Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jdi na pohotovost nebo do porodnice na ambulanci ať ti řeknou dr co je na to vhodné.
Nevím jestli by nepomohlo i nějaké antibakteriální mýdlo
![]()
@IvkaH jenže já to nemám vůbec rozjeté, už jsem je měla víckrát a vim, přijde mi, že je to uplně zbytečné, mě radila dřív gynda jogurt na tampon, ale já ho zapomněla koupit.
V těhu se doporučují boraxové globule, či jak se to přesně jmenuje… a já bych tedy Clotrimazol nepoužívala, přece jen něco co se zavádí do pochvy mi přijde rizikovější, než třeba kapky do nosu, u těch jsem neřešila, že se nedoporučují.
Já na kvasinky taky ve 14. týdnu dostala přímo od gyndaře ten Clotrimazol ![]()
Dávali mi taky borax. globule, ale jsou na předpis. Zašla bych na tu pohotovost ![]()
Ahoj já měla kvasinky v 7tt a dala mi taky clotrimazol.pak jsem je měla znova v 16tt a dala mi ho znova. a vše je v poho.
Clotrimazol můžeš, nedoporučuje se v prvním trimestru. Nejlépe použij čípky, bez předpisu se stejnou účinnou látkou jsou vag. čípky Candibene. Na intermitentní potíže zkus globule Natrium tetraboricum.
Já bych šla radši na pohotovost než na diskuzi, když bych už byla těhotná.
Uplne staci obycejnej ocet…udelej si roztok octu s vodou…a otirej nejakou zinkou a mas za chvilu po kvasinkach jestli to neni nejak extreme rozjety ![]()
Clotrimazol lze, nejlépe při stále se opakujících mykotických potížích zavádět Clotrimazol 100mg globule několik nocí po sobě a přeléčit i partnera clotrimazol krémem. Omez sladké, používej jen bavlněné prádlo, oblékej nejlépe sukně, kup si ještě Vagilact na obnovení vaginální mikroflóry, v případě néustupujících potíží, navštiv dr. Jsem také lékař, věř mi.
@mikitaa tý jo, tak to neznám, jenže já bych to spíš potřebovala dovitř, takže to mam dat na ten tampon? vůbec to není rozjetý, spíš sem snědla moc sladkého a včera jsem měla trošku výtok s pálením, ale už je to pryč, ale vím že se to vrátí. Zkusím tedy ten tvůj roztok potřít okolo a když to nezabere tak tu mastičku na tampon.
Jinak moc děkuju všem
já se bála tu mastičku použít, ale když to některým z Vás napsali stejně, tak je to jedno ![]()
@Alidan to je divný, že mi řekli v té lékárně, že nic nemají bez předpisu.
děkuju za radu
Ahoj, mám dotaz, jsem ve 14tt zhruba a mám kvasinky, jelikož má gynda volno našla jsem doma aspoň krém Clotrimazol 1%. Jenže tam píší, že ho do 12tt nesmím používat. Byla jsem v lékárně a tam mi řekli, že nic jiného nemaj at jdu na pohotovost. Co myslíte s tim Clotrimazolem? můžu ho použít?