Bolest stehna po/při běhu

Svetluska55
25.10.22 16:27

Bolest stehna po/při behu

Ahoj především běžci, poslední 3 týdny mě trápí bolest stehna, pouze pri pohybu (chůze, zejména ze schodů, běh).
Asi jsem to přehnala s během -od června postupně zvyšuju délku běžecké trasy, začala jsem na 5km 3-4× týdne, postupně jeden běh týdne prodlužuju až na 11 km. Současně zrychluju, běhat chodím obden.
Už jsem si musela dát 5 dnů bez běhu, včera jsem zkusila opatrně po pauze 4 km volně a první km to bolelo dost, pak se to zlepšilo.
Nějaká rada, co s tím? Neběhat? jak dlouho?
Koupit nové boty? Mazat ibalginem? Ledovat?
Evidentně je to sval a hýbat se můžu, jen to nechci rvat silou, ať nedopadne ještě hůř.
Současně bez běhu špatně vydržím, odbourávám tak stres a vadí mi, že mi to teď moc nejde..
Budu ráda za jakoukoli radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6654
25.10.22 16:37

Mne takhle bolela noha na miste holene, uhnala jsem si to tim, ze jsem behala zrejme vic, nez na kolik moje telo skutecne mohlo. Bolelo to jen pri behu a trapilo me to docela dlouho. Zkousela jsem ledasco a pomohlo az to, ze jsem na par mesicu s behem prestala, mezitim jsem se venovala plavani a posilovani a pak jsem se k nemu postupne zacala zase vracet, od ty doby dobry (tuk tuk).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
25.10.22 16:44
@Ernais píše:
Mne takhle bolela noha na miste holene, uhnala jsem si to tim, ze jsem behala zrejme vic, nez na kolik moje telo skutecne mohlo. Bolelo to jen pri behu a trapilo me to docela dlouho. Zkousela jsem ledasco a pomohlo az to, ze jsem na par mesicu s behem prestala, mezitim jsem se venovala plavani a posilovani a pak jsem se k nemu postupne zacala zase vracet, od ty doby dobry (tuk tuk).

To bych právě fakt nerada..
Holeně a kotníky mě bolely ze začátku, pak to odeznělo.
Právě jsem si libovala, jak mě nic nebolí a konečně běhám tak, že mě to baví a uvolňuje..a teď to není dobrý.

• Citovat
  • Upravit
26676
25.10.22 17:08

Ja to tipuju na nejakou trhlinku ve svalu. To je bohuzel jedno z mala zraneni, kdy se odpocinek vyplati. Leduj, kazdy den alepson pet min. Dej si par dnu oraz s behem, jinak cokoliv, co neboli. Pak pred behem dobre prohrat, opatrny stretching a ze zacatku behat pomalu a opatrne, zadne nahle rychle pohyby.
Ja si hodne natrhla sval jednou, pri volejbale. Dva tydny jsem chodila jen plavat a jeste jen s jednou nohou. :mrgreen: Hruza.
Ale rychle prodluzovani, pridavani, v realu zpomalilo hodne bezcu. To je normalni a chapu to. Ale i to k behani patri. Naucis se znat lip sve telo, jen to bude obcas trochu bolet. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8688
25.10.22 17:34

@Svetluska55 Pokud nechceš dát pauzu, tak zvolni. Čas přeci není důležitý, pokud tě běhání neživí. Někdy úmyslně běžím pomalu a užívám si rozhlížení v přírodě. Je to v tu chvíli, jako by člověk plul na výletní lodi a kochal se výhledem :) A vyhnul bych se na nějaký čas běhání po asfaltu. Ono se to nezdá, ale změna povrchu udělá hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
25.10.22 17:51

Mi takhle běh odrovnal kolena. :?
Zkus knihu CHIruning, odpoví na většinu běžeckých problémů. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
25.10.22 21:56

Díky všem za rady.
Asi budu muset trochu zvolnit, ono fakt není kam spěchat..

• Citovat
  • Upravit
119
25.10.22 22:20

Ortoped a pořádné vyšetření, tez jsem měla problém a behala přes bolest, musela jsem přestat, ve finále jsem si nechala aplikovat injekce přímo kyseliny hyaluronove přímo do kloubu a opravdu pomohlo 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
25.10.22 22:21
@Eimi33 píše:
Ortoped a pořádné vyšetření, tez jsem měla problém a behala přes bolest, musela jsem přestat, ve finále jsem si nechala aplikovat injekce přímo kyseliny hyaluronove do kloubu a opravdu pomohlo 🙏
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí