Bolest holení - syn 8let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
10.3.25 08:57

Bolest holení syn 8let

Dobrý den, poslední měsíc syna bolí holeně. O růstových bolestech jsem přečetla vše, syna však nikdy nebolí nohy večer ani v noci, vždy přes den, někdy dva dny po sobě, někdy déle, jindy je pár dní klid. Stěžuje si na silnou bolest od kolen dolů, na dotek nebolí. Už se mi i párkrát stalo že jsme šli po ulici a syn se musel na chvíli zastavit, než bolest přejde, pak jsme mohli pokračovat dál. Dětská doktorka mě uklidňuje že půjde i tak o bolest růstovou ale zkouším zde jestli nemá někdo podobnou zkušenost a o co se případně jednalo. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
879
10.3.25 09:02

Je to vážně růstová bolest. Nicméně my jsme šli i na ortopedii, udělali kontrolu kloubů ultrazvukem a tuším i rentgen k vyloučení vážnějších diagnóz a taky jsme dostali (potažmo jsem koupila) nějaký mix déčka a jiných minerálů a vitamínů a to vcelku pomohlo utlumit ty bolesti ke zvladatelným. Dostali jsme i doporučení na rehabku, neb měl syn mírnou skoliózu. Zaplatila jsem fyzio a jsem si jistá, že pomohlo nejvíc.
Já bych být tebou ortopeda našla a zašla, může v tom hrát roli i třeba malá skolióza, nějaký povolený svalový korzet, jednostranné přetěžování apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
10.3.25 09:14

@KarlKarlson děkuji za reakci, naše paní doktorka je celkem laxní 🤔 zkusím se tedy probojovat na ortopedii i bez žádanky od ní, snad se zadaří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
10.3.25 09:18
@Anetta10 píše: Více
Žádanku mít nemusíš, jen počítej s delšími termíny objednání. A to s žádankou i bez žádanky. Zkus toho obvolat víc. A jestli to pro tebe není problém, doporučuju to fyzio fakt zaplatit, aspoň třeba dvě hodiny, ať se naučí cvičit. Rehabka hrazená pojišťovnou a soukromníkem je fakt nebe a dudy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
10.3.25 09:23

Ještě jsem si vzpomněla, že jsem vlastně kupovala takové ty gelové polštářky do bot. Ta noha by totiž neměla být na tvrdém a měl by se vyhnout otřesům. Takže mekke bačkory na doma a do bot nějakou gelovku. Jestli sportuje, tak tím spíš. To není nijak drahé opatření, můžeš zkusit jedny koupit už teď, třeba se mu uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
10.3.25 09:27

@KarlKarlson bez žádanky, skvělá zpráva, to jsem nevěděla že takhle lze, hned začnu řešit, právě že ani moc nesportuje… Nic mu to neříká 😄 je to spíš povaleč 😄 samozřejmě že pohyb nějaký, má ale nic moc extra…
Docela mě vyděsilo když jsem si četla o těch růstových bolestech že jsem nikde nevyčetla že by se to dělo přes den a syn to právě jindy než přes den nemá… Přichází to spíš nárazově a vždycky opravdu během dne… Teď už jsem tedy o trošku klidnější ale určitě zkusím vše z doporučení ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
10.3.25 09:30

Chápu, mně to tenkrát vyděsilo úplně stejně :lol:
Radši ať je zkontrolovanej, oni ti i poradí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
10.3.25 09:41

Moje dcera na to trpi, taky ji je 8 let. Trpi na to uz minimalne 2 roky, ale nohy ji bolivaji predevsim vecer.

Dcera roste pred ocima, myslime si, ze to jsou rustove bolesti. Resime to predevsim termoforem s teplou vodou a kdyz to nezabira, tak nurofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
10.3.25 09:50

@PinkiePieCutie Ano, naše dětská lékařka si také myslí že růst, mě jen znepokojuje že synovi se to neděje ani večer ani v noci… Jen přes den, po ránu… Dnes ráno zase, vstal, vše v pořádku a když šel chodbou musel se na chvíli zastavit než bolest přešla, v autě znovu říkal že ho obě nohy hodně bolí… Ráda bych věřila že je to růstem… Snad ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
10.3.25 13:18

Začni mu dávat vápník. U mých dětí to zabírá spolehlivě. Mě se střídali růstový bolesti v noci a ráno. Ty ranní bývaly horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
10.3.25 13:31

U nas nepomaha vapnik.

Mimochodem, pokud chces vapnik zkusit, ze zapotrebi ho davat v teto kombinaci: vitD3, K2, magnezium. Je to velmi dulezite, nevynechat ani jeden z tech vitaminu, oni se navzajem doplnuji a narusit rovnovahu opravdu nechces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
10.3.25 13:40

Vyzkoušíme, děkuji všem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
10.3.25 16:21

Mám dvě dcery, jedna nic a ta starší taky trpí, je to různé, ale už několik let. Bolí ji holeně, kolikrát jsem dávala i prášek na bolest jak plakala. Pak je třeba x měsícu pokoj a zase. Doktorka říkala růstové bolesti, já to měla jako malá taky, pamatuju si to. Dceři bude 11, už dlouho byl/je klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí