Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, potřebovala bych poradit, co dělat…
Mého tátu už přes dva měsíce bolí levé koleno. Bolest popisuje spíš vzadu a jakoby vazy. U ortopeda byl několikrát, dvakrát mu vytáhli malé množství vody, ale bolest neustoupila. Když bolest popisuje doktorům, tak jen kroutí hlavou a on si připadá jako simulant. Byl jen na rentgenu.
Chci se tedy zeptat, jaká je ještě možnost vyšetření? Napadá mě magnetická rezonance, sono… Nechápu proč mu to neudělají. Pracuje manuálně jako osvč a je už druhý měsíc doma zadarmo, protože mu bolest nedovolí práci vykonávat.
Kdybyste měl někdo nějakou radu, jak postupovat v komunikaci s doktory, jestli si má vyloženě říct o nějaké vyšetření atd., budu moc ráda. Na kontrolu ho pozvou vždy za tři týdny a mezi tím má brát léky na bolest, což mi nepřijde moc normální. Bere to velkém, jak ho to bolí, takže si brzo oddělá játra nebo žaludek. ![]()
Za každou radu budu moc vděčná ![]()
Zkusit jinou ortopedii. Z rentgenu nepoznají jak jsou na tom vazy. To se pozná na magnetické rezonanci, ale někteří dr. jí moc dělat nechtějí (aspoň já když marodila s kolenem tak to byla drahá záležitost a pojišťovny to nerady viděly, co mi říkal dr.)
Ještě jen doplním, že bolest přišla z ničeho nic ![]()
@Babulka123 můžu se zeptat, jak s tím souvisí borelioza? To může způsobovat i toto?
děkuji za tip!! ![]()
@monysek21 píše:
Ještě jen doplním, že bolest přišla z ničeho nic
@Babulka123 můžu se zeptat, jak s tím souvisí borelioza? To může způsobovat i toto?děkuji za tip!!
jasne bolesti kloubu jsou jednim z hlavnich priznaku
Ahojky tak já prožívám něco podobného těd jsem doléčila pravé koleno je to týden co mi to doktor ukončil a to jsem ho léčila od 3.5. děs taky my bylo už blbé jít k doktorovy (jsem si na úrazovce připadala víc jak doma) taky my udělali jen rentgen ortéza berle a později Francouzské hole (ty používám sem tam i těd protože koleno sem tam cítím) ale radu bych možná měla alespoň mě to pomohlo ať si skusí koupit mastičku mentolen (mentolová mastička s přídavkem konopí) přikládám fotky jak mastička vypadá jo a stojí kolem 170 kč
@katula9 moooc děkuju! O konopí jsem slyšela, ale říkala jsem si, že tam budou asi jen nějaké minimální dávky. Ale teď když vím, že to někomu pomohlo, tak to určitě stojí za vyzkoušení. ![]()
Ja mela neco podobneho, ortoped mi rek, ze je to od zad a neda se svtim nic delat, at si vezmu brufen. Delal jen rtg
Tak sem sla k jinemu, ten udelal sono a poslal me do spitalu na MR. Byla jsem ale tehu, tak sem sla k prakticke, ta me poslala na rehabilitaci a dostala jsem vodolecbu - bazen a virivku. Vyborne to zabralo, takze do spitalu uz sem nesla. Ted me to boli obcas pri delsi chuzi, tak uvidim.
Nicmene at chce urcite jeste sono a vodolecbu
Já to mám opravdu co chvíla taky bolest z ničeho nic no co si o mě na úrazovce myslí raši ani nechci vědet a ta mast pomohla nejenom mě ale i tatkovi když na něho v práci spadlo 400 kg skla pak mu to doktor 2× vyřezal a dal dren (měl tam kopu hnisu (a po vyndání drenu mazal a do týdne byl klid
Jo a ješte jsem zapoměla napsat že to pomohlo i příteli od sestry a jejímu bratrovi právě od nich jsem měla tip na tuhle mastičku
Určitě revmatologii! ať si to vydupe…ale vím, že to není snadné, vlastní zkušenost…
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jestli by jste mi nemohli pomoct.
Je mi 15 let. Bolí mě koleno, ale né úplně pořád. Prostě chvilku bolí a pak zase ne. Když dělám dřepy, tak mě to koleno trušičku bolí a pod kolenem to taky trochu bolí. Ale když chodím tak mě to většinou nebolí. Nevím jestli to koleno nejí jen nachlazené. Mohli by jste mi prosím poradit? Je nutné jít k doktorovy? Děkuji