Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím i radu, dcera 4 roky ma rýmu a ted ji boli ousku, pomůže vata do uší namocena do slivovice? Děkuji
Jela bych na pohotovost. Uši nejsou legrace.
Taky jsem slyšela podobné babské rady - tee trea olej, slivovice, česnek… U syna nepomohlo nikdy nic.
Tak nám vždy pomohlo nakapat líh do ucha a nechat ho tam chvilku. Syn na to trpěl, poprvé jsme byli na píchnutí, ale pak jsme x krát rozehnali takto. Lehnout na bok a přímo nakapat. Nebolí ani nepálí to.
Jo, u nás pomáhá. Nám to takhle přímo řekli na ORL, nebo v lékárně se prodávají lihové ušní kapky, nakapat do ucha a ještě do toho namočit kus gazy a tu strčit do ouška. Ještě dát normálně Nurofen, je proti bolesti i je protizánětlivý a dát kapky do nosu, na lepší dýchání, např. Olynth.
Jela bych na pohotovost. dcera pred cca 3 tydny to same. bolest mirna, pak se stupnovala.uz ji to bolelo tak, ze ani sirup proti bolesti nezabiral.byl z toho zanet eustachovy trubice. dostali jsme od doktora kapky.ten zanet se muze rozvinout az v zanet stredniho ucha a to je pak o dost horsi.
Můžeš to zkusit, ale chce to hodně odsavat nos a kapat kapky do nosu a muzes dat i nurofen. Ale pokud to bude bolet hodne je lepsi jet na pohotovost, taky sem nedavno byla se 4 letým, dostal antibioticke kapky do ucha a rozehnali sme to, cekat dyl tak by mu to museli pichat.
Po x zánětech mi jeden dr. poradil dát do ucha zápalnou cigaretu a nechat jej ucho vykourit. Vždycky si kolem dávám útěrku, aby mě popel nepopalil. A pomáhá to jako nic jiného.
My jeli s dcerou hned na pohotovost. Záněty v obou uších. Rozehnalo se to kapičkami, protože jsme přišli včas.