Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj. Uz asi ctyri dny me boli prava strana obliceje. Zacalo to tak, ze me bolela 7. Nahore, ta uz boli jen trochu, mam u ni na dasni dva afty, no ale ted me boli spise cela celist, ten zvykaci sval a i u nosa jakoby dutiny, hlavne na dotek. Nekdy boli i spodni zuby, ale ne porad. Nejvice mi vadi takova bolest oka, jakoby vzadu, okolo, ja nevim tezko popsat. Nevim jestli mam jit k dr, nebo jeste pockat, a kam vubec jestli k zubari, orl, obvodnimu… je mozne, ze muze od zanetu zubu bolet oko? Jsem i trochu nemocna, tece mi nos, takze jsem uvazovala dutiny ale to me oko nikdy nebolelo… nebo trojklanny nerv? Pokud by to byl, treba ofouknuty, musi se k lekari nebo se to casem srovna samo?
S tim okem jsem uz mela obcas problemy, vzdy jak si treba delam neco s vlasy a divam se dlouho nahoru tak me potom boli kdyz se podivam nahoru, tak jestli je nejake namozene…? A pred timhle Problemem me bolely obe oci asi tyden po plavani v bazenu. K ocnimu chodim pravidelne, minule jsem byla v lete a krome trochu kratkozrakosti a suchych oci vsechno v poradku. Ma nekdo podobnou zkusenost prosim? ![]()
Tak určitě bych šla i k zubaři, pokud tě bolel zub, máš u něho váčky a bolí tě půlka tváře. Od zubu může bolet i oko nebo ucho, spánek atd.
@Nikkiska @Evkad no tezko rict od ceho to je, asi zitra zajdu k obvodni hned za rohem je zubar… ale je mozne, ze me boli i dolni celist z horniho zubu? To asi ne ne, nebo je to vse propojene?
Mě od zánětu v horním spicaku bolela tvář a dolni celist. Těžko rict, jak tam ty nervy jsou propojeny. Určitě bych se u toho zubaře objednala ať máš zuby zkontrolovany a popřípadě vyloučeny, ze je to od nich.
Kdysi mě chytala silná bolest tváře. Nakonec jsem skončila na pohotovosti. Tam měli podezření na trojku.nerv a i tak poslali k zubaři.
Proto jak píši, když nevím, začnu od praktika.
Kolegyně i sousedka měla na tenhle způsob trojklanný nerv. Zítra ráno bych šla k obchodnímu.
@Kelsey1 ok ok, no uz to je o malinko lepsi… ja mela jednou trojklanny nerv ale nic me nebolelo jen jsem oko pri malovani neumela zavrit jako vzdy a piti mi z jednoho koutku slo ven… nastesti jsem zasla vcas. Ale ted, teda zatim nic kriveho nemam…
@lucad77 no prave ten co me boli, tam byl kaz, jeden zubar ho chtel vyzrhnout ale jina ho zachranila… jinak chodim pravidelne k zubari a za dva tydny mam cisteni…ale podle KI tam uz na par stolickach jsou mini kazy…
@gusica píše: Více
proto jsem doporučila začít praktickým lékařem
@Evkad tak jsem byla u orl, kde me poslala zubarka a nastesti,,jen,, zanet dutin
to bych neverila co dokazou, dneska v noci to i pres ibu tak bolelo ze jsem neumela spat ![]()