Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pěkný podvečer, zítra mě čeká embryotransfer, po OPU mě bolelo břicho, pak se to zlepšilo, ale úplně neodeznělo, vaječníky jsem cítila, ale fungovala jsem s nimi normálně. Dneska je to ale horší, vaječníky bolí víc. Břicho mám zvětšené, ale ne víc než dřív. Nezvracím, průjem nemám, spíš naopak. Akorát nemám moc chuť k jídlu, občas pociťuji lehkou nevolnost. Mám strach, že se mi rozjíždí hyperstimulační syndrom. Je možné i přesto zítra podstoupit transfer? Není to riskantní? Docela se bojím… Ale zároveň bych transfer nerada odkládala. Děkuji všem za reakce.
@Pajanka tak mě po OPU bylo fakt zle 2 dny…chodila jsem v předklonu
hyperstimulace…a že když transfer, tak jen jedno embryo…
jinak odložit…
jela jsem pro to jefno---díky bohu, je to syn…
pak se žádný další pokud nepodařil
Ale já i přes bolest tak nějak fungovala, nebylo to zase tak hrozný
V klubíčku neležím, chodit můžu, jen to bolí víc, než v předchozích dnech. Nejhorší je, když mám vstát ze sedu. Jak se rozejdu, tak je to lepší. Určitě si nechám dát jen jedno embryo, jednoho syna už máme. Právě musím fungovat i s bolestí, tříletý čert mi nedovolí moc odpočívat. Nepřipadá mi to zase tak strašné, abych letěla na pohotovost. Až když by se to zhoršovalo.
@Pajanka jasný
a mě dokonce dr. říkala, že mírná hyperstimulace zvyšuje šanci, že to vyjde ![]()
Tak držím palce…
jo..mě taky bylo zle, protože mi odebrali 21 folikulů-----z toho 19 vajíček
Zdravím, chci napsat, jak jsem dopadla. ET byl druhý den proveden, ostatní „kolegyně“, které se mnou ležely po transferu na pokoji, si taky stěžovaly na bolesti břicha a udělali to všem. Břicho mě bolelo dost i po transferu, ale teď se to zlepšuje, což mě dost zneklidňuje, četla jsem, že pokud se embryjko ujme, tak by se hyperstimulace měla zhoršit. Ale možná je ještě brzy, třeba se ještě neuvolňuje dost hormonu. Nebo jsem ani žádný syndrom neměla. Nevím. To čekání je strašně těžké, v hlavě je to nahoru dolů, nejdříve jsem tomu pevně věřila, teď zase začínám pochybovat. Přece jen je to asi 50 na 50.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.