Od rána pořád strašně kašle

1074
27.4.16 14:45

Od rána pořád strašně kašle

Ahoj, už nevím, jak mu pomoct. Od rána mi malej kašle, ale fakt strašně- suchej dráždivej kašel- skoro bez přestávky.
Včera jsme byli u dr. na poslech čisté. A to ještě tolik nekašlal jak dnes. Od rána kdy se vzbudil, to kašlal hodinu s hlenama a od půl osmé suchý dráždivý kašel, ale vážně ty přestávky skoro žádné.
Dr. nám napsala Ventolin a Ecobec (jen si myslím, že to asi nebude to nejlepší) malému byly tři roky v lednu a to dýchání v té masce mu moc nejde. Teď jsem mu o půl druhé dala Stoptusin, ale pořád je to hrozný…Nevíte prosím nějakou radu? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1074
27.4.16 14:47

A to ještě dopoledne měl zvýšenou teplotu, kterou do dneška neměl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
27.4.16 14:47

A CRP mu dělala a v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.16 14:50

Zvlhči vzduch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9826
27.4.16 14:52

U našeho mladého líp zabírá levopront. Na suchý i vlhký kašel jsou dobré inhalace vincentky (ale k tomu je potřeba inhalátor). Pak vcelku úspěchy máme s jakoukoliv „protiakšlací“ mastí na hrudník („Psí sádlo“, tymiánová mast…), ale stejně by posloužily třeba olejové zábaly. Potom klasika - zvýšená poloha, hodně větrat, zvlhčovat vzduch.
A když bylo jasné, že kašel je z laryngitidy (na to syn trpěl hodně), tak pomohl prednison.
A občas taky nepomohlo nic a prostě dva dny kašlal v kuse a muselo se to jen přežít, nepomohlo vůbec nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
27.4.16 15:05

Cibuli s cukrem, klidně lžičku tý šťávy co hodinu. Ale nevím, jak máš staré dítko, jestli to už může. Syn předevčírem takhle kašlal snad co deset vteřin, celej den, celou noc, dneska už krásně odkašlává. My k tomu teda ještě jedeme bylinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
27.4.16 15:05

Co Fenistil? nám ho dávala dr. hlavně na noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
27.4.16 15:07

@baculkaji Omlouvám se, přehlédla jsem, že věk jsi psala. Tak to už by tu cibuli mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
27.4.16 15:11

Jj- cibuli taky dávám…všem moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
27.4.16 15:27
@baculkaji píše:
Ahoj, už nevím, jak mu pomoct. Od rána mi malej kašle, ale fakt strašně- suchej dráždivej kašel- skoro bez přestávky.
Včera jsme byli u dr. na poslech čisté. A to ještě tolik nekašlal jak dnes. Od rána kdy se vzbudil, to kašlal hodinu s hlenama a od půl osmé suchý dráždivý kašel, ale vážně ty přestávky skoro žádné.
Dr. nám napsala Ventolin a Ecobec (jen si myslím, že to asi nebude to nejlepší) malému byly tři roky v lednu a to dýchání v té masce mu moc nejde. Teď jsem mu o půl druhé dala Stoptusin, ale pořád je to hrozný…Nevíte prosím nějakou radu? Díky moc

nejedná se astmatika, alergika? pokud ne nasadila bych stoptusin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
27.4.16 15:32

No včera jsem dr. říkala, že má na ručičkách červený flíčky a prý to je atop, ekzém…no astmatik snad ne..to by dr. poznala ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
27.4.16 15:32
@mirecekblbecek píše:
nejedná se astmatika, alergika? pokud ne nasadila bych stoptusin

namazat průdusky psím sádlem-mast z lékárny, já mažu i nos, vincentka, průduskový čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
27.4.16 15:35

Určitě máznu…ale na poslech to měl včera čisté u dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
27.4.16 15:36
@baculkaji píše:
No včera jsem dr. říkala, že má na ručičkách červený flíčky a prý to je atop, ekzém…no astmatik snad ne..to by dr. poznala ne??

no, ono, pokud není silný
astmat.tak se to pozná jen na spirometrii, ale pokud má atopák, tak být může, tyto nemoci jdou ruku v ruce. ventolin je na roztažení průdušeka ten druhý neznám, já jen že by to mohl být alergický kašel ne nemoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
27.4.16 15:40

J

Příspěvek upraven 27.04.16 v 15:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...