Bolest nožičky - nemůže chodit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
210
10.6.11 08:10

Bolest nožičky - nemůže chodit

Ahoj holky, chtěla bych se s Vámi poradit. Náš malý měl včera celý den u babičky na nohou gumáčky. Večer mi ho babička dovezla, hrozně kulhal, chtěl se nosit, ale došel si sám kam potřebovat. V noci se budil s pláčem, že ho nožičky pořád bolí…
Ráno jsem myslela, že je vše OK, normálně se probudil, usměvavý, do doby než jsem ho postavila na zem, to se mi skácel s pláčem a bolestí na zem. Má snahu se postavit, na jedné nožičce stojí dobře, na tu si nestěžuje, ale na tu druhou nemůže došlápnout, i když sedí a snažím se mu s ní hýbat,je to OK, ale bolí ho zespodu to chodidlo. Nateklé nebo zarudlé nic nemá.
Už jsem volala Mudr, tak mi řekla, že tomu mám nechat přes víkend volný průběh, buď to rozchodí a nebo to může být zánět šlach. Já mám ale právě z toho víkendu docela strach.....
Nemáte někdo zkušenost nebo co byjste dělali na mém místě?
Moc děkuji za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3112
10.6.11 08:18

Ahoj.
Mému synovi se stalo to samé,někdy mezi druhým a třetím rokem,už přesně nevím.

Vyndala sem ho z postele,chtěla postavit a zhroutil se s brekem k zemi.Mohl lézt jen po čtyřech.
Hroznej pohled.

Oblítali sme všechny doktory a nakonec to byly růstové bolesti,prý se to dětem stává dost často.
Do třech dnů to pomalu rozchodil.

Ještě ted ho občas v noci bolí nohy,ale nikdy už to nebylo tolik,aby se nemohl postavit.

Tak opravdu asi ještě počkej,jestli to není tohle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
10.6.11 08:27

Já právě s růstovýma bolestma mám bohatý zkušenosti od dcerky, ta taky na ně trpěla a trpí dodnes a to je jí 5 let, už to není teda tak častý, ale kolem 3. roku to bylo docela akutní.
Toto se mi ale zdá právě jiné, to chodidlo když mu zmáčknu, tak křiví obličej bolestí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
10.6.11 08:28

a nemůže mít nějaký otlak z těch gumáčků

nechala bych mu nožky volné, promazávala třeba jen modrou indulonou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
10.6.11 08:29

otlaky nemá, zapařené mezi prstíkama taky ne, odřené taky ne prostě nožičkka vypadá zdravě, ale na pohmat bolí chodidlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
10.6.11 08:30

Holky já teda nemám zkušenost u dětí ale u sebe, od mala jsem měla fakt šílený růstový bolesti. Prostě jsem naším pořád říkala že mě bolí noha, hlavně teda večer- no jako přešlo to asi kolem 12-13 let :lol: dalo se to zvládnout jenom menší děti to snaší hůř- plaší. No mám 179 cm, takže to stálo za to :lol: :-D
Já si myslím že bude v poho ale chce to být v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
10.6.11 08:51

Je fakt,že je divný,že to na pohmat bolí :think:
To u těch růstovejch neni.
Každopádně bych opravdu počkala a když to přez víkend nepřejde,tak to určitě nějak dr začne řešit.

Tak snad to bude v pohodě a ty šlachy to nebudou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
10.6.11 09:26
pate81 píše:
Vyndala sem ho z postele,chtěla postavit a zhroutil se s brekem k zemi.Mohl lézt jen po čtyřech.
Hroznej pohled.

Tohle se mi stalo, když jsem měla asi 4 roky a dodnes si to pamatuju. Postavila jsem se ráno z postele a složila se k zemi, za mamkou jsem se do kuchyně plazila, ale protože jsem nechtěla ať zase hysterčí tak jsem se těsně před kuchyni všemi silami postavila na nohy a nic ji neřekla. Pamatuju si to, jak jsem byla tak šíleně slabá, že to prostě nešlo, celá jsem se klepala. Občas si na to vzpomenu, co to asi bylo. Takže děkuju, už to vím :wink: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
210
10.6.11 09:55

Holky, tak já teda počkám, na pohotovost můžu vždycky zajet, nebudu plašit :kytka: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
10.6.11 15:17

Monulko,
tohle se stalo malému. A víš co? Měl na chodidle píchlý malinký trn z kaktusu, takový průhledný, šlo ho vidět jen z profilu. Řekni malému ať ti ukáže místečko, kde ho to bolí a koukni na to s čelovkou zboku. Může tam mít něco zapíchlého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.4.18 13:53

Ahoj holky, zrovna řeším ten samý problém. Včera jsem malého/2roky/ vyndala z postýlky a bacnul sebou s řevem na zem, nemohl se postavit na nožičky. Za hodinku se pokoušel postavit, stál na levé nožičce a na pravou kulhal. Pak to rozchodil a odpoledne a večer už normálně běhal a hrál si. Tak jsem si myslela, že si jen přeležel nožičku a že je vše OK :think: Jenže dnes ráno se to opakovalo s¨znovu, než jsem ho dala teď odpoledne spinkat, tak jen stál, pokoušel se o pár krůčků ale zase odlehčoval tu pravou nohu :,( jsem z toho zoufalá, Napadly mě růstové bolesti ale v noci spinká klidně. Zánět šlach, zánět kloubu děsí mě něco vážnějšího neurologického původu nedej bože rakovina kostí 8o Jak vám @monulka příspěvek je z roku 2011 ale zajímalo by mě jak Vám to dopadlo. Máte někdo zkušenost. Zítra ráno mažeme k doktorce. Umírám tu strachy :? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
2.4.18 13:59

Nas 5ti lety to mel minuly tyden, rano vstal a nemohl chodit, ze ho moc boli nohy a do vecera se rozchodil.Dr rekl, ze to muze byt po prodelane chripce nebo rychly rust kosti. Trvalo to dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
2.4.18 14:05

@Alčák1 neprodělal malý před týdnem či dvěma nemoc, virózu, nachlazení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.4.18 14:07

Jo pokašlává a má rýmu už asi týden. V noci jsme odsávali a kapali. Muže to být z toho a co s tim???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
2.4.18 14:10

U kamaráda se takhle projevila roztrousena skleroza :nevim:. Porad se s dr. Snad to bude banalita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí