Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím,
mám prosbu. U psa jsme včera našli 4 blechy a tam jsem se lekla, že jsem hned začala dezinfikovat byt. Vytřela jsem savem bez chloru, postříkala podlahu ještě savém ve spreji a kouty, kouberec a sedačku arpalitem proti psím blecham. Teď mě chytl hrozný prujem. Vetrala jsem vetrackou, ale bylo to i tak hrozne cítit. Mohla bych mít prujem od predychani se těch všech prostředků? Případně co na to zabírá? Ráno musím nutně do práce. Děkuji
![]()
A pes tomu tvému řádění utekl proč? Toho máš hlavně řešit.
A jistě, že ses mohla nedýchat, ale spíš to bude psychický. Nadměrný stres a úzkosti. Proč jsi všechno dezinfikovala? To ti na blechy pomůže jak?
@Cenarius ten dostal tabletu a byl vykoupan samozřejmě. A proste jsem vystrikala kouty, gauč apod arpalitem proti blecham a rovnou jsem to vzala s generálním úklidem a savem no. Přijde mi normální, že si člověk vytre a vyluxuje při vyskytu blech…, ale asi jsem hodně stříkala a mo. vetrala ![]()
@DeLonde nás dokázal taky dotáhnout blechy, ale nikdy jsem nic nederatizovala na sedačkách. Jen jsem je dala vyprat a prohlédla. K té tabletě. Dávej pozor. Je to děsný sajrajt. Je to zátěž pro játra a ledviny.
A fakt to nezabrání, že blecha na psa skočí a že jí donese domu. Nejlepší ze všeho je obojek Foresto. Sice je asi nejdražší, ale zabírá.
A k otázce. Bolí tě hlava? To by byl první příznak z nadýchani. Průjem bych prisuzovala stresu nebo něčemu jinému. Ale ne chemickém řádění kvůli 4 blecham.
I když bolest hlavy můžeš mít taky z toho stresu. ![]()
@Ťarbík01 Hlava mě nebolí. Jen mám horkou pachut v ústech, mám pocit že stále ty výpary cítím. A je mi zle od žaludku.., ale zatím jen prujem.
@DeLonde Pachuť chápu. To je normální. Podrážděné sliznice atd. To k tomu patří.
Cítit to budete. Jinak máte doma černé uhlí?
Při nadýchani v páru by prvně bolela hlava. Takže příjem bych prisuzovala něčemu jinému. Pokud tedy jste si savem a produktem na deratizaci nevzala i potraviny. Tambych pak průjem chapala.
@Ťarbík01 Nene nevzala… ledaže by ty výpary nějak nasakli, ale o tom už pochybuji…, ale abych si měla jablko v savu, to vážně až takový blazen nejsem.
.., zkusila jsem černé uhlí a sice to prujem zmirnilo, ale nezmizel zcela a je mi spíš špatně od žaludku. Uvidím co z toho bude. Volala jsem na pohotovost a ptala se jich a řekli, že by s tímhle stejně nic neudelali když jsem jen nadychana a nepozrela jsem nic. Takže jdu vetrat, vetrat a zkusit se aspoň v mezicase zachumlat do peřin. Snad to zmizi. Ten smrad z dezinfekci je snad všude
![]()
@DeLonde No, když sis je vsude nastrikala, tak je vsude… Priste doporucuju pro jistotu byt zapalit, to ty blechy znici spolehlivě ![]()
Pri vyskytu blech odblesit psa a vyckavat. Malokdy jsou uz i po byte.
A Savem si fakt nepomuzes.