Bolest kolene na vnější straně

Anonymní
28.5.24 14:15

Bolest kolene na vnější straně

Už pár dní mě bolí jedno koleno. Neměla jsem žádný úraz, žádné přetížení. Bolí mě to na straně a trošku to jde dopředu - přímo vepředu mě to nebolí. Neměl jste někdy něco podobného? Čím to může být?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5241
28.5.24 17:02

To muze mit nekolik pricin a kdyz to bude trvat, tak je dobre navstivit ortopeda a pak treba fyzioterapeuta. Priciny hezky rozepsany zde: https://sweetrehagym.cz/…esti-kolene/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.24 19:36
@Afrikana píše: Více

Díky moc. Odpovídá to nejvíc tomu modrému. Ale je tam vše, že to je u sportu. A já opravdu nic nedělala. Žádný úraz, žádný pohyb. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Alinois
28.5.24 19:44

Já si rozdrtila oba menisky a rupla vaz jenom tím že jsem si sedla na bobek, že si zavazu boty :nevim:

• Citovat
  • Upravit
928
28.5.24 19:49

Nemáš blbý boty? Jestli tě bolí vnější strana, může to být ileotibialni syndrom, nevím jestli to píšu dobře.
Kup si pronační boty, nebo pronační vložky do bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.24 20:07
@Alinois píše: Více

Předpokládám, že jsi o tom věděla? Mně se nic nestalo. Zjistila jsem to až tím, že o to zavadím - třeba si kleknu na posteli - ani to není kleknutí na tvrdém. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Alinois
28.5.24 20:21
@Anonymní píše: Více

Ano tohle nešlo přehlédnout ani tu bolest. Koleno je nejvytíženější kloub v celem těle. Musí toho zvládnout opravdu hodně takže to že začne bolet se stává běžně. Hodně se opotřebovává. Zkus si ho namazat nějakou masti nebo gelem. Když budou bolesti dal pokracovat tak jedině ortoped.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.24 14:20

Bolest kolene při kleku

Nemáte zkušenosti někdo.. bolí mě koleno při kleku jakoby na vnější straně trochu pod kolenem. Nejprve to začalo jen na tvrdé zemi, teď už bolí i při kleku na matraci. Je to ostrá nepříjemná bolest, u které vždy ucuknu. Když chodím tak to nebolí, ani žádné známky zánětu, žádný úraz. Jediné co tak den předtím než to začalo jsem lezla s dcerou po zemi.. nemáte někdo zkušenost čím by to mohlo být? K orotpedovi se teď bohužel nemám šanci dostat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.24 18:46

Jak dlouho to máš? Mně to bolí pořád stejně, spíš je to častější. Stačí si přejet rukou o koleno. Ortoped objednává x měsíců dopředu. Zatím to nepřestává, tudíž to budu muset řešit.

Četla jsi příspěvky, co tu již byly? Dívala se na odkaz?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.24 20:18

Mám to asi týden a půl a zhoršuje se to zatím :zed: Na odkaz jsem koukala a nepřijde mi, že by to něčemu úplně odpovídalo.. možná to máme podobné. Každopádně někde jsem našla, že by to mohl být meniskus, což se mi úplně nezdá.. žádný úraz jsem neměla.
Ja si říkala, že počkám ještě taj týden jestli to nepřejde a jinak to taky budu muset řešit. I když u nás je to a ortopedem děsný :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.24 22:58

Já se toho teď nějak blbe dotkla a bolí to, takže začínám nevěřit, že by to samo přešlo. Ale netuším, co s tím. Jestli klid nebo procvičovat. A kam jít. Každopádně budu muset. Ještě tomu dám pár dní. Ale přijde mi, že se to mírně zhoršuje. Kdybys na něco přišla, tak dej vědět.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.24 11:17

Jak jsi na tom? Mně se to nelepší. Na termín k lékaři teprve čekám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.24 15:20

Mně praskl meniskus a ani jsem o tom nevěděla :lol: ale tam je typická bolest při krajních pozicích, v hlubokém dřepu, přeskakování, nestabilita, nebo vyloženě bodání. Úplně nevím, co si představit pod tím, že tě bolí koleno, když se ho dotkneš 🙄
Nenapsala jsi základní věci. Otíká to? Jaká je to bolest… tupá, bodavá atd. Bolí to při nějakém specifickém pohybu? Je koleno teplé? Bolí při chůzi?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.24 10:39

Neoteka. Není to teple ani červené. Neboli to při pohybu. Bolí to při kleknutí a dotyku toho kolene. Tento týden už jdu k lékaři. Je to lepší, ale dobre to není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.24 22:07

Mám za sebou návštěvu lékaře. Dle rentgenu vše v pořádku. Dnes jsem zkusila kousek jet na kole a není to dobre. Je to paliva bolest. :nevim: Budu muset asi k lékaři znovu. :( Asi k ortopedovi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex