Trombofilie a těhotenství

848
20.2.15 08:54

Trombofilie a těhotenství

Chtěla bych se informovat, jestli je tu někdo, kdo tomu rozumí nebo má vlastní zkušenost. Bratrovi zjistili hereditární trombifilii… já jsem teďka podruhé těhotná a když jsem to řekla mému gynekologovi tak nad tím mávl rukou, že to nic není, že by potřeboval něco konrétnějšího že toto je obecné… (jen tak mimochodem, když jsem přišla na 6ti nedělní kontrolu tak mě málem zapomněl vyšetřit jenom pořád mlel o antikoncepci, kterou jsem samozřejmě kvůli kojení nechtěla, že bych si ji měla nechat předepsat…) Pak když jsem vyšla z ordinace, tak jsem si všimla že tam má v ceníku - trest na trombofilní mutace 1.200,– - ale trošku jsem hledala a pokud mám toto v rodinné anamnéze a na tyto testy mě odešle odborný lékař, nejčastěji gynekolog, mám test proplacený zdrav.poj. Trpím migrénéma už od puberty, dokonce i v těhu, bratr byl právě proto hospitalizován na JIP (měl stav, že byl totálně „mimo“) a tam mu to zjistili. Tak nevím zda na to mám fakt nárok a zase opět se setkávám s „šetřením peněz“???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6639
20.2.15 09:23

Ano, správně, měl by Tě poslat gynekolog na hematologii a neplatí se nic..Mně tak zjistili Leidenskou mutaci, takže celé těhotenství musím píchat Fraxiparin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
20.2.15 09:25

@Lasislava1 a na základě čeho tě poslal? Mě právě poslat nechce, že to nic závažného není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
20.2.15 09:37

@Barbora88 Nemohla jsem otěhotnět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7175
20.2.15 09:48

Mě moje doktora poslala na Hematologii po krevních testech někdy v sedmém nebo osmém měsíci těhotenství s první dcerou. Nelíbili se jí tam nějaké výsledky. Na Hematologii zjistili, že mám dokonce dvě mutace, takže pak po zbytek těhotenství a až do konce šestinedělí jsem si musela píchat Zibor. U druhé dcery jsem na Hematologii docházela hned od potvrzení těhotenství a injekce jsem si musela píchat dokonce už někdy od druhého nebo třetího měsíce těhotenství a opět až do konce šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
20.2.15 09:49

@Yvon-ka I já mám dvě mutace a taky musím pichat až do konce šestinedělí..No teprve jsem ve 20tt, tak se ještě napichám :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
20.2.15 09:50

No mamka říkala, že je 50% šance že jejich děti /mamky a tatky/ to mají tak nevím, jestli plaším zbytečně, nebo jestli se s tím nemám poradit s jiným doktorem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7175
20.2.15 09:58

@Lasislava1 to jo. Já to tenkrát počítala a u první dcery jsem si musela píchat dohromady 80 injekcí a u druhé dokonce 200 :roll:

@Barbora88 neplašíš zbytečně, ale je klidně možné, že ji má jen bratr, protože můj taťka má jednu mutaci a má mamka druhou a i když má taťka z prvního manželství dvě děti a pak z druhého mě a bratra, tak jsem jediná, kdo je má, ostatní nemají ani jednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
20.2.15 13:37

Zalezi co ma za hereditarni trombifilii. Jestli neco vyznamneho, narok mas. Zadanku dostanes od gynekologa nebo obvodaka. Hrazeno pojistovnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
20.2.15 13:43

Já myslím, že by tě mohl poslat i PL.
Jinak sestře když zjistili mutaci tak nás pozvali celou rodinu na testy. Potvrzená u mamky mě a taťka ne.
Já myslím, že s migrénama to nemá nic společného.
Jak si psala tak bratr mohl mít podezdření na embolizaci do CNS tak proto ty testy.
A to teď není nikde sledován?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
20.2.15 13:46

Já si píchám od 5tt takže celkově i s šestinedělím to vyjde cca 28O injkecí, stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
20.2.15 14:11

To je šílené ty injekce…ale zase na druhou stranu předchozí těhu bylo ok, žádné komplikace nebyly, tak snad je všechno ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí