Bolest při vyšetření

Anonymní
9.3.24 12:08

Bolest při vyšetření

Nazdárek, holky. Chtěla bych se zeptat, zda je normální, když mě docela dost bolí gynekologické vyšetření?
Pan doktor mi vždy dává nejmenší zrcadla, ale vždy mě to dost bolí. Vlastně cokoliv..i další typy vyšetření, viz. sonda apod.
Co mi ale právě do toho nesedí je to, že při styku problémy nemám. Ten mě vůbec nebolí :roll: no ale proč mě tím pádem bolí gyn. vyšetření, kde jsou ty pomůcky mnohonásobně menší?
Podotýkám, že podvědomý strach to nebude. Strach z doktorů nemám, ani nic podobného. Navíc můj gynekolog je fakt úžasný..snaží se být milý a vždy mne nějak rozptýlit, ale pokaždé je to to stejné…plastová zrcadla zvládnu, ale kovová jsou pro mě HOROR, ty těžce nedávám.
Nechápu ale, proč mě to tak bolí. Gynekolog to ví, ale nikdy na to nic neřekl.
Máte to prosím některá stejně?
Vlastně mě bolí i cytologické vyšetření…a to jsou ty tyčinky fakt malinké. Nevím, kde je problém :,(
A prosím anonym, docela se za to stydím…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16011
9.3.24 12:45

Pravděpodobně jsi málo nebo nejsi vůbec, uvolněná.
A už máš vždy podvědomě strach z bolesti, o které víš, že určitě zase bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.24 13:28

Jiné problémy nemáš? Bolestivou menstruaci například, problémy s vyprazdňováním. Mohla bys mít endometriózu, já taky nemám problémy při intimním styku, ale vyšetření, zvláště v některých místech je velice bolestivé. Je to kvůli endometrióze právě.

• Citovat
  • Upravit
16011
9.3.24 13:45
@Anonymní píše:
Jiné problémy nemáš? Bolestivou menstruaci například, problémy s vyprazdňováním. Mohla bys mít endometriózu, já taky nemám problémy při intimním styku, ale vyšetření, zvláště v některých místech je velice bolestivé. Je to kvůli endometrióze právě.

Myslím, že o endometrióze by určitě věděli oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.24 13:52
@Černá Madonna píše:
Myslím, že o endometrióze by určitě věděli oba.

Kdo myslíš oba?

• Citovat
  • Upravit
16011
9.3.24 14:33
@Anonymní píše:
Kdo myslíš oba?

No myslím jí i gynekologa.
Nějaké příznaky by na sobě určitě musela už poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
9.3.24 15:58
@Černá Madonna píše:
No myslím jí i gynekologa.
Nějaké příznaky by na sobě určitě musela už poznat.

No proto se jí ptám, zda nějaké příznaky má. Ale gynekolog to mnohdy vůbec nepozná, často se diagnostikuje až při laparoskopii, plus se vzorek tkáně musí poslat i na rozbor, aby se to potvrdilo, jestli je to endometrium nebo něco jiného. Gynekolog může mít na základě nějakých příznaků podezření, může i něco vidět, ale bez rozboru tkáně je to jen podezření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16011
9.3.24 16:07
@Enitka píše:
No proto se jí ptám, zda nějaké příznaky má. Ale gynekolog to mnohdy vůbec nepozná, často se diagnostikuje až při laparoskopii, plus se vzorek tkáně musí poslat i na rozbor, aby se to potvrdilo, jestli je to endometrium nebo něco jiného. Gynekolog může mít na základě nějakých příznaků podezření, může i něco vidět, ale bez rozboru tkáně je to jen podezření.

Já vím, ale ona vůbec žádné jiné příznaky nezmiňuje.
Proto si myslím, že endometriózou asi netrpí.
Psala jsem, že už to má prostě v hlavě.
Už předem očekává bolest a taky jí vždy má. :nevim:
Není dostatečně uvolněná, protože má strach z vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
9.3.24 16:10

@Černá Madonna Může samozřejmě být. Nicméně zakladatelku to asi až tak moc netrápí, když už nereagovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16011
9.3.24 16:17
@Enitka píše:
@Černá Madonna Může samozřejmě být. Nicméně zakladatelku to asi až tak moc netrápí, když už nereagovala.

No přesně to stejné si říkám taky. :D
To se mi vždycky líbí, když někdo založí diskuzi s nějakým dotazem a ostatní mají zájem přijít věci na kloub nebo alespoň poradit a zakladatelka se vypaří. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.24 17:03

Pardon, neměla jsem vůbec čas :)
O endometrióze nevím…Mám teda ale polycystické vaječníky a právě nějaké rádoby krvácení mám pouze 1-2× za rok. Ale není to přímo menstruace…spíš špinění, které po dni zmizí. Když jsem měla párkrát menstruaci vyvolanou, tak to byla ale bolest šílená :think:
S tím uvolněním…tak se snažím vždy být co nejvíce uvolněná, myslím na hezké věci a s doktorem si povídám..není to tak, že bych tam seděla za trest.
Vždy na zrcadla dává i dost gelu, ale stejně… :oops:
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
16011
9.3.24 17:28
@Anonymní píše:
Pardon, neměla jsem vůbec čas :)
O endometrióze nevím…Mám teda ale polycystické vaječníky a právě nějaké rádoby krvácení mám pouze 1-2× za rok. Ale není to přímo menstruace…spíš špinění, které po dni zmizí. Když jsem měla párkrát menstruaci vyvolanou, tak to byla ale bolest šílená :think:
S tím uvolněním…tak se snažím vždy být co nejvíce uvolněná, myslím na hezké věci a s doktorem si povídám..není to tak, že bych tam seděla za trest.
Vždy na zrcadla dává i dost gelu, ale stejně… :oops:
Zakladatelka

Tak to už pak bude asi nejlépe, si o tom promluvit přímo s ním.
On by příčinu bolestivosti při vyšetření měl znát. :think:
Ale, já bych se ho nato určitě zeptala, čím by to mohlo být.
Tak uvidíš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.24 19:21

@Černá Madonna já jsem říkala, že mě to bolí, ale právě na to nikdy nic neřekl.
Ale kdyžtak zkusím ještě jednou. Moc díky za radu ☺️
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
16011
9.3.24 19:34
@Anonymní píše:
@Černá Madonna já jsem říkala, že mě to bolí, ale právě na to nikdy nic neřekl.
Ale kdyžtak zkusím ještě jednou. Moc díky za radu ☺️
Zakladatelka

No já vím, že jsi psala, že otom ví. Proto mi je divný, že se nezajímá proč, když jsou vyloučené psychické i fyzické potíže při vyšetření. :nevim:
Tak se pak ještě ozvi, jak se k tomu vyjádřil. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
9.3.24 21:05

Aha, tak s tvou nemoci zkušenost nemám, ale našla jsem článek, kde je to pěkně popsáno viz níže. Píšou tam i o bolestech pánve, asi bych se opravdu zkusila zeptat přímo toho gynekologa, jestli to může mít souvislost.

Syndrom polycystických ovarií

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria