Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mela jsem..byl to skriply nerv pod lopatkou a ma to dost lidi
Ahoj, tak já jednou při nedodýchávání jela na pohotovost, protože jsem měla pocit, že se dusím
dali mi magnesko kapačky a magnesko domů, nakonec zjistili, že trpím latentní tetánii ![]()
Trpívám na to hodně - buď je to páteří nebo nervama. Mně se to stává hlavně když jsem nervozní, to pak lapám po dechu jako cvok, než se mi povede dodechnout.
Já jsem také měla problém dodýchnout…mudr mě napsala rehabilitici s hrudní páteří a nakonec to bylo psychikou…nervového původu, prostě jsem si to vsugerovala a myslela na to.
@levmah28 píše:
Tak mě, že nemůžu dodechnout, přišli na úzkostní deprese.
jj, to je časté.
@Pce - to je přesně ono, čím víc na to člověk myslí, tím víc dýchá a víc to nejde (já se snažím dodechnout zíváním a pak vypadám jako nevyspaný idiot
)
Já to mívám, když se mi kousnou záda. Musím pak chodit na injekce a trvá to třeba i několik dní, kdy se nemůžu pořádně nadechnout - jen povrchně.
Já jsem to měla před otěhotněním skoro půl roku, předtím cca 3 měsíce, já to měla od nervů a taky od toho, že jsem se na to hrozně pořád soustředila, takže jsem si to zpětně vyvolávala.
Ale pak jsem se nějak uklidnila, možná to přišlo s pořízením psa, nebo tím, že jsem otěhotněla a najednou koukám a je to fuč
Přeju aby to brzo zmizelo, vím jak to může být otravné.
@andreiika No já mám už 9 měsicu po porodu
Je to hrozně nepříjemné ale musím to zvladnout snad ty rehabilitace pomužou
Jinak všem moc děkuju za odpoved ![]()
Achoj, chtěla bych se zeptat, jestli při tom nedodýchnutí máte bolest nebo tlak na hrudi. Jsem 16 měsíců po porodu a mám dost často bolesti zad a tlak na hrudi a občas nemůžu také dodýchnout. nevím jestli je to od páteře nebo psychické. Mám také úzkostné stavy. ![]()
@zwezwe1 píše:
Achoj, chtěla bych se zeptat, jestli při tom nedodýchnutí máte bolest nebo tlak na hrudi. Jsem 16 měsíců po porodu a mám dost často bolesti zad a tlak na hrudi a občas nemůžu také dodýchnout. nevím jestli je to od páteře nebo psychické. Mám také úzkostné stavy.
jj mě bolelo za hrudní kostí…ale to k tomu patří, takže bych řekla že to máš psychické ![]()
Ahoj děvčata, oživuji tuto starou diskuzi…mám teď tyto potíže asi týden, nemůžu jakoby dodechnout nebo se i z hluboka nadechnout, jakoby se zadýchávám při mluvení, mám i divné tlaky a takové "harašení na hrudníku, ani to neumím pořádně popsat…není to poprévé co tyto potíže mám…ale cítím právě hodně záda v oblasti hrudní páteře a přechodu krční páteře…nicméně mám těsně před menstruací a mám pocit, že je to fakt k nevydržení, věřím, že to mám od páteře (syn rok a půl má 11 kilo a bydlíme ve 4. patře bez výtahu) a taky od vypětí a stresu na mateřské a v práci…ale potřebuji uklidnit a taky Vaše zkušenosti třeba s tou menstruací, prostě to trochu přičítám PMS syndromu…díky za odpovědi
Dobrý den chci se zeptat hrozně špatně se mi dýchá jakoby nemužu dodechnout, přijde to na mě ale až k večeru chodím ted na rehabilitace se zádama prej jeto od toho
Máte někdo podobný problém?