Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Většinou tyhle dechove problemy jsou psychickeho razu:-) z vlastni zkusenosti:-)
Může to být zablokovaná páteř, může to být psychické, nebo se tak projevuje astma… ![]()
Astma si myslím, že nééé…je teda fakt, že mám za sebou dvě dost dlouhá a silná nachlazení a pořád jsem dost zahleněná…spíš mám úplně fobii, aby to nebylo od srdce…ale tou fobií asi takovýmhle problémům moc nepomáhám, co ![]()
Jinak ty záda, mě fakt bolí dost…sem tam si beru na noc myolastal, je to na úvolnění svalstva zad a ráno je to pak ok, i přes den, ale zlobit to začne zase odpoledne a k večeru…možná jakoby už poté námaze, kdy malého zvedám a navíc, jak se to ozve, tak už se na to i soudtředím a to už asi zase pracuje ta psychika…
Tohle taky mívám, ráno se s tím probudím…nemůžu dýchat, jakoby mě něco při nádechu probodávalo plíce, nemůžu se ohnout. Někdy to přejde samo ale třikrát jsem s tím byla u doktorky, protože déle jak den s bolestí nevydržím…rozmasíruje mi to a vždycky říká jak mám zrasovaný záda
Samo, si to nechá dobře zaplatit.
Tím dodechnout, to je jako myšleno pořáně se nadechnout? To jsem měla v létě, hlavně po návratu od moře, a diagnostikovali mi astma. Nebo myslíte něco jiného? Omlouvám se za stupidní dotaz ![]()
No, píšeš, že nemůžeš dodechnout - astma se projevuje jak tím, že se pořádně nenadechneš, tak tím, že máš pocit, že pořádně nevydechneš, může se vytvořit i z alergie…
A ty záda to bývají ve chvíli, kdy když se nadechneš, tak při nejvyšší hladině vzduchu, kterou jsi schopná nasát, tě píchne v zádech…
@Grapefruitik já se právě nemohla úplně nadechnout jak bych potřebovala, a záda to nebyly, protože nejhorší jsem to měla hned po návratu z dovolený, a při změně prostředí(z Prahy do jižních čech ke známým na týden. tam jsem se v noci dusila skoro ![]()
Můžeš být na něco alergická a to to může spouštět…zajdi si na alergo, a tam ti povědí víc:)
Ahoj holky, jdu si pro radu a uklidneni
Uz nekolik tydnu mam pocit, ze se nemuzu poradne nadechnout ani vydechnout, jako bych byla v uzavrene bubline, ve ktere neni zadny kyslik a ja nemam co dychat… Obcas me to drazdi k mirnemu kasli, citim jakoby se mi dech „zasekaval“. Zacala jsem chodit na rehabilitace s krcni pateri, toto se ale nezlepsuje. Stava se mi to hodne casto, i nekolikrat denne, kdekoliv, doma, venku, na navsteve, v aute… Takze alergii vylucuji, i kdyz alergik jsem (vzhledem k tomu, ze mame po pylove sezone, ze). Striknu si vzdy ventolin, ale necitim po nem ulevu. Spis mi prijde, ze ho neumim spravne vdechnout, ze ho do plic nedodechnu
Myslite, ze je to projev astmatu nebo psychika?? ![]()
Může být obojí, konkrétně u mě to bylo astma, ale nepopírám že tam nebyl i jistý podíl na psychice. Pro tvojí jistotu bych zašla k dr, pokud Ti astma vyloučí tím, budeš mít „klid“, pokud ti ho potvrdí dají ti na to něco a když se ti budeš špatně dýchat, pomůže ti to.
U mě to je psychického rázu, trápí mě to již téměř dvacet let
U mě to bylo ze zablokovaných zad po lehkém úrazu, tři měsíce jsem se trápila, nemohla ani pořádně mluvit, jak jsem se zadýchávala, můj lékař si to s úrazem nespojil, posílal mě na plicní, málem mě léčili na astma, které nemám… Až kámoška měla nápad, jestli to nesouvisí s tím úrazem a jestli jsem se nesekla v zádech… navštívila jsem fyzioterapeuta, ten mě „srovnal“ a svět byl zase krásný ![]()
Tak kdyby to bylo čisté astma, Ventolin by pomohl..Napadá mě bud plicní infekt (zánět) nebo od páteře…