Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer,
Zkusim to ještě naposledy
Mohu poprosit o radu?
4 měsíce mě bolela hlava každý den - vyšetření v pořádku - mr mozku, krev, oční.
Neurolog mě poslal na rehabilitace a Tens proudy - čekám na termín, kvůli CC syndromu - ale prý nevi zda je bolest od toho, protože mě bolí převážně ve spancich
Každopádně bolest hlavy se zlepšila, i když ne úplně, jen jsem teď neskutečně unavená a mám i celkově unavené oči ve kterých mám hodně rozšířených žilek.
Nemá někdo podobnou zkušenost??
Dokonči rehabilitace a TENS proudy. Dej jim šanci zabrat.
Zkus se zaměřit na oči. Možná i návštěva zkušeného optometristy by stála za to, aby se vyloučily i drobné skryté oční vady, které běžné oční vyšetření nemusí podchytit jako problém, ale přesto mohou způsobovat zmíněné obtíže.
Já měla často bolesti hlavy. Nebylo to teda na denní bázi, ale bylo třeba i několikrát do týdne. Byla jsem u oční a tam mi zjistila jen špatný zrakový nerv ale řekla že to může způsobeno čímkoliv. Poslala mě na mr mozku, krční páteře, lumbálku, krev a přišlo se na pozitivní borelie v krvi. Po přeléčení antibiotiky mi bolest hlavy zmizela a už se neobjevila. Ovšem mívám různé bolesti hlavy. Migrény, z nedostatku pití atd… takže těžko říct z čeho to můžeš mít ty. Ale pokud se zatím na nic nepřišlo doporučuji navštívit oční. Třeba ta na něco přijde.
@Romana Radošova1 píše: Více
Určitě dám. Čekám jen na termín.
Na proudy mužu už příští týden, ale rehabky až v červenci.
Dřív nemají místo.
A ten se nachází jinde než klasický oční lékař?
@miamia142 píše: Více
Na borelii màm také napsanou žádanku.
Tak uvidím, jestli se něco objeví tam
@kristynahol a bereš na to nějaké léky? Ono dlouhodobé užívání léků může pak už tu bolest udržovat. Existuje jako diagnosa i bolest hlavy způsobená analgetiky. Případně neužíváš jiné léky, které mohou mít bolest hlavy jako nežádoucí účinek?
@Lucka1111 píše: Více
Neberu.
Vím, že z toho take hlava muže bolet, tak se tomu snažím vyhýbat
A jak se potom taková analgetiky způsobená bolest řeší? Děkuji.
@Harpagona píše: Více
no blbě, nejdřív je třeba od těch léků odvyknout. Pak třeba rehabilitace krční páteře. A pak hlavně léčit příčinu. Na migrény lze nasadit profylaktickou léčbu - betablokátory nebo nějaké antiepileptikum. Třeba triptany když se používají párkrát do měsíce, tak v pohodě, ale když je pak někdo užívá několikrát týdně, tak bolest hlavy udržují. Je to takový začarovaný kruh.
Děkuji za odpověď. A jak dlouho přibližně to odvykání může trvat? Začínám mít nepříjemný pocit, že jsem si užíváním triptanů několikrát do týdne přesně tohle přivodila ![]()
@Harpagona píše: Více
Dělá se detox, někdy je nutná hospitalizace. Kolik triptanů týdně/měsíčně bereš?