Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mne takhle bolela noha na miste holene, uhnala jsem si to tim, ze jsem behala zrejme vic, nez na kolik moje telo skutecne mohlo. Bolelo to jen pri behu a trapilo me to docela dlouho. Zkousela jsem ledasco a pomohlo az to, ze jsem na par mesicu s behem prestala, mezitim jsem se venovala plavani a posilovani a pak jsem se k nemu postupne zacala zase vracet, od ty doby dobry (tuk tuk).
@Ernais píše:
Mne takhle bolela noha na miste holene, uhnala jsem si to tim, ze jsem behala zrejme vic, nez na kolik moje telo skutecne mohlo. Bolelo to jen pri behu a trapilo me to docela dlouho. Zkousela jsem ledasco a pomohlo az to, ze jsem na par mesicu s behem prestala, mezitim jsem se venovala plavani a posilovani a pak jsem se k nemu postupne zacala zase vracet, od ty doby dobry (tuk tuk).
To bych právě fakt nerada..
Holeně a kotníky mě bolely ze začátku, pak to odeznělo.
Právě jsem si libovala, jak mě nic nebolí a konečně běhám tak, že mě to baví a uvolňuje..a teď to není dobrý.
Ja to tipuju na nejakou trhlinku ve svalu. To je bohuzel jedno z mala zraneni, kdy se odpocinek vyplati. Leduj, kazdy den alepson pet min. Dej si par dnu oraz s behem, jinak cokoliv, co neboli. Pak pred behem dobre prohrat, opatrny stretching a ze zacatku behat pomalu a opatrne, zadne nahle rychle pohyby.
Ja si hodne natrhla sval jednou, pri volejbale. Dva tydny jsem chodila jen plavat a jeste jen s jednou nohou.
Hruza.
Ale rychle prodluzovani, pridavani, v realu zpomalilo hodne bezcu. To je normalni a chapu to. Ale i to k behani patri. Naucis se znat lip sve telo, jen to bude obcas trochu bolet. ![]()
@Svetluska55 Pokud nechceš dát pauzu, tak zvolni. Čas přeci není důležitý, pokud tě běhání neživí. Někdy úmyslně běžím pomalu a užívám si rozhlížení v přírodě. Je to v tu chvíli, jako by člověk plul na výletní lodi a kochal se výhledem
A vyhnul bych se na nějaký čas běhání po asfaltu. Ono se to nezdá, ale změna povrchu udělá hodně.
Mi takhle běh odrovnal kolena. ![]()
Zkus knihu CHIruning, odpoví na většinu běžeckých problémů. ![]()
Díky všem za rady.
Asi budu muset trochu zvolnit, ono fakt není kam spěchat..
Ortoped a pořádné vyšetření, tez jsem měla problém a behala přes bolest, musela jsem přestat, ve finále jsem si nechala aplikovat injekce přímo kyseliny hyaluronove přímo do kloubu a opravdu pomohlo 🙏
@Eimi33 píše:
Ortoped a pořádné vyšetření, tez jsem měla problém a behala přes bolest, musela jsem přestat, ve finále jsem si nechala aplikovat injekce přímo kyseliny hyaluronove do kloubu a opravdu pomohlo 🙏
Ahoj především běžci, poslední 3 týdny mě trápí bolest stehna, pouze pri pohybu (chůze, zejména ze schodů, běh).
Asi jsem to přehnala s během -od června postupně zvyšuju délku běžecké trasy, začala jsem na 5km 3-4× týdne, postupně jeden běh týdne prodlužuju až na 11 km. Současně zrychluju, běhat chodím obden.
Už jsem si musela dát 5 dnů bez běhu, včera jsem zkusila opatrně po pauze 4 km volně a první km to bolelo dost, pak se to zlepšilo.
Nějaká rada, co s tím? Neběhat? jak dlouho?
Koupit nové boty? Mazat ibalginem? Ledovat?
Evidentně je to sval a hýbat se můžu, jen to nechci rvat silou, ať nedopadne ještě hůř.
Současně bez běhu špatně vydržím, odbourávám tak stres a vadí mi, že mi to teď moc nejde..
Budu ráda za jakoukoli radu.