Maca - bolest břicha

Anonymní
7.3.24 15:57

Maca - bolest břicha

Zdravím, na gyndu jsem objednaná, ale až za 14 dní, tak se zkusím zeptat ještě tady. Je to něco přes týden, co jsem začala brát Macu (kapsle). Začala jsem cca ke konci ms a stále mě bolí podbřišek, jako bych ms měla dostat. Nemáte s tím některá zkušenost prosím? Těhotenství by bylo možné (ovulaci mívám hned po ms), ale vzhledem k poslednímu styku (7 dní zpět) je velmi nepravděpodobné, že by už bolelo břicho z toho. Krom pobolivani hlavy žádné jiné potíže jako např výtok nemám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2287
8.3.24 06:06
@Anonymní píše:
Zdravím, na gyndu jsem objednaná, ale až za 14 dní, tak se zkusím zeptat ještě tady. Je to něco přes týden, co jsem začala brát Macu (kapsle). Začala jsem cca ke konci ms a stále mě bolí podbřišek, jako bych ms měla dostat. Nemáte s tím některá zkušenost prosím? Těhotenství by bylo možné (ovulaci mívám hned po ms), ale vzhledem k poslednímu styku (7 dní zpět) je velmi nepravděpodobné, že by už bolelo břicho z toho. Krom pobolivani hlavy žádné jiné potíže jako např výtok nemám.

Pokud berede macu dle doporučení, tak je vysoce nepravděpodobné, že by se její účinky projevily za týden. nepíšete také důvod, proč jste ji brát začala. Jinak prosím u bylinných produktů počítejte s tím, že účinek nastoupí nejdříve v horizontu 1 měsíce, ale spíš za 3 měsíce. Maca je adaptogen, rovná hladiny hormonů a trochu ve prospěch estrogenu a tedy by to v první polovině cyklu neměl být žádný problém. Pokud znáte hladiny svých hormonů a máte více estrogenu, pak by byla vhodnější ašvaganda, je to také adaptogen, ale rovná hormony spíše ve prospěch progesteronu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.24 07:42

@LadaSva děkuji, zkusím se na tu hladinu hormonů zeptat až půjdu na kontrolu. Donesla mi ji kamarádka, brala ji kvůli silenemu pms a bolestivé ms, ale zjistila, že je těhotná. Ms mám poslední dobou trochu rozhazenou a bolestivý pms, tak mi ji právě donesla, jestli to nechci zkusit, že ji to moc pomohlo 😊

• Citovat
  • Upravit
2287
8.3.24 08:16
@Anonymní píše:
@LadaSva děkuji, zkusím se na tu hladinu hormonů zeptat až půjdu na kontrolu. Donesla mi ji kamarádka, brala ji kvůli silenemu pms a bolestivé ms, ale zjistila, že je těhotná. Ms mám poslední dobou trochu rozhazenou a bolestivý pms, tak mi ji právě donesla, jestli to nechci zkusit, že ji to moc pomohlo 😊

Pokud máte rozhozenou a bolestivou MS a PMS tak je dost pravděpodobné, že jste v estrogenové dominanci, zkuste si něco dohledat na netu. Maca je v takových přípaech schopna v delším časovém horizontu porovnat mírně rozhozené hormony, jsou i účinější a rychlejší metody srovnání hormonů, progesteron lze doplnit poměrně rychle, pomalejší je to s potlačením estrogenu, ale jde to. Každopádně je potřeba znát hladiny hormonů a to nejlépe jeden test krátce po MS a druhý test okolo 22DC. pokud máte cyklus delší, tak cca uprostřed luteální fáze. V první polovině cyklu byste měla mít hodnoty v referenčních hodnotách, přičemž poměr estrogen/progestron by měl být v poměru 1/100 a víc. Druhý odběr stačí na progestron a ten byste měla mít alespoň na dvojnásobku hodnoty z prvního testu. Pokud budete mít druhý odběr progestron stejný nebo nižší, je to jednoznačný projev PMS a je třeba ve druhé polovině cyklu podpořit progesteron. Hodnoty jsou dohledatelné a nebo mohu poslat. Pokud by se potvrdila estrogenová dominance, je možné situaci řešit alternativně bez syntetických hormonů. Pokud by vám Dr. nechtěla udělat testy, můžete dojít ma nějaké odběrné místo laboratoře a nechat si vzorky udělat jako samoplátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí