Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
prosím nemáte někdo s tímto zkušenosti? Nebo dítě s touto vadou? Mám 2letou holčičku a řekli mi, že nejspíše bude mít ektodermální dysplazii - až podle genetiky…
Moc Vám děkuji za jakoukoliv diskusi…
A mohu se zeptat, jak na tom jste? Má vlásky, nehty, zoubky… A ektodermální dysplazie je syndrom? Jak Vám na to přišli?
Zoubky Máme dva jen jako upír ale ještě pod desnickami. Vlasky zatím jak chmiricko ale to mají plno dětiček v tomto věku jinak nehty v pořádku nemáme potní žlázy takže se nepořízenou a přehříváme se. Zjistili to tak ze mu nalezli zoubky.
Tak my nemáme právě moc ty vlásky - no také to chmýříčko, tak nám řekli na genetice po odběru, že to bude v 99% ta ektodermální dysplazie (malá má vrozenou vadu ACC, tak proto ta genetika), ale nakonec prý neee. Nicméně to chmýříčko má, zuby úplně ok, ale ty nehty jsou dost nedovyvinuté. A potní žlázy má, ale zase její kůže je taková trošku flekatá… No vystát si vystojíme prostě své… Snad nám ten nahoře s těmi našimi maličkými pomůže!
Dobrý den můj syn 15 let má ektodermální dysplasii hypohydrotickou. já jsem přenašečka bylo to zjištěné podle DNA v BRNĚ. Jinak jezdíme do PRAHY na genetiku.
Dobrý den. Tuto diskuzi jsem objevil na netu až teď.
Anhidrotickou ektodermální dysplasii mám osobně. Již 53 let.
Se všemi nedostatky „v plné výbavě“.
Osobně jsem se s nikým se stejnou nemocí ještě nesetkal i když bych rád řešil některé poznatky a rady. Na všechny věci spojené s touto diagnózou se dá (i když to chce hodně psychických sil) zvyknout, ovšem nejvíce mě zatěžuje absence potních žláz a tím život v horku.