Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám dotaz jsem 31.tt a při chůzi cítím píchání mezi nohama dole v pipině ( omlouvám se za ten výraz nevím jak jinak to napsat )není to moc příjemné někdy i celkem bolestivé. Nevíte co by to mohlo být??a jestli to k těhotenství patří? děkuji za odpoveď
@lucifer.p to mam taky a nejen pri chuzi. Mam to uz delsi dobu, dr jsem se ptala a pry je to normalni. Jsem 34tt
Povolovani stydke spony nebo tlak na cipek, ktery se uz muze pomalu zacit menit. Pomaha zvolnit, nepretezovat se, chodit pomalu, nestat dlouho.
Ahoj, ja mela obrovske krecove zily ne na nohach, ale na „pipine“ jak to bylo zvetsenou delohou utlacovane…bolelo to priserne, hlavne pri chuzi…po porodu se to upravío
Taky jsem to ke konci měla, pomohlo zastavit a opřít se o kolena, když už to bylo nesnesitelné, je to tím jak se vše připravuje, miminko naléhá a něco ten pupík váží. ![]()
…ja touhle rikam, ze si pripadam, jako bych sedela 3 dny v kuse na motorce
Tyhle stavy zacaly uz kolem 22-23.tt
Je to hnus pravda. Nejak u me nema vliv, co jsem zrovna delala. Samozrejme, pokud stravim nekolik hodin na nohou, tak se ani nedivim. Na druhou stranu, kdyz sedim v praci nebo se povaluju doma, mam to stejne ![]()
PA mi rekla, ze je to normalni. Beru to tak, ze se telo proste pripravuje, nehlede na to, ze se opravdu musi vyrovnavat s vetsi zatezi. Holt roky jsem bojovala o miminko, tak mam jen co jsem chtela
![]()
Já taky
já to manželovi přirovnala, jako by mě někdo nakopl mezi nohy a taková ta modřinová bolest - chodím do fitka na pás na „dlouhé procházky“ a tehdy to je cítit nejvíc. Ale je to jediný pohyb, který mi přijde bezpečný a udrží fyzičku, takže to nějak ignoruju a beru to jako normální součást těhotenství ![]()
Tak mě to začlo kolem 16tt a mohu říci, že je to pro mě až neskutečná bolest, opravdu jak kdybych tam byla nakopnutá, či natažená…A jelikož mám již jedno dítko, u kterého jsem to nezažila a tak tuto bolest neznám, tak je to snad ještě horší:( Nejsem zvyklá sedět a nic nedělat, ono to ani s dvouletým synem nejde:)ale už opravdu nevím co dělat:( Nejsem zvyklá si stěžovat, ale asi to dr budu muset říct, budím se bolestí i v noci ![]()