Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Biopsie ukazala cin 2, to jsou pouze zmeny, az za nejaky ten rok by z toho mohlo bejt neco horsiho (taky nemuselo). Nepanikar, konizace to vyresi!☺️ Je dobre, ze se vse podchytilo vcas.
Ne přímo k dotazu, ale dohledejte si do budoucna něco o látce indol-3-karbinol, jak působí na HPV viry a na jejich karcinogenní účinky.
Klid, predrakovinne stavy máš v průběhu života všude možně, jen se o tom nedozvíš a tělo si s nimi (skoro vždy) nějak poradí samo. Tady máš výhodu, že o tom víš a nemusíš čekat, jestli si tělo poradí samo nebo ne.
Konizace většinou končí tím, že vyriznou změněnou tkáň i s okraji a hotovo. Nemá smysl se stresovat předem, stejně se výsledky dozvíš až z histologie několik týdnů po konizaci.
@Anonymní píše:
Zdravím, potrebuju asi spis uklidnit od někoho, kdo to má za sebou.. nejdříve mi našli ze steru lehké prednadorove změny na čípku, pak jsem šla na kontrolu dělohy a u toho vzali malý kousek čípku a poslali na rozbor a tam jim vyšlo cin 2… teď mě čeká konizace.. a já se bojím, ze na tom čípku teď můžou najít něco horšího než jsou ty prednadorove změny, což se prý stát muže.. říkám si pořad, ze ještě nenašli přímo rakovinu, ale bojím se.. je mi 30 a nemám děti
diskuzi je to spousta a já je mám přečetlé, ale i tak…
Biopsie byla vzata z jednoho místa není to na 100% výsledek větší výsledek bude po konizaci - hystologie může výsledek změnit / nemusí důležité je aby vzali vše a taky HPV vir který to způsobil a nasadit čínské houby a méně stresu…☘️ ☘️ těhotenství není překážka
@Lenca118 Vřele doporučuji třeba tento článek nejen ženám, které mají strach či problémy s HPV viry, ale nakonec i mužům, kteří mají potencionální problémy s prostatou.
https://www.celostnimedicina.cz/…inol-gynmax/
@LadaSva už to mám načteno dávno a i konzultováno s lékařem a i znám pár žen které šli tím to směrem a nedopadlo to dobře…HPV není chřipka přeji hezký večer
@Lenca118 píše: Více
Ano, znám lidi, kteří si prošli obyčejnou chřipkou a nedopadlo to dobře a podobně. Nicméně účinnost indol-3-karbinol je prokázána studiemi samozřejmě jako prevence, případně podpůrná léčba. Nakonec, znám ženy, které se nechaly očkovat proti HPV a nedopadlo to dobře. Tak asi tak.
@LadaSva tak já osobně očkování též nejsem nakloněna ale pokud je na čípku nález nebo HPV v těle tak je lepší sledovat plno lékařu hlavně profesor Sláma řekl že tyto preparáty jsou jen vyzkoušet ne záruka a nejsou na to zdroje že to zabírá kdyby ano nebylo by tolik žen vážně nemocných a úmrtí na tohle by nebyla vše je o imunitě a celkově životu a i věk hraje roli…
@Lenca118 To částečně souhlasím. Neznám profesora Slámu, ale sleduji řadu nových článků, poznatků a studií. Každopádně znovu opakuji, indol-3-karbinol není zatím považován za lék, je to prevence a podpůrný prostředek léčby, s prokazatelnými účinky, ne však 100%. Tedy za mě, je lepší ve fázi, kdy lékař změny pouze sleduje zkusit nasadit indol-3-karbinol řádově za 250,– Kč měsíčně s tím, že ženy mají 50% šanci na podstatné zlepšení, oproti stavu sledování. Jmenovaná studie probíhala poměrně krátce, tedy 12 týdnů na 30ti ženách a prokazatelné zlepšení u 50% pacientek není nevýznamný výsledek, aby nestálo za to o této možnosti vědět, či ji bagatelizovat. A další problém této studie je v tom, že nesledovala další hormonální hladiny v těle, které mohou mít podstatný vliv na buněčné dělení, a změny jejich hladin. https://www.onkopharma.cz/clanek/1
A nebo třeba tady https://www.actualgyn.com/clanek/2020/246
Tedy nevím, z jakých studií vychází pan profesor, protože 50% je stále víc, ja pouhé sledování změn. Ono problém bude také bohužel v současném systému zdravotnictví v tom, že pro farmaceutický průmysl to není kšeft, je to přírodní látka a není možné ji patentovat.
@LadaSva Dobry den, nedoporucila by jste mi prosim presne jaky ten Idonal koupit? Rada bych to zkusila, mam taky zmeny na cipku, jsem sledovana co pul roku, momentalne jim houbx ale rada bych zaradila i toto☺️predem mockrát dekuju!
@Anonymní píše: Více
Pokud máte kromě problémů s čípkem ještě jiné problémy, třeba silnou MS, nadváhu, či jiné doprovodné jevy problémů s hormony, pak je dobrý třeba Swanson Indole-3-Carbinol with Resweratrol, resveratrol potlačuje aromatázu, která metabolizuje v tukové tkáni androgeny na estradiol. Většina žen má dnes problém s nadbytkem estrogenů díky životnímu stylu, prostředí a díky složení potravy.
Pak jsou na trhu prostředky jako třeba Indonal, ten si myslím je dost drahý.
Pak se dá na internetu najít řada samotných indolů, cena se pohybuje okolo 500,– a výš.
A nebo můžete použít dražší produkt DIM komplex také třeba od Swanson, to je vlastně ta účinná látka, na kterou se v trávícím traktu přeměňuje indol-3-karbinol.
A ano, na změny na čípku způsobené HPV také účinkují některé houby třeba hlíba a šitake, houževnatec, nějaké prostředky nabízí Serafín byliny, je dobré to s nimi konzultovat, rádi poradí, z bylin jsou účinné na virové infekce pak klanopraška čínská, ožanka kalamandra, echinacea (třapatka, třapatovka), túje (zerav), schizandra (klanopraška, mangolka), bededykt čubet, kozinec blanitý, štětka planá, kalisie, puerárie, eukalyptus (blahovičník) a pažitka.
Jedná se o byliny, tedy mají trochu rozdílné účinky na každého, je třeba vyzkoušet co zabere a v jakém dávkování, vždy je potřeba začít doporučenými dávkami. Byliny a doplňky je dobré brát alespoň 3 měsíce a po odeznění příznaků vysadit. Indol je možné brát i preventivně, 3 týdny a táden vynechat.
Zdravím, potrebuju asi spis uklidnit od někoho, kdo to má za sebou.. nejdříve mi našli ze steru lehké prednadorove změny na čípku, pak jsem šla na kontrolu dělohy a u toho vzali malý kousek čípku a poslali na rozbor a tam jim vyšlo cin 2… teď mě čeká konizace.. a já se bojím, ze na tom čípku teď můžou najít něco horšího než jsou ty prednadorove změny, což se prý stát muže
.. říkám si pořad, ze ještě nenašli přímo rakovinu, ale bojím se.. je mi 30 a nemám děti
diskuzi je to spousta a já je mám přečetlé, ale i tak…