Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Po dlouhém klábosení se známými jdu i za Vámi. Pomohla Vám některá ze známých rad jako : caj z malinikoveho listu, sex, horka vana, cervene vino? Nebo co za pokusy Vam vyslo?Zarucene se chci vyhnout umelemu vyvolání tak snad se najdou empaticke mamiinky a nikoliv rýpálci.
nejučinnější bych řekla že je sex, nebo umívání oken-pěkně slízat nahoru, dolu
Nebo si udělat jarní uklid, já jsem lítala doma dělala vánoční uklid a porod bezbolestný. Ale patřím mezi vyjímky
@cikcak píše:
nejučinnější bych řekla že je sex, nebo umívání oken-pěkně slízat nahoru, dolu
umývat, sorry
@cikcak nooo i to je dobry napad… proste co nejvice pohybu a „namahy“ ocud pocud samozrejme. Dekuji a moc gratuluji k bezbolestnemu porodu. Taky budu mit
veriiim v to a domlouvam si to s mimcem
@Anonymní píše:
@cikcak nooo i to je dobry napad… proste co nejvice pohybu a „namahy“ ocud pocud samozrejme. Dekuji a moc gratuluji k bezbolestnemu porodu. Taky budu mitveriiim v to a domlouvam si to s mimcem
děkuji za gratulaci, je to sice už dost let zpět. musím se chlubit, že já měla 2 porody oba císaře ale bolesti opravdu neznám. píšu s chybami nevidám na klávesy. vedle mne to všechno chrápe.
![]()
@cikcak
hele my se stěhovali těsně před termínem, naprosto jsem se nešetřila(sem si říkala že se aspoň vyhnu vyvolávání, no a prd) prostě toto pomůže pouze když je tělo na porod připravené, pokud není může se ženská stavět na hlavu a stejně stím nehne
![]()
Dělala jsem všechno, cos popsala (čaj z maliniku je na uvolnění svalů, ten porod nevyvolává), zrovna jsme staveliztakze jsem litala do 2.patra a zpět a nepomohlo nic. Jsem toho názoru, že tělo musí být připraveno a když není, tak nic nepomůže. Porod mi vyvolali a ještě že tak, syn už měl v břiše problémy.
Jak už bylo psáno výš, jestliže miminko ven nebude chtít, nedostaneš ho ničím z babských rad. Já rodila 11 dní po termínu, kdy jsem den předtím 2h chodila po lese (stejně jako už asi 3 týdny předtím), vyšlapala 4 patra domů (jako každý den 2×), večer horká vana (taky už po x-té) a v noci ještě sex (opět probíhal asi obden poslední měsíc) a podle mě, nezabralo z tohohle vůbec nic. Porod prý spouští miminko, až je připravené, takže bych vyvolání porodu babskými radami nehrotila - z vlastní zkušenosti vím, že pomůžou až v momentě, kdy se mimčo má narodit, ale to by se narodilo tak jako tak i bez pomoci ![]()
Užívej si bříško, za chvíli už nebude a ještě se ti bude stýskat ![]()
@Anonymní píše:
Po dlouhém klábosení se známými jdu i za Vámi. Pomohla Vám některá ze známých rad jako : caj z malinikoveho listu, sex, horka vana, cervene vino? Nebo co za pokusy Vam vyslo?Zarucene se chci vyhnout umelemu vyvolání tak snad se najdou empaticke mamiinky a nikoliv rýpálci.
Mě nepomohlo nic, já jsem musela nakonec rodit přes vyvolávačku kvůli zhoršení mého stavu, doktor mě už nedovolil takhle běhat, měla jsem vysoký tlak a začala jsem otíkat, takže to už bylo nevyhnutelný. A to jsem rodila 40+2 v jiné porodnici než jsem si vybrala, v předchozí je totiž ten můj tlak a otoky moc nezajímaly…
Taky jsem dělala v podstatě všechno cos napsala a nepomohlo nic
Až když mi doktor udělal Hamiltona tak se mi porod rozjel. porodila jsem tři dny po druhém termínu
Jo e ještě si pamatuju že jsem si dala hodně tučné jídlo ( z mekáče) pak jsem si šla v devět večer lehnout naštavaná že se ni c něděje no a o půlnoci mi začali kontrakce
@Anonymní píše:
zaručeně nepomohlo nic, vyvolávaný porod 41+5 tt. MOhla jsem se stavět na hlavu, nezabralo nic. Ještě edit - měsíc před porodem jsme se stěhovali, 4.p bez výtahu, nosila jsem věci, malovali jsme, rekonstruovali atd.. nic, prostě nic.. a to se mi 25 tt rozjel porod a na poslední chvíli mi to zastavovali. Pak se tam malej zabarikádoval a nevyvolat porod, tak je tam asi dodnes..
Vykašli se na to! Stejně nic nepomáhá, mimčo nevyleze dřív než bude samo chtít, a ty dopadneš jako já: U porodu jsem mezi kontrakcemi usínala, unavená, nevyspaná, hotová.
Radši odpočívej, čti, spi, užívej si to.
Po dlouhém klábosení se známými jdu i za Vámi. Pomohla Vám některá ze známých rad jako : caj z malinikoveho listu, sex, horka vana, cervene vino? Nebo co za pokusy Vam vyslo?
Zarucene se chci vyhnout umelemu vyvolání tak snad se najdou empaticke mamiinky a nikoliv rýpálci.