Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, už nevím, jak mu pomoct. Od rána mi malej kašle, ale fakt strašně- suchej dráždivej kašel- skoro bez přestávky.
Včera jsme byli u dr. na poslech čisté. A to ještě tolik nekašlal jak dnes. Od rána kdy se vzbudil, to kašlal hodinu s hlenama a od půl osmé suchý dráždivý kašel, ale vážně ty přestávky skoro žádné.
Dr. nám napsala Ventolin a Ecobec (jen si myslím, že to asi nebude to nejlepší) malému byly tři roky v lednu a to dýchání v té masce mu moc nejde. Teď jsem mu o půl druhé dala Stoptusin, ale pořád je to hrozný…Nevíte prosím nějakou radu? Díky moc
A to ještě dopoledne měl zvýšenou teplotu, kterou do dneška neměl…
U našeho mladého líp zabírá levopront. Na suchý i vlhký kašel jsou dobré inhalace vincentky (ale k tomu je potřeba inhalátor). Pak vcelku úspěchy máme s jakoukoliv „protiakšlací“ mastí na hrudník („Psí sádlo“, tymiánová mast…), ale stejně by posloužily třeba olejové zábaly. Potom klasika - zvýšená poloha, hodně větrat, zvlhčovat vzduch.
A když bylo jasné, že kašel je z laryngitidy (na to syn trpěl hodně), tak pomohl prednison.
A občas taky nepomohlo nic a prostě dva dny kašlal v kuse a muselo se to jen přežít, nepomohlo vůbec nic
Cibuli s cukrem, klidně lžičku tý šťávy co hodinu. Ale nevím, jak máš staré dítko, jestli to už může. Syn předevčírem takhle kašlal snad co deset vteřin, celej den, celou noc, dneska už krásně odkašlává. My k tomu teda ještě jedeme bylinky.
@baculkaji Omlouvám se, přehlédla jsem, že věk jsi psala. Tak to už by tu cibuli mohl.
@baculkaji píše:
Ahoj, už nevím, jak mu pomoct. Od rána mi malej kašle, ale fakt strašně- suchej dráždivej kašel- skoro bez přestávky.
Včera jsme byli u dr. na poslech čisté. A to ještě tolik nekašlal jak dnes. Od rána kdy se vzbudil, to kašlal hodinu s hlenama a od půl osmé suchý dráždivý kašel, ale vážně ty přestávky skoro žádné.
Dr. nám napsala Ventolin a Ecobec (jen si myslím, že to asi nebude to nejlepší) malému byly tři roky v lednu a to dýchání v té masce mu moc nejde. Teď jsem mu o půl druhé dala Stoptusin, ale pořád je to hrozný…Nevíte prosím nějakou radu? Díky moc
nejedná se astmatika, alergika? pokud ne nasadila bych stoptusin
No včera jsem dr. říkala, že má na ručičkách červený flíčky a prý to je atop, ekzém…no astmatik snad ne..to by dr. poznala ne??
@mirecekblbecek píše:
nejedná se astmatika, alergika? pokud ne nasadila bych stoptusin
namazat průdusky psím sádlem-mast z lékárny, já mažu i nos, vincentka, průduskový čaj.
@baculkaji píše:
No včera jsem dr. říkala, že má na ručičkách červený flíčky a prý to je atop, ekzém…no astmatik snad ne..to by dr. poznala ne??
no, ono, pokud není silný
astmat.tak se to pozná jen na spirometrii, ale pokud má atopák, tak být může, tyto nemoci jdou ruku v ruce. ventolin je na roztažení průdušeka ten druhý neznám, já jen že by to mohl být alergický kašel ne nemoc