Magnetická rezonance u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.9.22 09:45

magnetická rezonance u dětí

Ahojky, mám syna - 3 roky, nemluví a možná je tam i náznak autismu. Chodíme s ním na neurologii, byl na vyšetření EEG mozku, první vyšetření nic moc, druhé bylo lepší a doktorka ho chce poslat na magnetickou rezonanci, ať máme jistotu. Ta se u dětí dělá pod narkózou, protože v klidu nevydrží asi žádné tak malé dítě. Ale manžel je proti, nelíbí se mu, že musí pod narkozu, i když to bude narkoza tak na 30 minut a šetrná, pořád je to narkoza. Ptali jsme se známých na názor, ale zatím nikdo zkušenost nemá a neví, jak by reagoval, když zatím tohle řešit nemusel. Jít do toho, nebo nejít? Moje máma říká, že určo ano, tam se odhalí všechno, tchán říká, že ne, jen ho budeme stresovat a stejně se nic nezmění. Já nevím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
12.9.22 09:58

Já bych do toho šla, chtěla bych mít všechna možná vyšetření. Kluky jsem mela pod narkozou uz oba, z jiných důvodu a bez problému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
12.9.22 10:21

Šla bych do toho, některé děti už zažily spoustu operací a spoustu narkóz, a také žijí a jsou v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
12.9.22 10:48

Šla bych do toho.Syn byl na MRI ve dvou letech. Ráno jsem mu dala oblbovák, který mi přinesla sestra, ta mu na ruku dala nějaký gel, aby ho nebolelo zavedení kanyly a po nějké době mu dala kanylu.Pak jsme šli z neurologie k MRI a syna uspávali, já tam ještě stála a když ho chtěli dát už tam, tak jsem šla do čekárny. A hned po skončení jsem byla zase u něj a jeli jsme zpět na neurologii. U něj se řešila epilepsie, jelikož záchvaty prý může způsobit i nádor. Ten se na vyšetření naštěstí neukázal. Ale nedokážu si představit, že by syn měl potíže, já s ním nešla na vyšetření a pak by se časem kvůli zrošení stavu na nádor přišlo. To bych si vyčítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5909
12.9.22 10:49

Dcera 22 měsíců byla na MR před týdnem. Já taky zrovna nejsem zastáncem takových vyšetření pod narkózou, ale u dcery nebylo vyhnutí. A jsem za to ráda že se vyloučilo vše co mohla mít mozku. I když původ záchvatů to nevyřešilo, nikdo neví co to způsobuje, EEG bylo taky v pořádku. Ale příšerný bylo čekání, už ráno nemohla ani pít, na řadu jsme šli až v 11.h napít se mohla až ve 14.00,a vysvětlit malýmu dítěti že nedostane ani lžičku čaje bylo dost na nervy. A to jsme čekali na pokoji dvě, takže se děcka v řevu střídaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
12.9.22 10:55

Tak záleží na indikaci - proč se ten magnet chce dělat. Kvůli podezření na nádor? Jednoznačně ano. Kvůli potvrzení autismu? To snad není nutné.
Takže bych se poptala lékaře, proč dítě na magnet posílá. Jestli je to jen tak „pro jistotu“ (což tu v nedávné diskusi bylo) nebo jestli je k tomu reálný důvod, podezření na něco. Jinak tříleté dítě na magnet jedině v sedaci, bez toho opravdu ne. Není to druh vyšetření, které by takhle malé dítě zvládlo a nevysvětlíš mu, že to nebolí a nemusí se bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.22 11:13
@Whitedog píše:
Tak záleží na indikaci - proč se ten magnet chce dělat. Kvůli podezření na nádor? Jednoznačně ano. Kvůli potvrzení autismu? To snad není nutné.
Takže bych se poptala lékaře, proč dítě na magnet posílá. Jestli je to jen tak „pro jistotu“ (což tu v nedávné diskusi bylo) nebo jestli je k tomu reálný důvod, podezření na něco. Jinak tříleté dítě na magnet jedině v sedaci, bez toho opravdu ne. Není to druh vyšetření, které by takhle malé dítě zvládlo a nevysvětlíš mu, že to nebolí a nemusí se bát.

Nádor určitě nemá, to neřešíme vůbec, snad jen ten autismus, nebo pro jistotu, i když EEG už dopadlo líp. Manžel je zásadně proti, já váhám, ale když tady čtu, že dítě nemůže myslím, že to bývá od půlnoci nic pít, tak to tam ráno bude masakr, začne se dožadovat mlíka, a když nedostane, tak to bude o něm vědět celá nemocnice. On celkově v nemocnici a u doktora moc nespolupracuje. Když jsem s ním byla v dubnu 3 dny v nemocnici kvůli rotavirům, tak si myslím, že celé oddělení si po našem odchodu dost vydechlo.

• Citovat
  • Upravit
28602
12.9.22 11:21

Ja bych jen kvuli podezreni na autismus nesla, ta diagnoza je snad v kompetenci psychologa, resp psychiatra a k tomu MR netreba. Zbytecny stres ditete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5909
12.9.22 11:25
@Anonymní píše:
Nádor určitě nemá, to neřešíme vůbec, snad jen ten autismus, nebo pro jistotu, i když EEG už dopadlo líp. Manžel je zásadně proti, já váhám, ale když tady čtu, že dítě nemůže myslím, že to bývá od půlnoci nic pít, tak to tam ráno bude masakr, začne se dožadovat mlíka, a když nedostane, tak to bude o něm vědět celá nemocnice. On celkově v nemocnici a u doktora moc nespolupracuje. Když jsem s ním byla v dubnu 3 dny v nemocnici kvůli rotavirům, tak si myslím, že celé oddělení si po našem odchodu dost vydechlo.

Dcera byla v nemocnici 12 dní, já jsem přemýšlela jestli si mám každý den dát panáka a nebo prášky na uklidnění ale zavrhla jsem obě varianty a hodlám se objednat na rehabilitace protože jsem si za tu dobu zřídila záda od neustálého nošení :mrgreen: Každý ráno co ve špitálu otevřela oči začala řvát a odmítla být v postýlce. Takže myslím že si taky hluboce oddechly a jakou měli všichni radost když jsme odcházeli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9271
12.9.22 11:31

Syn na MR byl a nenašlo se tedy nic :nevim: Autismus ti MR určitě nepotvrdí ani nevyvrátí. Ale jestli je podezření na jiné onemocnění tak bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí