Bolest nožičky - nemůže chodit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
368
2.4.18 14:16

@Alčák1 jsem sestra z dětské ortopedie. To, co popisuješ je typické pro synovialitidu kyčelního kloubu…je to nebakteriální zánět, léčí se klidovým režimem a Nurofenem…není to nic vážného. Zjistí se to ultrazvukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
2.4.18 14:21

@Alčák1 může to být samozřejmě něco zcela jiného…dokáže lokalizovat bolest? Stehno, koleno apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
2.4.18 14:30

@Alčák1 : mohl by to být zánět kyčelního kloubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.4.18 14:49

@Janakatabara bohužel ne, řekne sotva pár slov a když se ho zeptám, kde je auví, tak ukazuje na nožičku :( moc děkuji za radu :mavam: :mavam: :mavam: jsem taky zdravotní sestra, pak jsem si udělala nástavbu na dietní sestru, takže se moc mezi pacienty už nepohybuji, jen když je nějaká jobovka :) napadl mě zánět šlach nebo kloubů. Doktor nejsem ale těší mě, že máte stejný názor. No uvidíme zítra co nám řeknou. Moc jste mě uklidnila. Díky Jen se zeptám, může to být třeba z dlouhých procházek??? jen mě to tak napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.4.18 14:51

Jo ještě, když už teda stojí a udělá pár kroků, tak na tý pravý nožičce stojí na špičce. Nevím jestli jsem to před tím psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
2.4.18 14:53

@Alčák1 může to být následek virózy i přetížení…jaro a podzim jsou typické období pro toto. S tou lokalizací bolesti jsem se ptala proto, že děti právě většinou ukazují na kolínko a ne kyčel…tak přeji, ať to není nic závažného a malý si muže užívat jarního počasí a radovánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.4.18 14:55

@Janakatabara děkuji moc. Snad to bude dobré, nemocnice a paní doktorky jsme si letos užili až moc :) tak snad máme vybráno na hodně dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24791
2.4.18 15:08
@Alčák1 píše:
@Janakatabara děkuji moc. Snad to bude dobré, nemocnice a paní doktorky jsme si letos užili až moc :) tak snad máme vybráno na hodně dopředu.

Vnucka, přesně jak říkáš Ty, a byl to zánět, přesně jak rika janakatabara. Zjištěno v nemocnici ultrazvukem. Za pár dnu v klidu to bylo pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.4.18 20:43

@stock @stock děkuji za uklidnění, snad to bude ono. K večeru už zase chodil, sice se opíral o tatrovku a na pravou nožičku kulhá. Snažím se ho udržet v klidu. Celý den jsme jezdili v kočárku. Zítra má být hezky, tak taky vyrazíme. V kočárku alespoň pozoruje a je klid. Jakmile jsme doma, už je vzteklý že nemůže na tu nohu a snaží se někam došourat. Když sedí v jídelní židličce, normálně si tu nohu zvedne, vrtí nohou v kotníku, kejve nožičkama ale jakmile se postaví - ta nožička ho jakoby neudrží. No nemůžu se dočkat zítřejšího rána, člověk alespoň bude vědět s čím máme tu čest a jak se tomu postavit. Díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24791
2.4.18 21:06
@Alčák1 píše:
@stock @stock děkuji za uklidnění, snad to bude ono. K večeru už zase chodil, sice se opíral o tatrovku a na pravou nožičku kulhá. Snažím se ho udržet v klidu. Celý den jsme jezdili v kočárku. Zítra má být hezky, tak taky vyrazíme. V kočárku alespoň pozoruje a je klid. Jakmile jsme doma, už je vzteklý že nemůže na tu nohu a snaží se někam došourat. Když sedí v jídelní židličce, normálně si tu nohu zvedne, vrtí nohou v kotníku, kejve nožičkama ale jakmile se postaví - ta nožička ho jakoby neudrží. No nemůžu se dočkat zítřejšího rána, člověk alespoň bude vědět s čím máme tu čest a jak se tomu postavit. Díky všem.

Bude dobře, uvidíš. My ji nosili a vozili, nedovolili jsme ji tři dny stoupnout na nohy. To poradili v nemocnici. Zítra už bude chtít běhat, uvidíš. Ale my nepovolili.
Dostala cipky proti bolesti, pomohly. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
5.4.18 15:47

@stock @Janakatabara holky, tak je to zánět kyčelního kloubu, dělali mu CRP, RTG a Sono a má tam veliký výpotek na pravém kloubu. Takže klid, Nurofen a obklady. Příští úterý na kontrolu. Díky moc a mějte se. Jinak řeknu vám, udržet dvouleťáka v klidu :zed: takže celý den jezdíme v kočárku. Přestávka je když 2 hodinky spí přes odpoledne. Domů se vracíme kolem 19:00. Dáme večeři, na 20 ho dáme do postýlky a padnem vyčerpáním. Denně nachodíme kolem 15km. Už aby byl v pohodě a mohl zase běhat. I když upozornil nás doktor že léčba může trvat 3-4 týdny - POMOC!!! ale zase zhubnu :mrgreen: horší bude až bude pršet. To nevím :nevim: :nevim: asi ho přivážu k postely :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24791
5.4.18 16:24

@Alčák1Dobra zpráva, skvělý, ze to je „jenom“zánět kyčelního kloubu :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
5.4.18 21:11

@Alčák1 : tak vidíš, i když je to pruda, tak to není nic vážného. Syn měl výpotek 2mm, a musel být 3 týdny v klidu. Nám říkala ortopezka, že se může vrátit viróza do kloubů, když jsou teploty přes 39°, když jsou nemocní a doopravdy byl syn před zánětem nemocný ( cca 2 týdny před ) a měl teploty přes 39 ( což u něj bývá normálně při nemoci ). Od té doby se snažím udržet teplotu do 39. Neboj, brzo bude líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
6.4.18 09:30

@myskalucka malej právě teplotu vůbec neměl, jen tu rýmu a jeden den průjem, neměl ani zvýšenou ale doktor říkal že i to je možné. Hlavně že už víme co to je. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí