Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata,
už několik měsíců mě trápí silná bolest hlavy před a při menstruaci. Je nepřetržitá a trvá v podstatě týden. Zítra to mám dostat a od večera už mě zase bolí palice
. Ibalgin mi nezabírá a ani ho moc do sebe nechci rvát. Myslím si, jestli mi něco nechybí. Nějaký vitamín nebo tak. Třeba máte některá podobný problém a poradíte. Jsem z toho hodně unavená. Celé dny v práci, v noci se nevyspím, doma jsem protivná…
Díky za rady.
@Paoloska píše:
Ahoj děvčata,
už několik měsíců mě trápí silná bolest hlavy před a při menstruaci. Je nepřetržitá a trvá v podstatě týden. Zítra to mám dostat a od večera už mě zase bolí palice. Ibalgin mi nezabírá a ani ho moc do sebe nechci rvát. Myslím si, jestli mi něco nechybí. Nějaký vitamín nebo tak. Třeba máte některá podobný problém a poradíte. Jsem z toho hodně unavená. Celé dny v práci, v noci se nevyspím, doma jsem protivná…
Díky za rady.
mam ten samej problem po narozeni male.Nic nezabira trochu zabere ale ne uplne.Ale zjistila jsem ze se to da hodne ovlivnit stravou. Pokud dodrzuju svuj hubnouci plan tak me boli hlava akorat jeden den a ten den pokud ne mam smulu a problem 3 a vice dni.
@kattkka A ten Tvůj hubnoucí plán je asi zdravější než běžné stravování
Víc zeleniny a méně sladkého a tučného? Já fakt nevim, nikdy jsem tím netrpěla, zkusím si koupit nějaké vitamíny s minerály a uvidím ![]()
@Paoloska píše:
@kattkka A ten Tvůj hubnoucí plán je asi zdravější než běžné stravováníVíc zeleniny a méně sladkého a tučného? Já fakt nevim, nikdy jsem tím netrpěla, zkusím si koupit nějaké vitamíny s minerály a uvidím
Hlavne jim pravidelne a 5denne. Samozrejme toho ovoce a zeleniny je tam vic nez normalne.
Já mám tohle od doby, co menstruaci mám, je to dědičné. Pomáhá zvýšený příjem vápníku (možná proto po porodu tu měl kdosi větší problém
) byla o tom i studie. Prostě před a při mentruaci vápno vápno vápno, ať už jako tabletky, nebo ideálně jako normální jogurty, sýry.
Díky holky
, zkusím ten hořčík i vápník. Železo nemůžu, sice jsem trochu chudokrevná, ale je mi po něm zle.
@Paoloska Ja mam ten horcik primo doporuceny od neurolozky (jsem silny migrenik) a fakt to hodne pomaha.
Četla jsem, že to může způsobovat železo - občas to zabralo, (ale já mívám migrény - zřejmě kvůli hormonálním změnám)..železo s hořčíkem bych doporučila určitě.
@siisi Železo nemůžu. Je mi po něm zle. Hořčík už baštím, tak uvidím. Dík ![]()
@Paoloska píše:
@siisi Železo nemůžu. Je mi po něm zle. Hořčík už baštím, tak uvidím. Dík
tak jedině zkusit nějakou přírodní formu - myslím je i v takových těch zelených tabletách „Spirulina, Chlorela apod.“
mě v těhotenství na bolesti hlavy zabral VŽDY Magnosolv - je to hořčík v prášku na předpis, to jsem si fakt říkala - Ó jaký zázrak
Slysela jsem, ze na tyhle migreny pomahaji mlecne vyrobky, kde je hodne vapniku.
@siisi píše:
tak jedině zkusit nějakou přírodní formu - myslím je i v takových těch zelených tabletách „Spirulina, Chlorela apod.“mě v těhotenství na bolesti hlavy zabral VŽDY Magnosolv - je to hořčík v prášku na předpis, to jsem si fakt říkala - Ó jaký zázrak
mam to uplne stejne, zachranil mi zivot ![]()