Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dcerka 4 roky si sem tam postěžuje, že ji trochu bolí noha v oblast holenní kosti. Postěžuje si někdy jednou za den, pak pár dnů nic. Obvykle ji bolí levá noha, dnes ukazovala pravou, pak obě. Bolesti hodnotí jako malé a za chvíli řekne, že už je to dobré. Jednou ji to vzbudilo v noci (nebo se uhodila o postel), ale hned zas usnula. Asi zavolám naší dětské lékařce, ale zajímá mě, jestli jste se s tím někdo už setkal. Dodávám, že vtáčí špičky. Na ortopedii jsme byli před rokem a bylo to OK, zas ji brzy objednám.
Díky.
Podle mne klasické růstové bolesti.
Starší dcera jednu dobu i spala s nohama na zdi, jak moc ji to bolelo. Až se růst zase zpomalí, přestanou bolet. Průběžně se nám vracejí, podle toho, kdy zrovna „více roste“.
@Zuzaa Já si to myslím taky, ale přecejen mě napadlo, aby to nebylo něco vážnějšího. Ale tak to by snad bolelo víc, nebo by byly i jiné příznaky. Postěžuje si doela sporadicky.
@Genovesa pamatuji si od sebe, někdy jsem měla pocit, že polezu po zdi, jak to bylo nepříjemné. Drželo mě to do 13ti.
Kdyby to bylo něco vážnějšího, tak to nebude chvilkové postěžování si
Nám pomáhalo holeně namazat, kostivalová mast, nebo chladit, nejčastěji ale fungovalo prostě sedět na posteli, masírovat nožičky a dcera spala. Někdy jsem takto proseděla i půl noci, šulala nohy a malá aspoň trochu spala.
Naše dcera 2,5 roku to má občas taky, ale jen na pravé noze, myslela jsem, že je to botičkama, že už jsou jí menší, tak jsem ji dala jiné, na dlouhou dobu to přesalo, ale asi před týdnem si na to stěžovala znovu, můžou to být taky y růstové bolesti, když si vždy stěžuje jen na pravou nohu? Když to na ní přijde, vždy když spí, tak nrečí tak 5 minut a pak zase usne, ale buď jí musím drže tu nožičku nahoře nebo chladit.
Nasi skoro ctyrletou obcas bolest v noci i probudi, vzdycky jen jedna holen. Prikladam to rustovym bolestem.
@Genovesa ahoj jak jste dopadli byli to růstové bolesti nebo jsi s tím šla k mudr? syn si taky začal stěžovat občas kulhá a nohu si někdy i šetří
Holky na tohle si pamatuju jeste ja sama z detstvi…bolely me holene i stehna a jak! A nikdy jsem pak s nohama nic nemela ![]()
Příspěvek upraven 12.01.18 v 20:30
@mikes89 píše:
Holky na tohle si pamatuju jeste ja sama z detstvi…boleli me holene i stehna a jak! A nikdy jsem pak s nohama nic nemela
Taky si to pamatuju. Holeně a kostrč.
Syn právě začal ukazovat a říkat že ho bolí levá holen jenže moc jsem mu to nevěřila protože napodoboval tchýni, dneska byl cvičit a toho baví a stejně tu nohu šetři a to nás zarazilo
Nic to nebylo, růstové bolesti. V poslední době si ale ztěžuje na kotníky a kolena, tak nás čeká odběr krve.