Bolest kolene u dítěte

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2095
15.9.22 22:36

Bolest kolene u dítěte

Dobrý večer.
Syn, za měsíc 3, už několikátý den večer ukazuje že ho bolí kolena, to jsme přikládali, že roste. Jenže dneska hystericky záchvat, auau, nedalo se jej uspat, nepomohlo namasírovat. Teď jsem po hodině řevu a knourani uspala. Uvažují že ráno zavolám doktorce, jestli to nemůže být něco jiného.. :think: nebo myslíte, že nemám resit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
15.9.22 22:45

@Sallema zkus dát poloviční dávku Ibuprofen sirupu, zda to poté přejde. U nás jediné to pomáhalo. Máme růstové bolesti v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
15.9.22 22:46

@Sallema Podle popisu to celkem odpovida takovym tem rustovym bolestem (typicke navecer / v noci), jako mival syn, ale byl urcite trochu starsi nez jen 3 roky, kdyz se to zaclo objevovat. Konzultaci s lekarem rozhodne nic nezkazite, u nas pak na doporuceni zabral Colafit junior, opravdu to po nem ustoupilo. Koukala jsem na krabicku a je to pro deti od 3 let, tak muzete taky zkusit - synovi je uz 11, ale sem tam mu to stale davam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
15.9.22 22:47

@Aduš8 sirup odmítal už minule, teď jsem zkusila i tabletku a tu vyplývá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
15.9.22 22:57

Můžou to byt růstové bolesti, jenže taky neco vaznejsiho. Syn také začal, ze ho boli nozicky, plakal, špatně pak chodil. Po par kolečkách u lékařů se ukázalo, ze ma Oboustranný zánět kyčlí. Takže já bych ho k dr vzala určitě. Nic tím nezkazis a pro klid duše :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
15.9.22 23:01

Ty jo, tak resit to brufenem me fakt nenapadlo 8o, ale syn to asi nemel tak hrozny, respektive častý. Kdyz uz to prislo, tak brecel hrozne, ale vzdy se za nejakou dobu uklidnil a proste usnul… Nekdy pomohlo, kdyz si dosel na zachod - ze se na chvili jakoby odpoutal od te bolesti, protoze se musel soustredit na neco jinyho, a taky bych rekla, ze se mu pak lip usinalo… Ja na rustove bolesti netrpela, ale mela to hodne i neter (jsou se synem skoro stejne stari, tak jsme to se svagrovou resily ve stejne dobe), takze v rodine to mame taky jakoby ze strany manzela. Ale u nas fakt zabral ten Colafit, i kdyz samozrejme ucinek se neprojevil hned druhy den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
15.9.22 23:05

Jeste tedy - já měla růstové bolesti strašné, brecela jsem kolik noci. Ale nikdy mne nebolely klouby. Vždy holenní nebo stehenní kosti. U toho kloubu bych se vazne bála zánětu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.9.22 05:19

@Sallema tak musíš doma mít něco, když dostane horečku, ne? Pak je možnost ještě čípky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.9.22 06:00

@Magda26 mně tohle doporučila doktorka po několika probdělých nocích. Začalo to kolem toho 3.roku a az teď se to přestalo objevovat, bude mu 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
16.9.22 06:30

@Magda26 no po skoro hodině kdy knoural a brečel au au, a tím, že ukazoval na koleno, už jsem ju chtěla i ulevit..ale stejně si to nevzal.. Masírování. Nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
16.9.22 06:32

@Aduš8 čípky mam i sirup, ale ten posledně vyplivl. A cipek jsem zrovna nenašla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.9.22 07:21

Šla bych s ním. Růstové bolesti jsou spíš takové tupé a většinou bolí dlouhé kosti (holeně, stehna, paže), může mít zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
16.9.22 07:27

Syn má tyhle bolesti taky tak od těch 2,5-3 let. Jednou za čas (někdy jednou za týden, jindy až za tři týdny) ale v noci začne řvát že ho bolí nohy, někdy jedna, jindy obě nohy..takže masirujeme alpou, pokud za tu noc řve už potřetí, dostane sirup na bolest. Pak už je v pohodě a spí až do rána. A to už má 5 let a pořád je mívá. My už dostali v lékárně doporučení na přidání vápníku, jenze syn to nechce jíst 🤷 a dostat do něj mléčné výrobky, to je taky kumšt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
16.9.22 09:17

Tak nakonec jsme volala dr. Že mam večer dát nurofen sirup a budeme řešit na 3 létě prohlídce za tři týdny, pokud se to nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
16.9.22 10:32

Dcera si takhle stěžovala na kyčel, přidalo se k tomu koleno, kotník, pak bedra… zjistil se pak zánět kyčle. Týden byla o berlích a týden na maximálních denních dávkách Nurofenu. Bývá to u dětí bohužel docela časté například po nějaké viróze… Šla bych hned, nebo si rovnou zavolala na ortopedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí