Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuji poradit.
Moje devítiletá dcera měla v lednu streptokokovou angínu, dostala píchaný penicilin, který byl zakončen pendeponem. Vzali jí krev a hodnota ASLO byla 903, normální hodnota je do 200. Lékařka rozhodla, že jednou za 14 dnů jí bude píchat pendepon, že ASLO klesne. Minulý týden jsme byly na odběru a Aslo máme stále 783… ![]()
Máte někdo podobnou zkušenost? Za jak dlouho vám hodnoty klesly k normálu?
Nelíbí se mi, že je tolik měsíců dcera pod stálou atb. léčbou a výsledky žádné.
Nezkoušel někdo z vás alternativní léčbu?
Zkoušeli jste jinou laborku nebo to nechat vyšetřit jinou laboratorní metodou (reagencií)? ![]()
Resila jsem tyto problemy loni na podzim, procitala spoustu diskusi k tematu a vyslo mi z toho, ze vysoke ASLO muze pretrvavat i nekolik let! Nedari se ho srazit zadnou lecbou, ale alternativni postupy bych urcite vyzkousela, nekomu pomohou. Nejsem doktor, abych ti poradila konkretn, jsou to jen nactene zkusenosti stejne postizenych lidi. Hodne zdaru do boje ![]()
Alpaka píše:
Zkoušeli jste jinou laborku nebo to nechat vyšetřit jinou laboratorní metodou (reagencií)?
To jsme nezkoušeli. Kde se to dělá, popřípadě jak to z doktora mám ,,vydyndat,,??
![]()
fidla píše:
Resila jsem tyto problemy loni na podzim, procitala spoustu diskusi k tematu a vyslo mi z toho, ze vysoke ASLO muze pretrvavat i nekolik let! Nedari se ho srazit zadnou lecbou, ale alternativni postupy bych urcite vyzkousela, nekomu pomohou. Nejsem doktor, abych ti poradila konkretn, jsou to jen nactene zkusenosti stejne postizenych lidi. Hodne zdaru do boje
A chodila jsi taky na pendepon? Nebo jsi to léčila jinak? Jakou jsi měla hodnotu?
peggy.sl píše:Alpaka píše:To jsme nezkoušeli. Kde se to dělá, popřípadě jak to z doktora mám ,,vydyndat,,??
Zkoušeli jste jinou laborku nebo to nechat vyšetřit jinou laboratorní metodou (reagencií)?![]()
Jak to vydyndat netuším. Zkrátka mám jen zkušenost, že zvlášt výsledky imunologických vyšetření chodí z každé laborky jinak, respektive i ze stejné laborky, pokud změní metodiku vyšetření popř. reagencii. Někdy ty výsledky mohou být je falešně pozitivní. Moc bych se na tuto variantu neupínala, ale proč to nezkusit. ![]()
Alpaka píše:peggy.sl píše:Jak to vydyndat netuším. Zkrátka mám jen zkušenost, že zvlášt výsledky imunologických vyšetření chodí z každé laborky jinak, respektive i ze stejné laborky, pokud změní metodiku vyšetření popř. reagencii. Někdy ty výsledky mohou být je falešně pozitivní. Moc bych se na tuto variantu neupínala, ale proč to nezkusit.Alpaka píše:To jsme nezkoušeli. Kde se to dělá, popřípadě jak to z doktora mám ,,vydyndat,,??
Zkoušeli jste jinou laborku nebo to nechat vyšetřit jinou laboratorní metodou (reagencií)?![]()
Zkusím to určitě. Díky za radu… ![]()
Dcera byla na pendeponu 3mes. bez jakehokoliv ucinku. Nam se problem vyresil vytrzenim mandle, streptokok tam byl uhnizdeny a delal neplechu. Ted uz jsme v norme. Ale spis jsem te chtela podporit, abys koukla na tu alternativni lecbu, kdyz konkretne s timto si klasicka medicina nevi moc rady, sama jsem byla prekvapena, kolik lidi s timto bojuje.
Ani nám pendepon nepomohl, stále se nám opakovaly spálové angíny. Nám pomohla až přírodní OK ALfa.
Bojko píše:
Ani nám pendepon nepomohl, stále se nám opakovaly spálové angíny. Nám pomohla až přírodní OK ALfa. Klidně písní SZ pokud budeš chtít.
Tak OK Alfu mám zrovna doma, jaké je dávkování?