Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, můj čtyřletý syn se cca před 14 dny v noci probudil a plakal, že se s ním houpe postel (pochopila jsem, že se mu točí hlava), pak usnul a na druhej den to bylo v pořádku. No a asi před týdnem těsně než usnul, tak zase mi říkal, že se houpe. Vždycky to trvá opravdu chvíli. Celkově se to stalo za těch 14 dní 3× a včera jsem se ho ptala, jestli ho i bolí hlavička a že jo, ale sám od sebe by nic neřekl, chová se úplně normálně, ale dnes jsem se ho ptala na hlavu víckrát a prej ho bolí. Zase si říkám, že kdyby ho bolela hodně, tak by třeba přišel a řekl sám od sebe, ale on to tvrdí jen když se ho zeptám. Nedokáže říct přesně kde, prej všude. A očičkama prej vidí hezky, nemá nic rozmazané. Každopádně jsme byli dnes u dr, vzala mu krev a příští týden by nás kdyžtak poslala na neurologii. Ale já teď na to pořád myslím a honí se mi černé myšlenky, aby bylo vše v pořádku, znáte to
Tak se chci zeptat, zda nemáte někdo podobné zkušenosti? Díky
Rekl ti sam, ze vidi dobre nebo jste byli na ocnim? Deti umi zaostrovat a nevi, ze vidi spatne, tudiz to klidne muze byt zrakem. Tam bych sla jeste pred neuro, aby se vyloucila ocni vada.
Jinak asi ma pitny rezim, neroste moc rychle, neumerne velke podnety…
Taky bych sla na ocni, ale nesedi mi tam to, ze se to deje v noci, kdyz jsou oci zavreny… mohly by to byt i usi… ty delavaj problemy vleze… nebo slabej otrs mozku, nebouchl se nekde? Ale to by melo tak po 14 dnech ustat
No oči kontrolovala jen dětská dr, takže oční jsme ještě neabsolvovali, jinak pít se snaží dost, roste tak přiměřeně
Teď
Nikde se v poslední době nebouchnul. No těch 14 dní zpět měl streptokoka a bral antibiotika, teď ještě chraptí, ale je už ok, takže pochybuji, že by to s tím souviselo.
Neměl třeba hodně ucpaný nos? To se pak taky docela hustě motá hlava.
Uvidite, zadne predcasne zavery a neopodstatnele strachy. Muze mit min nejakych mineralu, neco, co pujde lehce napravit ![]()
@Halamka no já doufám, že to nic nebude, ale strach je strach ![]()
Nehoupal se přes den na houpačce? To se pak houpe i večer postel…
@čarodějka1311 na houpačce se houpe často na zahradě, to mě nenapadlo
Ale zase toto se stalo jen 3× a na houpačce je jak jsem psala často.
No jo, ale mám zhruba stejně staré dítě, a teď nedávno mi večerní houpání hlásila taky. Vytáhli jsme po zimě velkou houpačku… Já to mám úplně stejně, stává se mi to třeba i první dny při koupání v moři… Pokud se houpe dlouho, může se podráždit rovnovážné ústrojí.
Ale zase - nepodceňte kvůli mně něco, prosím.
@čarodějka1311 Děkuji za info, tak to jsem netušila
Určitě nic nezanedbám, další vyšetření si vyžádám ![]()
@JayLee Určitě si vyžádám, v pondělí máme mít výsledky z krve a domluvím se s dr, at nás pošle na ct i na oční.