Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem sice od porodu 2 roky, ale taky jsem měla obrovské šití-moc to bolelo, kojila jsem jen vleže, nepomohl mi ani kruh na sedění asi 2 měsíce jsem u jídla stála páč mě to furt bolelo. Dodneška tam mám takovou bouličku po šití, vypadá to hnusně. Co zkusit poptat se v lékarně možná by ti na to něco dali co by ti tu bolest zmírnilo.
Nechci se Vás dotknout, je to jen můj názor, ale podle mě se bude jednat o problém psychického rázu, protože víte, že při šití nebylo vše tak, jak má být. Žádná jizva nebolí tak dlouho, protože je už zahojená - i špatně sešitá nebo nesešitá. Je možné, že je pak jizva náchylná na změny počasí. Může lehce pobolívat, může v ní být pocit napětí, pokud je někde v blízkosti kloub, může být anížená hybnost. Ale určitě ne takové silné bolesti, jak uvádíte. Ale vážně to nemyslím zle. Nenapadám vás z hypochondrie. Nejsem zdravotník a samozřejmě se mohu mýlit.
@Sluníčkonesvítí ne já opravdu nejsem hypochondr
To že mě něco bolí jednou za týden to nic není ale pokud je bolest nesnesitellná jako dnes tak mě napadlo poradit se tady!
@Sluníčkonesvítí píše:
Nechci se Vás dotknout, je to jen můj názor, ale podle mě se bude jednat o problém psychického rázu, protože víte, že při šití nebylo vše tak, jak má být. Žádná jizva nebolí tak dlouho, protože je už zahojená - i špatně sešitá nebo nesešitá. Je možné, že je pak jizva náchylná na změny počasí. Může lehce pobolívat, může v ní být pocit napětí, pokud je někde v blízkosti kloub, může být anížená hybnost. Ale určitě ne takové silné bolesti, jak uvádíte. Ale vážně to nemyslím zle. Nenapadám vás z hypochondrie. Nejsem zdravotník a samozřejmě se mohu mýlit.
Tak já si myslela asi 2 dny po šití, že zešílím bolestí, no ono se není čemu divit, měla jsem k ní přišitou i nohu, takže mě to museli rozstřihnout a třetí den jsem šla na vyčištění fááákt lahůdka nepřeju nikomu.Jen se zetám tebe taky šili tak, že ti tam zůstala boule? ASI NE že? Takže prosím zdrž se komentářů typu že tohle je psychického rázu.
Já tam bouli mám doteď, to jsem 11 měsíců po porodu, byla jsem hodně nastřižená, šili to i vevnitř a v několika vrstvách, šití jsem cítila, protože jak jsem byla jako řešeto, tak to umrtvení moc nepůsobilo, ale chlapa jsem skoro znásilnila už v šestinedělí a seděla jsem normálně, bolelo to, ale sedla jsem si natruc, ono to pak prý líp povolí. Takže já se trochu taky přikláním k tomu psychickému rázu.
Jinak bych asi zkusila masáže té jizvy nějakým olejíčkem, ať se to změkčí a je to pružnější…
Příspěvek upraven 21.03.13 v 17:45
@-Sára a taky jsem napsala, že se můžu mýlit!!! Pokud ale lékař tvrdí, že je vše v pořádku, tak asi je, ne?
@Koblížek21 @Sluníčkonesvítí
tak ono kazdy to ma s hojenim jinak, s jizvama atd taky. ja mam teda jizvu po cisari, ne po nastrihu. zhojila se mi krasne, mesic po porodu jsem byla v pohode. ovsem kdyz me nedavno prcek nakopnul primo do jizvy, tak mi malem vyhrkly slzy do oci. (je to 7 mesicu)
plus mam jizvu na prsu po odstraneni abcesu a i kdyz to proti cisari byla „sranda“ operace, tak me to obcas skube doted (to je pul roku).
takze bych rozhodne nikomu netvrdila, ze je nemuze neco bolet…
@Koblížek21
tak „priklanim se k psychickemu razu“ mi zni jako - ve skutecnosti to neboli, jenom si to namlouvas ![]()
Zajdi si na konzultaci k jinemu doktorovi. taky hodne zalezi, jak byl sikovny doktor, ktery te sil. me sili dlouho, bolelo to desne, sex jsem nemohla mit kolik mesicu, ale hodne se to zlepsilo - povolilo promazavanim (olej na masaz hraze a masirovat uvnitr i venku, kde je jizva). ted uz je vse naprosto ok. kamaradce se to nezlepsilo a delali ji plastiku.
@Sluníčkonesvítí me taky lekar tvrdil, ze je vse v poradku a pritom to bolelo - zvenci i zevnitr. on proste konstatoval, ze je vse zahojeno, jizva se chova ruzne - zalezi, jak se clovek obecne hoji. me jizva na malicku tahne obcas jeste dnes.
@Lamicka ano, proto jsem psala, že nejsem zdravotník a mohu se mýlit. Byl to jen můj názor, jedna z variant, čím by to mohlo být.
Zakladatelko zkus výplachy Rosalginem a čípky Cicatridina - podporují hojení ![]()
Ahojky všem. Jsem devět měsíců po porodu a občas mě bolí jizva po nástřihu. Dnes je to nesnesitelný. Na sále mi paní doktorka blbě šití umrtvila špatně a celé šití jsem doslova prokřičela. Nesedla jsem si 16dní až po této době to šlo na kruhu a v pohodě jsem byla až tak měsíc a půl po porodu. Gynekolog mi řekl že je vše ok a zahojeno. Máte to někdo také prosím? Co s tím?