Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den maminky,
dnes jsem byla na prohlídce u lékaře, kde mi dělal klasický ultrazvuk. Jsem 8+4tt. Těšila jsem se tam, že dnes mimi víc uvidím, ale po chvilce co se doktor díval, tak mi řekl že je tam vidět že je oteklé
Zadržela jsem slzy jen tak tak…cestou domů jsem jen brečela.
Sice říkal, že to může být i nachlazením, nebo to zmizí samo ale není to úplně standartní…
Další postup je ten že v desátém týdnu mi udělá podrobnější testy a podle toho se uvidí co bude dál. Ve hře je samozřejmě přerušení. Hrozně se bojím, strašně moc doufám, že to prcek zvládne a nic to nebude a zároveň jsem strachy sevřená že o něj příjdu… Máte s tím prosím někdo zkušenost?
Na internetu toho moc k dohledání není..Vím, že bych se neměla stresovat, ale chci vidět alespoň naději, že to třeba nic nebude. Cokoli.
@Poeema zkušenost nemam ale jestli už v tak nízkém tt je nějaký otok tak se to spíš bude zhoršovat. Otázka proč ten otok tam je
, lepší pak screening udělat na genetice
![]()
Já ležela v nemocnici s paní, která ve 14.týdnu šla na ukončení. Pořád se čekalo, že ta oteklost, zavodněnost se vstřebá, ale u ní se tak nestalo. Třeba u tebe to budou lepší zprávy a dopadne vše dobře.
@Poeema prosím vás jak vám to dopadlo? Byla jsem dnes na ultrazvuku a doktorovi se zdál otok, mám z toho strach…
@Gabriela919 šla jsem k jinému doktorovi a ten řekl, že je všechno v pořádku. Žádné problémy jsem v těhotenství neměla a mám zdravou 3 letou holčičku, hlavní je klid a kdybyste chtěla zkuste jiného doktora pro váš klid, nemusíte přecházet k jinému, ale jen požádat o kontrolu a měl by vám vyhovět.
@Eliška1999 moc děkuji za odpověď, zítra jdu právě za jiným a počkám na výsledky testů