Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat už dlouho mě bolí pravé rameno, jen když ležím a ruku si dám za hlavu a pak jí vracím zpět. Nepřikládala jsem k tomu váhu, proste jsem se snažila tak neležet. Teď mi k tomu začalo bolet i v podpáždí a to v které koliv poloze. Není to trvalá bolest. Spis jen chvilková 2-3 vteřiny a pak odezní. Někdy v tu chvíli cítím bolest i v lokti a prstech na rukou, hlavně v prostředníčku. Cítím lehký fis komfort i lopatce na té samé straně. Mám strach aby to nebylo spojené s prsem. Maminka mi v zimě zemřela na karcinom slinivky, od té doby tu mrchu vidím všude. V prsu ani podpaží žádnou bulku ani zatvrdlinku necítím. Máte někdo nějakou zkušenost?
Zkušenost jen tu, že nic, co ti napíšou cizí lidé, laici, amatéři, účetní, prodavačky, pravnicky, kadeřnice, te stejne neuklidni, právě proto, že jsi si dobře vědoma toho, o jak odborné rady jde. Budeš se dál stresovat a nejspíš naprosto zbytecne, ale nakonec si tim trvalym strachem způsobís potíže, ktere ti „potvrdí ", že Te "intuice neklamala“.
Jediné co má smysl je zajít za svým lékařem a říct mu o svých potížích, ktere mohou byt z řady psychosomatických, právě v důsledku prodelaneho stresu z nemoci a úmrtí maminky. Říct mu i o tom a o svých obavách a ze jedině důkladné vyšetření ti muže pomoct, tak aby byl tak laskav a dal ti doporuceni kam to jen půjde. A pokud bych u něj nenasla pochopeni, coz bys mela, ale pokud ne, asi bych zkusila vyhledat dobrého lékaře celostní medicíny. Ten vezme psychiku a to co máš za sebou vždycky v úvahu.
Asi už znáš moje přízpěvky a je to ohrané, ale zkuz cvik který popíšu, je to jednoduché.
Zplést ruce za záda, hluboký výdech, předklon a ruce zatlačit ke stropu.
Možná to způsobil skříplý nerv, který se tímto dá uvolnit.
@Dalibor7 dekuju moc. Určitě zkusím. Bolí to víc po námaze. Odpoledne jsem nesla těžký kufr, tak se to rozbolelo.