Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím Vás, nevíte, co to může být? Necelý týden mě bolí levé chodidlo. Začalo to taháním na lýtku, ale to já občas mám, když to rozcvičím a jdu chvíli přes bolest, tak to přejde a zas to není veliká bolest, že by se nedalo.
Ve čtvrtek a pátek, když tak moc pršelo, tak jsem nosila pohorky, jsou nepromokované, ale taky trochu zničené, mají svá léta, myslela jsem, že je to tím, i když používám zdravotní ortopedické vložky přepsané na ortopedii. V sobotu jsem byla na výletě (15 km), tak jsem měla pohodlnější turistické boty, které mám 2 roky, čili nejedná se o novou obuv a tam problém nebyl. V neděli jsem měla jen vycházku asi 3 hodiny a pohoda a dovádění se synem na hřišti. A od včera znova. Bolí to dost a klidu cítím mravenčení. Bolí to hlavně ve střede a na začátku. Nadváhou netrpím, právě naopak, nemám ani 50 kil. Na ortopedii se chystám, jen nevím, kdy mě objednají, musím si zavolat. A právě plánuji jít na Praha Prčice, ale nevím nevím. Došlo to dost tak náhle.
Místo ortopedie neurologii. To vypadá buď na problém s vyhřezlou ploténkou nebo skřípnutý nerv.
@Janli píše: Více
No určitě až s diagnózou. To je jasný, asi mě to nemine.
Mám to mravenčení taky, od plotenek. Prvně to opravdu chce diagnózu a nejlepší je neurolog, posle případně na MR, kde to dobře uvidí.
Dali mi na to nějaké léky, které sice pomohly, ale po měsíci jsem si pomalu nevzpomněla, jak se jmenuju. Takže v dohledné době půjdu raději na to fyzio.