Ložisko na játrech

Anonymní
24.8.12 19:44

ložisko na játrech

Hezký den, jsem s nervy totálně v prd…Měla jsem poslední rok dost zdravotních problémů, když se již zdálo, že se z toho vzpamatovávám - další pecka. Při kontrolním UTZ mi našli ložisko na játrech, velké asi 2 cm. Přitom kvůli zažívacím problémům jsem měla před rokem MR jater a během roku několik UTZ. Nikdy tam nic nebylo, až teď. Mám se objednat na MR, ale do té doby asi zcvoknu :( Nevíte co by to mohlo být? Zajímalo by mě pokud se s tím někdo setkal a jaká byla diagnoza. Dík.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5635
24.8.12 20:02
@Anonymní píše:
Hezký den, jsem s nervy totálně v prd…Měla jsem poslední rok dost zdravotních problémů, když se již zdálo, že se z toho vzpamatovávám - další pecka. Při kontrolním UTZ mi našli ložisko na játrech, velké asi 2 cm. Přitom kvůli zažívacím problémům jsem měla před rokem MR jater a během roku několik UTZ. Nikdy tam nic nebylo, až teď. Mám se objednat na MR, ale do té doby asi zcvoknu :( Nevíte co by to mohlo být? Zajímalo by mě pokud se s tím někdo setkal a jaká byla diagnoza. Dík.

Ahoj, promin, ze se vtiram, kdyz neumim poradit.Ale zarazilo me, ze ti delali MR kvuli zazivacim potizim.ohla bych vedet, jake byly ty potize? Klidne pisni SZ.Mam ted take dlouhodobe potize a dr.si nevi rady :(.Aspon mam pocit, ze krom gastroskopie vic nedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
24.8.12 20:05

Ahoj nevím teda nic o ložisku ale je to měsíc co si manžel prošel CMV (citomegalovirem). A na MR mu zjistily chycená játra. Nejdříve jsem byla úplně strachy bez sebe, protože jsem o tom taky nic nevěděla a co mi řekl net mi nepřidalo a játra nejsou sranda, ale nějak se léčí a má dietu a dál se uvidí podle kontroly. Asi si říkáš proč ti to píšu ale chci ti říct nevěš hlavu dnes se vyléčí spousta věcí a bez problémů. Určítě vše dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
24.8.12 20:05

No, mne teda prislo hodne zvlastni, jaka mas za sebou vysetreni jen kvuli porucham zazivani. Norma to teda fakt neni. Taky me prekvapuje, ze te poslali rovnou na MR. Jsi alergicka na jod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
24.8.12 20:07
@sara1000 píše:
Ahoj, promin, ze se vtiram, kdyz neumim poradit.Ale zarazilo me, ze ti delali MR kvuli zazivacim potizim.ohla bych vedet, jake byly ty potize? Klidne pisni SZ.Mam ted take dlouhodobe potize a dr.si nevi rady :(.Aspon mam pocit, ze krom gastroskopie vic nedela.

Potíže máš se zažíváním nebo játry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
24.8.12 20:13
@helbell píše:

Jasně jsem trubka, se zažíváním promin četla jsem to jen rychle. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
24.8.12 20:14
@helbell píše:

Potize mam se zazivanim, ale uz dost shazuju kvuli tomu kila atd..A psychicky uz me to dost depta :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
24.8.12 20:22

@sara1000 to věřím, nevím teda kde se léčíš ale pokud to máš dýl tak by jsi si měla vyžádat žádanku na MR dlouho se na to čeká. A teda nevím ale dělají se vyšetření střev, žaludku a tak. Je mi jasný, že tohle asi víš taky ale už bych si prostě řelka co chci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
24.8.12 20:25
@helbell píše:
@sara1000 to věřím, nevím teda kde se léčíš ale pokud to máš dýl tak by jsi si měla vyžádat žádanku na MR dlouho se na to čeká. A teda nevím ale dělají se vyšetření střev, žaludku a tak. Je mi jasný, že tohle asi víš taky ale už bych si prostě řelka co chci. :nevim:

Kdyz ja si toou kolonoskopii nejsem moc jista, no :( Prad prevlada spise strach.
Ale ty potize uz mi dosrt vadi.
Po gastroskopii mi zjistili jen zanet zaludku, krery se mi asi porad vraci.Ale preci s tim nebudu zit takhle do konce zivota. V podstate nepretrzite je mi satne, nekdy zvracim, nekdy to zvladnu jen s nevolnostma.No,nebudu si tu stezovat do cizi diskuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.12 20:29

Zakladatelka-dík za odpovědi. Ano, nemůžu jodový kontrast, proto jsem měla MR. Měla jsem dost velké bolesti v oblasti žlučníku a sonu vypadalo vše v pořádku. Proto mě -asi za měsíc bolestí poslali na MRCP.Tam měli podezření na kámen, absolvovala jsem ERCP a potom ihned úleva. Ale píši to proto, že játra byla v té době čistá, bez ložisek. Dále jsem měla několikrát kontrolní sono a játra také bez ložisek. Nyní, jak jsem psala je nález. Mám z toho nervy v kýbli :(

• Citovat
  • Upravit
35331
24.8.12 20:29

Mne teda dost prevapuje, ze u zazivacich potizi se zacina MR a ne vysetrenim zaludku a strev. A pred MR jater obvykla byva CT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
24.8.12 20:32

Aha, tak to uz dava vetsi smysl. To lozisko nevim, moznosti je spousta, predpokladam, ze jsi mlada, tak bych nic vazneho nepredpokladala. Zkus se nenervit a pockej na vysledek MR, pak se uvidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.12 20:36
@mroe píše:
Mne teda dost prevapuje, ze u zazivacich potizi se zacina MR a ne vysetrenim zaludku a strev. A pred MR jater obvykla byva CT.

Gastroskopii jsem měla samozřejmě také. Tam nebylo nic. Kvůli bolestem jsem ležela i v nemocnici, nepřišli na nic, CT nemůžu absolvovat, tak následoval MR. Jinak mladá až tak nejsem :),ale spíš mě překvapila rychlost růstu toho ložiska. :(

• Citovat
  • Upravit
581
24.8.12 20:43
@mroe píše:
Mne teda dost prevapuje, ze u zazivacich potizi se zacina MR a ne vysetrenim zaludku a strev. A pred MR jater obvykla byva CT.

Tak zakladatelka psala, že toho měla více poslední dobou a tak možná proto šlí už na magnet. Jinak máš pravdu, že ten je až jeden z posledních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
24.8.12 20:57

Možná hemangiom - benigní nádor z cév? Těžko říct. Nádoru bych se nebála, ty jsou vzácné a většinou v terénu hepatitidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí