Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, náš syn, zítra 13 měsíců od neděle horeckuje 38 až 39,6 to bylo maximum. Dneska už jen zvýšená teplota plus nějaká vyrážka.
Byli jsme u doktorky včera, dělala crp 11, moč v pořádku. Dneska jsme byli taky jelikož se lehce osypal. Říkala že buď 6 nemoc nebo možná vyrážka z virózy. Máme do toho dost šílený průjem. Malý moc nechce jíst, pije taky málo, musím ho nutit a to je normálně hrozny jedlík. Je i spavy a unavený ale to přisuzují horečkám.
Máme v puse i moucnivku už víc jak 14 dnů, a ne a ne se zbavit. Taky nám rostou špičáky.
Může být průjem k 6 nemoci? Nebo je to shoda víc věcí? Průjem k zubům nebo moucnivce plus 6 nemoc?
Už jsem celkem zoufalá, doktorka je dost laxní, a je to naše první tak chápete ne ![]()
Díky 🙂
Může, obě holky měly plus ta starší u páté i zvracení. Pevné nervy a ať jste brzo fit. ![]()
Syn měl taky průjem u šesté nemoci. I proto jsem nejdřív myslela, že to jsou zuby.
@Markéta188 @Myšák24
Díky já právě vůbec nevím a doktorka říkala že ji ten průjem k té 6 nemoci nesedí ![]()
Tak uvidíme zítra co z toho vyleze..
Taky byli vaše děti tak podráždění a uplakaní?
Ano, dcera měla v půl roce 6.nemoc a měla šílený průjem. Nejdřív dr. dělala výtěr, protože se bála rotavirů nebo salmonely. Nakonec po 3 dnech horeček vyrážka a bylo po nemoci. Zatím to bylo to nejhorší, co nás s mladší potkalo a to měla už i angínu atd. Ale u šesté nemoci měla celé 3 dny 40°C horečky, co nešly srazit, nejedla, nechtěla pít, jen plakala nebo spala a právě ten šílený průjem.
@Karolina0311 jejda v 6 měsících to muselo být šílené!! Hlavně jak se malá z toho dostala v pohodě
děkuji za odpověď, malý dneska už bez teploty, max 37,1 ale myslím že to má z toho jak začal lítat
ikdyz je ještě dost unavený tak lítat musí ![]()
Taky měla dcera v půl roce. 40 horečky byly fakt děsný, ale ona to teda zvládla statečně. Až na to, že hodně spala, tak byla úplně v pohodě. Za to já jsem šílela.
Naštěstí po 3 dnech bylo po všem, až na ten průjem, ten byl cca týden.