Spálový bacil a Pendepon

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
461
9.6.11 16:38

Spálový bacil a pendepon

Prosím o názory Vás, které máte podobnou zkušenost. Syna bolelo v krku - bez horečky. Pí doktorka udělala streptest - byl pozitivní a nasadila Ospen. Po 8 dnech braní bylo vše OK. Do dvou dní opět bolest v krku. Pí doktorka udělala streptest - pozitivní, doporučila 5 x týdně penicilínovou injekci do svalu a zakončit pendeponem. Přišlo mi to dost drastické a tak jsem zavolala tchýni - pediatrovi. Ta s injekcemi nesouhlasila a nasadila Klacid 250 mg na 5 dní. Po dobraní vše ok, do tří dnů se problém objevil opět. To už jsme šli na ORL, kde udělali odběr krve, moči a výtěr z krku. Výsledek: masivní nález Streptokok Pyogenes. Doporučená léčba - opět penicilinové injekce a pendepon. Tchýně - opět proti, můj otec - mikrobiolog - také proti. Prý když tak zvýšit dávku ústně podávaného penicilínu. Tchýně - ta by to nechala tak. Připomínám - syn nemá žádný subjektivní problém - žádná teplota, je veselý, v pohodě, na bolest krku si sám od sebe nestěžuje, když se ho zeptám, komplikovaně se mi snaží popsat, kde ho bolí… kdyby měl angínu, přeci by nemohl ani polykat… Co mám dělat???????? Přemýšlím o návštěvě imunologa a nechat předepsat Luivac… Díky za všechny zkušenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Betty03
9.6.11 17:21

Nemůžu soudit dle zkušeností s dětmi, ale sama jsem jako dítě spálu měla a poté několikrát (ale ne krátce po sobě) tzv. spálovou angínu. Mívali jsme právě penicilin per or. a na závěr ten Pendepon. Já bych asi se raději klonila k injekčnímu penicilinu jak chtěla dr., než rozšiřování spektra atb., když na ten typ by měl penicilin stačit. Ale to je můj laický názor, zjevně máš doma odborníky, takže myslím, že lepší radu tady dostat nemůžeš. Rozhodně bych to ale nenechávala, i když nemá obtíže, když ten nález je masivní.

• Citovat
  • Upravit
20557
10.6.11 14:02

To samé řeším s mojí dcerou, akorát s tím rozdílem, že na pendepon chodíme už šestý měsíc a výsledky jsou pořád stejné tzn. špatné.

Na vlastní žádost chci s pendeponem přestat. Proč tvoje tchýně nechtěla pendepon inj.? Já bych potřebovala radu jak argumentovat, že ho chci vysadit… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí