Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím o informaci, třeba máte některá podobnou zkušenost. Za týden mě čeká ultrazvuk nt + ve 13tt. Mám nadváhu, vážím 80kg, myslíte že Dr. něco uvidí přes bříško? ![]()
No právě mám strach aby mě třeba nenadal ze jsem měla nejdříve zhubnout a tak a hlavně tam se mnou půjde i přítel, tak aby nebyl v rozpacích kdyby mě museli dělat vnitřní ulz. Může moje nadváha zhoršit výsledky Testů?
Já čekala že napíšeš nějakých 120kg, to by se možná uvažovalo zda uvidí a uvidí dobře, ale takto jo, v pohodě
@bayli nemůže, uvidí to v pohodě, pokud by neviděl, tak udělá vnitřní, ale při této váze bych se toho neobávala vůbec
Klíííd, já mám 100 a doktor si pochvaloval, že přes břicho vidí líp než spodem…
Nadvahu nemam.
Ale pred utz me rekl vypit litr tekutin hodinu pred utz.
Asi se ta deloha trochu posune.
Jinak 80kg me neprijde tolik
A jak to probíhá? Nebo spíš jak dlouho se vyšetřuje? Je to moje první tehu, tak jsem ze všeho taková nesva..
@bayli
Mám také nadváhu, zhruba jako ty a výsledky mi lépe vyjít nemohly. Všechno v naprostém pořádku.
Holčička šla krásně vidět ![]()
@luciekal píše:
Nadvahu nemam.
Ale pred utz me rekl vypit litr tekutin hodinu pred utz.
Asi se ta deloha trochu posune.
Jinak 80kg me neprijde tolik
To je proto, že tekutina v močovém měchýři lépe vede ty ultrazvukové vlny. Ale mám ten pocit, že je to účinné jen u vaginálního UTZ.
Njn moje Dr.mi pořád říká ať si hlídam váhu ať nepribiram tak se furt kontroluju a su z toho vyšetření nervózní..
@Anonymní píše:
@bayli
Mám také nadváhu, zhruba jako ty a výsledky mi lépe vyjít nemohly. Všechno v naprostém pořádku.
Holčička šla krásně vidět
Z toho mám právě strach, někde jsem četla ze nadváha ovlivňuje výsledky.. Tak to máš štěstí, uvidím jak dopadnu já a snad půjde vidět co to bude.. ![]()
@Syringa páni… tak to su zvědavá..tak to te pozvali jindy a nebo až ve 20tt to se jde znovu ze?
@bayli
Záleží, kde budeš, já byla v Brně na Veveří. Přišli jsme, odebrali mi krev, potom nás zavolal doktor do ordinace. Tam jsem si dala kalhoty ke kolenům a doktor začal dělat utz. Projel hlavičku, podíval se na činnost mozku, nosní kůstku, jestli správně funguje srdce + poslech a jestli má všechny končetiny. Ukázal obličej z přední strany a z profilu, přešel na krk, jestli neotéká myslím, že hlavička, protože u krku má být nějaká tekutina.
Potom projel žaludek a jestli je naplněný močový měchýř. Na konec se zeptal, jestli máme nějaké otázky, tak jsem se zeptala na pohlaví a to je vše.
Vytiskl nám fotku. Při odběru krve se tě sestřička zeptá, jestli chceš video nebo barevnou fotku na fotopapír z utz - to si platíš. V cené máš černobílou fotku.
Snad jsem na nic nezapomněla.