Bolest - zub bez nervů

5255
21.12.10 20:35

bolest "mrtvého" zubu

Ahoj, před 14 dny jsem byla trhat nervy u zubu, pak mi pročistila kanálky a dneska mě začal zub na dotyk(zmáčknutí) pobolívat, nevíte jestli může bolet „mrtvý“ zub?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77
21.12.10 20:42

A už to máš zadělané? Byla jsem taky čistit kanálky a trhat nerv, ale byla jsem tam asi 4× než mi to zadělal. Protože se to pořád ozývalo, hlavně mě to bolelo, když jsem si do toho zubu ťukla a nebo ním kousala. Říkal mi zubař, že mrtvý zub se chová úplně jinak než živý a může být i cítit a že ta sklovina je už taková chatrnější, že ten zub může vydržet max. 2 roky a pak korunka. Tak asi tak. Uvidíš co ti to bude dělat. A pokud to nemáš uzavřené a ještě tam půjdeš, tak je to asi ok, protože to i mě říkal, že si mám když tak vzít ibalgin a kdyby to bolelo moc, tak přijít. Chodila jsem vždy po 3 týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
21.12.10 20:52

mně se stalo něco podobného a zubař při vyšetření zjistil, že tam je nějaká „perforace“ a celý zub musel jít ven, od té doby mám klid. Teda jen u toho jednoho zubu, zrovna mě začíná taky pobolívat jeden a tam už je korunka :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
21.12.10 20:56

no mám tam vložku s desinfekcí a na tom provizorní plombu, za měsíc mám přijít a bude dělat už plombu klasickou. Mě to bolí jen na ten skus, ráno tam zavolám, ale fakt se mi tam před Vánoci nechce, ale zase bych nerada měla bolestí zkažené svátky, takže se budu muset přemoct, ach ty zuby :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
21.12.10 20:56

Mám taky takový záhadný mrtvý nemrtvý zub. Už 2× mi ho musel zubař „dozabít“. Zkrátka se ta umrtvovací látka nedostala ke všem nervíkům. Upaluj k zubaři co nejdřív dokáže to někdy safra bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
21.12.10 21:33

Ahojky,mám podobný problém…

deska jsem byla s bolestí zubu u dr.,ta vyvrtala,vytáhla nerv,pročistila kanálky dala desinfekční vložku a prozatimní plombu…jenže ted mě zub bolí snad víc než před tím,cuká v něm,nemůžu se ho dotknout jazykem,natož na něm skousnkout aauuuu

Takže zítra asi za poklušu k dr.

držím pěsti at tě zub přestane zloit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4748
22.12.10 23:14

Tak jak jsi dopadla???
Mě mudra čistila kanálky asi 4 krát u jednoho zubu, než ho zcela zadělala. No a nakonec to dopadlo tak, že za půl roku jsem tam klusala znovu, neb mě to tak začalo bolet a krásný zub č. 7 :-D šel ven :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
24.12.10 09:23

Jindulína: no zatím jsem tam nešla, zub přestal skoro bolet, jen když si do něho furt šťourám, tak se jako ozývá, ale není to bolest, spíš takový tlak něco mezi škrábáním a tlakem, no chystám se tam hned začátkem ledna, tak snad přes svátky nebude bolet :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
24.12.10 09:30

no možná se ti pod ním dělá zánět ,taky jsem prožila a dokáže to potom ?kyž se torozjede bolet pekelně -dokonce mi to i operovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4748
25.12.10 20:11

No, tak držím palečky, aby si nemusela někde lítat teď o svátcích. Kamarádka s „mrtvým“ zubem lítá dost často i teď (no prakticky co půl roku jí to otvírá). A dokonce jí mudra říkala, že když ucítí tlak, začne jí to natýkat apod., že si má vyšťournout tu vložku, co jí tam dala. Ale to asi fakt musí být bolest už pekelná. Já tam fakt byla 4krát asi po týdnu, vždy mi to čistila, než ten zub zcela zaléčila a zaplombovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.9.15 17:22

Ahoj, chci oživit diskuzi a zeptat. Budu ráda, když někdo odpoví, jinak si ten pitomej zub (poslední stolička) nechám vytrhnout celej :cert:
v srpnu mi zubař u poslední stoličky vandaval nervy, dal mi tam nějaké dva dreny a „prozatimní“ plombu. v listopadu jdu na normální plombu. Po tom mě to nebolelo, ale ted asi poslední 3 týdny to zase bolí. Na kousání, bolí mě to i „jen tak“ i na dotek…? Je to normální? Myslela jsem, že mrtvý zub nebolí nebo rozhodně ne tak, jako když tam ty nervy byly…protože přesně tak mě to zase bolí…měl jste to tak někdo taky nebo je to nějaká „chybka“???
 DĚKUJI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
7.9.15 17:44

@Petttruše jestli nemáš zánět..? Urcite bez znovu k zubaři aby to ještě vyčistil.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.9.15 17:51

@viccca myslíš ještě zánět úplně pod tím? kdyb ybyl, co se v takovém případě dělá? ATB…vytržení…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
7.9.15 18:23

Zánět tam být může nebo i kolem v dásni. Podle toho, co tam uvidí-někdy zvou každý den na výplachy, nebo koupit a doma vyplachovat corsodylem nejlépe 0.2%, pokud by tam zánět byl a v pokročilém stádiu, tak asi celkové ATB.
Ale to ti řekne, až to uvidí. Mohla se třeba také jen „posunout“ náhradní výplň a dělá neplechu, bude stačit ji opravit…
Dojdi si s tím, ať se tím nemusíš trápit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
7.9.15 18:52

@Petttruše můžeš tam mít třeba i jeden kanálek navíc, který nenašel. Otevřít, znova vyčistit a počkat, zaplnit a dát definitivní výplň nebo čep s korunkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí