Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
CHtěla jsem se zeptat… Syn necelých 7 let se dnes v noci vzbudil, došel si na záchod a pak začal fňukat, že ho bolí noha v oblasti holeně.. Na první pohled jsem nic zvláštního nenašla… Namazala a namasírovala jsem nožičku hřejivou mastí a za chvilinku usnul… Mohli by to být růstový bolesti, když byly jen v jedné noze? Teď už si na nic nestěžuje.. Běhá skáče jako by nic…
Jj, to bude pravděpodobně od růstu. Syn to má teď v pěti letech, během dvou měsíců se vytáhl asi o 8cm a pravidelně večer a v noci si stěžoval, že ho bolí jedna nebo druhá noha - nikdy obě současně. Ptala jsem se na to na preventivce pediatra a prý je to naprosto běžné.
@Pam12 Moc děkuju za info bylo mi to divné, že by jen jedna nožka… Ulevilo se mi… Děkuju moc
Je to normální, já jsem tím trpěla celé dětství. Bolí to fakt pekelně. Opravdu pomáhá prohřátí. Natřít hřejivou mastí a zabalit do ovčí vlny - to je balzám! Stačí tkaná deka s vysokým podílem vlny nebo se prodávají i návleky z angorské vlny. Pokud ti večer prochladne tak ho dej do teplé vany. Prostě prohřívat a prohřívat. Zmizí to většinou až přestane růst.