Bolest oka a čelisti

727
15.3.25 08:39

Bolest oka a celisti

Ahoj. Uz asi ctyri dny me boli prava strana obliceje. Zacalo to tak, ze me bolela 7. Nahore, ta uz boli jen trochu, mam u ni na dasni dva afty, no ale ted me boli spise cela celist, ten zvykaci sval a i u nosa jakoby dutiny, hlavne na dotek. Nekdy boli i spodni zuby, ale ne porad. Nejvice mi vadi takova bolest oka, jakoby vzadu, okolo, ja nevim tezko popsat. Nevim jestli mam jit k dr, nebo jeste pockat, a kam vubec jestli k zubari, orl, obvodnimu… je mozne, ze muze od zanetu zubu bolet oko? Jsem i trochu nemocna, tece mi nos, takze jsem uvazovala dutiny ale to me oko nikdy nebolelo… nebo trojklanny nerv? Pokud by to byl, treba ofouknuty, musi se k lekari nebo se to casem srovna samo?
S tim okem jsem uz mela obcas problemy, vzdy jak si treba delam neco s vlasy a divam se dlouho nahoru tak me potom boli kdyz se podivam nahoru, tak jestli je nejake namozene…? A pred timhle Problemem me bolely obe oci asi tyden po plavani v bazenu. K ocnimu chodim pravidelne, minule jsem byla v lete a krome trochu kratkozrakosti a suchych oci vsechno v poradku. Ma nekdo podobnou zkusenost prosim? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11780
15.3.25 09:21

Začala bych praktikem. On nasměruje dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
16.3.25 00:36

Tak určitě bych šla i k zubaři, pokud tě bolel zub, máš u něho váčky a bolí tě půlka tváře. Od zubu může bolet i oko nebo ucho, spánek atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
16.3.25 08:22

@Nikkiska @Evkad no tezko rict od ceho to je, asi zitra zajdu k obvodni hned za rohem je zubar… ale je mozne, ze me boli i dolni celist z horniho zubu? To asi ne ne, nebo je to vse propojene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
16.3.25 16:21

Mě od zánětu v horním spicaku bolela tvář a dolni celist. Těžko rict, jak tam ty nervy jsou propojeny. Určitě bych se u toho zubaře objednala ať máš zuby zkontrolovany a popřípadě vyloučeny, ze je to od nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11780
16.3.25 16:29

Kdysi mě chytala silná bolest tváře. Nakonec jsem skončila na pohotovosti. Tam měli podezření na trojku.nerv a i tak poslali k zubaři.
Proto jak píši, když nevím, začnu od praktika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9026
16.3.25 16:36

Kolegyně i sousedka měla na tenhle způsob trojklanný nerv. Zítra ráno bych šla k obchodnímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
16.3.25 17:40

Zuby máš ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
16.3.25 17:44

@Evkad a jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
16.3.25 17:46

@Kelsey1 ok ok, no uz to je o malinko lepsi… ja mela jednou trojklanny nerv ale nic me nebolelo jen jsem oko pri malovani neumela zavrit jako vzdy a piti mi z jednoho koutku slo ven… nastesti jsem zasla vcas. Ale ted, teda zatim nic kriveho nemam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
16.3.25 17:47

@lucad77 no prave ten co me boli, tam byl kaz, jeden zubar ho chtel vyzrhnout ale jina ho zachranila… jinak chodim pravidelne k zubari a za dva tydny mam cisteni…ale podle KI tam uz na par stolickach jsou mini kazy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11780
16.3.25 19:11
@gusica píše: Více

bylo to od zubu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
16.3.25 19:28

@Evkad no ale ja nemam jen Tvare ale i oko a spodni celist :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11780
16.3.25 19:43
@gusica píše: Více

proto jsem doporučila začít praktickým lékařem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
17.3.25 17:09

@Evkad tak jsem byla u orl, kde me poslala zubarka a nastesti,,jen,, zanet dutin :) to bych neverila co dokazou, dneska v noci to i pres ibu tak bolelo ze jsem neumela spat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí