Ektodermální dysplazie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
49
26.4.16 20:22

Ektodermální dysplazie

Dobrý den,

prosím nemáte někdo s tímto zkušenosti? Nebo dítě s touto vadou? Mám 2letou holčičku a řekli mi, že nejspíše bude mít ektodermální dysplazii - až podle genetiky…

Moc Vám děkuji za jakoukoliv diskusi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2
11.8.16 00:31

Dobrý den, mám syna dvouletého a také máme tento syndrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
11.8.16 21:19

A mohu se zeptat, jak na tom jste? Má vlásky, nehty, zoubky… A ektodermální dysplazie je syndrom? Jak Vám na to přišli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.8.16 23:29

Zoubky Máme dva jen jako upír ale ještě pod desnickami. Vlasky zatím jak chmiricko ale to mají plno dětiček v tomto věku jinak nehty v pořádku nemáme potní žlázy takže se nepořízenou a přehříváme se. Zjistili to tak ze mu nalezli zoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
16.8.16 20:46

Tak my nemáme právě moc ty vlásky - no také to chmýříčko, tak nám řekli na genetice po odběru, že to bude v 99% ta ektodermální dysplazie (malá má vrozenou vadu ACC, tak proto ta genetika), ale nakonec prý neee. Nicméně to chmýříčko má, zuby úplně ok, ale ty nehty jsou dost nedovyvinuté. A potní žlázy má, ale zase její kůže je taková trošku flekatá… No vystát si vystojíme prostě své… Snad nám ten nahoře s těmi našimi maličkými pomůže!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.16 18:28

Dobrý den můj syn 15 let má ektodermální dysplasii hypohydrotickou. já jsem přenašečka bylo to zjištěné podle DNA v BRNĚ. Jinak jezdíme do PRAHY na genetiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.7.21 20:23

Ektodermální dysplasie

Dobrý den. Tuto diskuzi jsem objevil na netu až teď.
Anhidrotickou ektodermální dysplasii mám osobně. Již 53 let.
Se všemi nedostatky „v plné výbavě“.
Osobně jsem se s nikým se stejnou nemocí ještě nesetkal i když bych rád řešil některé poznatky a rady. Na všechny věci spojené s touto diagnózou se dá (i když to chce hodně psychických sil) zvyknout, ovšem nejvíce mě zatěžuje absence potních žláz a tím život v horku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí