Bronchitida a chození ven

310
26.12.15 21:51

Bronchitida a chození ven

Zajímalo by mě, jak řešíte chození ven, když jsou děti nemocné nebo po nemoci? Mladší, roční syn, je od října v podstatě neustále nemocný. Vždy je pár dní klid a pak to zas nastane - od běžného nachlazení, přes laryngitidy až po bronchitidy. Před Vánoci už měl náběh na zápal plic, hrozila nám nemocnice, ale nakonec zabrala inhalace Ventolinu a Prednison. Na poslední kontrole říkala doktorka, že je v pořádku, poslech je čistý, vše OK. Dvakrát jsme byli venku na kratší procházce, byl v kočáře, teple oblečený - a na Štědrý den opět rýma, kašel, zvýšená teplota. Přestali jsme tedy chodit ven, odsávali, dávali sirupy na kašel a nyní je relativně v pohodě. Bez teplot, trochu rýma, občas zakašle. Problém je, že už se s ním prostě bojím chodit ven. Ta situace je furt stejná, pár procházek a opět nemocný. Naše doktorka má v tomhle jasný názor, že není-li teplota, ven se může, a vlhký chladný vzduch malému jedině prospěje. Moje zkušenost je ale opačná. Jak to máte s nemocnými dětmi vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56300
26.12.15 21:57

Zdravé dítě ven co nejčastěji, nemocné naopak doma v teple. Nikdy jsem nepochopila, proč brát kašlající dítě ven :nevim: Když to vezmu sama podle sebe, když mám rýmu a kašel a jsem nachcípaná, taky ven do zimy nelezu :nevim:
Pokud už to sedne na průdušky a je z toho bronchitida, tak tam se ven do chladného vzduchu nesmí - to mám ozkoušené u syna, který jednu chvíli na bronchitidy trpěl. S klasickým kašlem venku ještě nějak fungoval, ale jak mu to sedlo na průdušky, venku měl záchvaty kašle a zhoršovalo se mu to. Průdušky potřebují teplo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.12.15 22:06

@janeee2 pokud je bez šílené horečky, rozhodně chodíme ven. I mi se venku mnohem lépe dýchá, když jsem nachlazená.. ale jako já ho mám zatím jen v kočáru, nikde nechodí, nelítá, většinou spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
26.12.15 22:07

@Moise Když já právě u něj už moc nevím, jak zdravej vlastně vypadá… Poslední měsíce je buď nemocný, nebo po nemoci. Když mi doktorka řekne, že je v pořádku, průdušky má čisté, tak žiju v domnění, že je zdravej. Jenže ono to tak asi bohužel není. Nejspíš potřebuje delší rekonvalescenci?
A když vám syn jednu dobu na bronchitidy trpěl - čím se to změnilo? Odeznělo to samo, nebo vám zabrala nějaká léčba? Přemýšlela jsem třeba o homeopaticích, solné jeskyni… už fakt nevím, co :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
26.12.15 22:08

Tak ono je dost důležité, jak to venku vypadá. Dnes u nás bylo slunečno a 15 stupňů, tak do kočáru bych ho klidně vzala. Když mrzne nebo hodně fouká, tak ho ven neberu. Když jsem s ním byla v nemocnici s bronchytidou, tak nás taky při pěkném dni vyhodili ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
26.12.15 22:11

Nešla bych do mrazu a nízkých teplot, ale jinak dceři pobyt venku neškodí, když nemá horečky. S rýmou i kašlem jsem ji brala ven a když to šlo, nechávala jsem ji spát v kočáře na zahradě. Doma se mi dusila, venku v kočárku spala pěkně :nevim: Je to ale určitě individuální, mě je třeba taky při rýmě nebo kašli líp venku než doma, bydlíme v novostavbě a doma bývá suchý vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
26.12.15 22:11

@martina.se No já jsem právě takový postup razila doteď taky. I naše doktorka mi to vždycky radila. Pak se mi to ale vymstilo jednou, dvakrát, třikrát… teď naposledy už to bylo evidentní - nebyli jsme několik dní nikde mezi lidmi, nikdo nebyl u nás, jen venku na procházce. A bum, během pár hodin po příchodu z venku chrchlot, rýma, později teplota. Takže teď už se mi to fakt riskovat nechce. V nemocnici jsem s ním byla kvůli bronchitidě jednou, to byl novorozeně, a fakt bych si to zopakovat nechtěla… Asi budem dřepět doma až do jara… Což je pro mě utrpení - jsem venkovní člověk :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
26.12.15 22:13

@Moise proč ho brát ven, třeba proto, že nemůžeš sedět dva měsíce zavřená doma… a ani to dítě.
@janeee2 syn byl taky v tomhle věku asi dva měsíce nachlazený. Naštěstí jen nastydlý, ne nic horšího. Nakonec pomohlo úplné uzdravení - cca 14 dní byl jen doma, bral léky a vitamíny a to pomohlo.
Teď už mu je pět, od podzimu má taky pořád rýmu, ale nijak vážnou, vždycky ten nejhorší začátek, zelené nudle poléčíme, ale pak už zas jde do školky, nemůže být pořád doma. A ven chodíme, občas. Vliv to moc nemá a podle mně kdyby byl dlouho doma, tak by akorát zchoulostivěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
26.12.15 22:14

@janeee2 no tak sama to mas odzkouseno nejlip. U nas taky radi chodit ven za kazdeho pocaai alespon na hodinu, pokud nejsou teploty. Dcera 11m ale mela zatim jen jednou kasel v lete a ten jsme zvladli bez leku, chodili jsme ven normalne, ale to byly myslim vedra. A ted mela rymu, ale tu neresim, trvala skoro tyden a studeny chladny vzduch ji prospival. Pokud muzes sedet doma, dokud se uplne neuzdravi, tak asi sed :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
26.12.15 22:16

@janeee2 a nemuze mit nejak oslabenou imunitu, vysetrovali ho? Zvlastni, ze na to trpel uz jako novorozene :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
26.12.15 22:17

@janeee2 Nevím, jestli u takhle maléjo dítěte není brzo, ale napadá mě, že brácha taky dost trpěl na záněty průdušek a nakonec se z toho vyklubalo astma, to už mu ale byly asi čtyři roky. Teď je dospělý a jakákoliv viróza mu okamžitě sedne na průdušky a vůbec je často marod a když něco chytne, má to aspoň na dva týdny.
Pokud dítě vypadá zdravě, nepřijde do kontaktu s nějakým bacilonosičem a je najednou zase nemocné, asi bych se snažila najít příčinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.12.15 22:19
@janeee2 píše:
@martina.se No já jsem právě takový postup razila doteď taky. I naše doktorka mi to vždycky radila. Pak se mi to ale vymstilo jednou, dvakrát, třikrát… teď naposledy už to bylo evidentní - nebyli jsme několik dní nikde mezi lidmi, nikdo nebyl u nás, jen venku na procházce. A bum, během pár hodin po příchodu z venku chrchlot, rýma, později teplota. Takže teď už se mi to fakt riskovat nechce. V nemocnici jsem s ním byla kvůli bronchitidě jednou, to byl novorozeně, a fakt bych si to zopakovat nechtěla… Asi budem dřepět doma až do jara… Což je pro mě utrpení - jsem venkovní člověk :(

asi je to u každého jiné - malý je fakt venkovní tip, zatím jsme vynechali jedinkrát, kdy měl 39 st horečku.. jinak ne :think: a jemu se venku líp spí a líp dýchá :think: mi tedy též..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
26.12.15 22:22

@blumen Ta imunita mě taky napadla. Vyšetření zatím žádná neprodělal, ale asi o to doktorku poprosím. Částečně za to asi mohou i zuby, pořád mu něco roste, už má v roce téměř kompletní chrup, tak je možná oslabený od toho…
Jinak s bronchitidou jsme byli právě v nemocnici, když mu bylo 7 týdnů. Pak více méně nic, jen nějaké nachlazení. Teď to začlo v říjnu a jede to vlastně doteď. Blbý je, že to občas chytne i starší syn nebo my. A být doma se dvěma malými dětmi je dost na palici.
Vtipný ještě je, že toho mladšího furt kojím, mimo jiné kvůli imunitě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
26.12.15 22:23

Kdyz je nemocny, tak doma v teple a v klidu (u deti trochu scifi), navic ted tom smogu.. fujky.. vlhky chladny vzduch je napr na spani vyborny, ale to by chtelo nejspise nejaky zvlhcovac s cistickou.. ale tady na ostravsku je extrem, trebas nekde na horach bych se nebala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
26.12.15 22:27

@janeee2 urcite o nejake vysetreni pozadej, minimalne proto, aby se na to myslelo. Taky me napadlo to astma. S tim kojenim to je teda dobry :lol: ale kojila bych dal, muze to zlepsovat prubeh onemocneni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí