Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
Zhruba od nového roku mi pobolívá čelist/ hlavně ta kost jen na jedne straně vpravo. Oteklá nejsem, nikde žádná boule, ani v puse. Je tedy pravda ze zhruba před 3 týdny jsem byla na endodoncii pod mikroskopem dolní šestky, a ta kost poboliva přesně mezi těmito zubami. V patek mám jít na definitivní zaplneni zubu- taky pod mikroskopem. Ten zub tolik nebolí, ale také ho cítím. Zubar ani nedelal rtg po tom provizorním zaplneni.. Neumim lépe tu bolest popsat, je to jako kdyby mi tam někdo dal pěstí. Cítím to, ikdyz na te straně lezim.
Mrtvé zuby mám, endodoncii jsem absolvovala už 2×, ale nikdy předtim se mi tohle nestalo.. Nicméně od toho umrtvení zubu ta bolest celisti je.. Zpočátku jsem si myslela, ze je to po lokální anestezii mandibulární- která se prý picha až nekam k nervu za osmicku.. jenže moc se to nelepsi.. Napadá mi ještě zánět okostice.. já opravdu nevím..
Volala jsem zubari a napsal mi atb Doxybene, jelikož je vypadek penicilinu.. beru zatím 2 dny 200mg, ale žádná úleva se taky nekoná..
Prosím, má někdo podobnou zkušenost? Jsem z toho strašně nervozni a vyplasena..
Dobrý den, je mi 22 a ano mám nějaké ty zuby špatné. Nicméně vpravo je mám víceméně v pořádku, no prostě momentálně na žádný zub netrpím. Ani nevím jak to začalo prostě jsem jednoho krásného dne zývl, a jak tak člověk rozevře ústa tak mě strašně zabolí pravej pant, ale jen v poloze kdy mám pusu tzv dokořán. Mimochodem dneska jsem si všiml, že bolest vlastně zničehonic zmizela a vše se zdá být v pohodě. Ale bolelo mě to zhruba 3-4 měsíce v kuse. Neví někdo co to může být? Může to jít od zubů ikdyž jsou docela zdravé? A ještě podotýkám nemám ani jsem to neměl oteklé a žádné ostatní příznaky, co v jiných podobných příspěvcích padly, nemám. Jenom ten pant samotnej, ani bolest v okolí.
Předem díky za odpovědi, jestli se nějaké najdou 😁