Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No nevím, jestli ti zrovna antibakteriální krém pomůže, když opar je virový. Lépe si koupit Herpesin krém, ten je přímo na opary a mazat tím.
I když máš hrůzu z gyndy, radši bych tam zašla :-/ Je to tvoje zdraví… :-/ ![]()
@Fíková a ten je na lekařsky předpis? asi stejne na ty gynde skončim ale bojim se toho jak čert křiže vždy když tam jdu odchazim s něčim o čem jsem nikdy neměla ani potuchy že existuje
Ono je lepší odejít s něčím, co neznáš než skončit v nemocnici. Běž k té doktorce a nedělej na sobě pokusy.
@Anonymní píše:
@Fíková a ten je na lekařsky předpis? asi stejne na ty gynde skončim ale bojim se toho jak čert křiže vždy když tam jdu odchazim s něčim o čem jsem nikdy neměla ani potuchy že existuje
Ne, ten je normálně volně prodejný. V letáku bude sice napsáno, že se nemá dávat jinam než na rty, ale to je proto, že na to nedělali studie. Kamarádka na genitální opary dost trpí a tenhle krém s úspěchem používá.
Běžně se podává Herpesin v tabletách, ale ten je myslím na předpis. Plus se místně aplikuje Herpesin krém ten je volně prodejný. Tablety zaberou rychleji než samotný krém. Antibakteriální cosi ti nepomůže. Herpes je virového původu.
@LucieŠH
V Kosmínu je kafr, pokud vim. Ten musí taky pěkně štípat…
Osobní zkušenosti nemám, ale jak píšu, kámoška ten Herpesin používá a na žádný štípání si nestěžovala.
@LucieŠH a ten se da koupit v lekarne ja kdysi brala hafo antibiotik nakonec jsem skončila i ve vinohradske nemocnici pač jsem to nemohla ničim vylečit ted už vim že je u mě spouštěč vložky ale ze dne na den tam je boule jak padesatikoruna
hruza nakonec mi dobre pomahal jakejsi roztok na obklady ale v chemii jsem nikdy nebyla dobra ale bylo to něco draselny…hmm nevim nevim za jak dlouho to zabere? bože to je trapny
@Anonymní píše:
@LucieŠH a ten se da koupit v lekarne ja kdysi brala hafo antibiotik nakonec jsem skončila i ve vinohradske nemocnici pač jsem to nemohla ničim vylečit ted už vim že je u mě spouštěč vložky ale ze dne na den tam je boule jak padesatikorunahruza nakonec mi dobre pomahal jakejsi roztok na obklady ale v chemii jsem nikdy nebyla dobra ale bylo to něco draselny…hmm nevim nevim za jak dlouho to zabere? bože to je trapny
Tak to byl nejspíš hypermangan. Byl takovej slabě růžovej, ne? Ten si taky můžeš koupit volně. Ale dát fakt jen pár zrníček do vody, aby to bylo slabě růžový, ne fialový.
S timhle mam bohaty zkusenosti. Za prve je to o imunite, pokud je oslabena, vyrasi se opar. Takze procisti telo, najed na nejaky uciny detox, at se nastartuje telo, a pak zacni posilovat imunitu. Jinak na opary cokoliv co je na pusu. Me osobne herpesin nepomaha. Lepsi vectavir. Stipat to bude, ale to nicemu nevadi. Jinak muzes potirat i tee trea olejem nebo propolisem. Me skvele a ze vseho nejlip pomaha potirat drags imunem od energy. Da se uzivat i vnitre prave na detox a imunitu. Super vec.
Ahoj tak dnes mě muž vzal za ručičku a dovedl mě na gyndu jak jsem řikala herpes naštěsti se dovnitř nedostal snad i nedostane kdysi jsem ho měla taky jen venku ale nemuzu se vyčurat chodit poradně fuj fuj už to nechcu. doktorka mi řekla že to je jedno s druhym hodně stres po revizi možna revize sama spoušti to i menses unava ja mam do toho anginu takže mě dokopal i k obvodní tam jsem dostala antibiotika a na gyndě nějakou mastičku že pry když to nezabere do přistiho tydne že se na mě podiva primař a napiše neco silnějšiho. přisti sobotu odjiždime do italie lyžovat a moc si přeju byt zdrava a s mužem si to užit a ne jet po roce na dovču kde nebudu moct
![]()
hele a při nejhoršim když se to neuzdravi mužu stim vubec do bazenu?? asi ne co
a jsou u vas nakaženi i vaši muži mě řekla že se stane že ho mužu nakazit sexem a pak by se nam to vleklo dlouho a spouštet by to mohl prave sex
a jaky to ma dopad na porod? četla jsem že mužu nakazit dite proto cisař a to i když zrovna neni rozjetej??
každopadně moc dekuju vidim že v tom nejsu sama a omlouvam se za nepřehledny psani mam hafo otazek
Do bazenu nemuzes s zadnou prenosnou nemoci, natoz s oparem. Sex az to bude uplne dolecene. A pokud bys pri porodu mela opar, tak ti udelaji cisare, pokud bys ho nemela, tak te nechaji rodit normalne.
Ahoj už od 16 trpím na herpes genitalis lečila jsem se stim strašne dlouho řadově asi rok ted ve 22 se mi zase spustil v plne sile nemužu čurat mit kalhotky kalhoty nic strašně to bolí dnes mi muž koupil v lekarne neco antibakterialniho proti infekci mam mesic po revizi a spustila mi ho menstruace (vložky) nechtěla jsem tampon abych se vyčistila a nic ve me nezustalo a takto jsem dopadla

jde o to že na gyndu ted nemam ani pomyšlení po revizi zni mam hruzu ale nemuzu si zaboha vzpomenout co mi to tenkrat dali za roztok k čisteni. nebo vite o nějakem zazračnem připravku co by mi aspon rychle pomohl od bolesti?