Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Koupila jsem si vitaminy a hodne vapniku a zlepsilo se to. Me bolely hrozne kolena a chodidla.
@Billi Se svaly zkušenosti nemám, ale kojim už 10 měsíců a od cca 6 měsíce mě bolí klouby, někdy víc, někdy míň, žádné vitamíny mi nepomohly. Četla jsem zde, že by to mělo být spíš nošením těžkého dítěte, tak nevim ![]()
@pikola bolely tě svaly nebo klouby?
Vitamíny zobu už od těhotenství, protože jsem trpěla na afty, tak to bez nich nešlo.
@stanuska3 u prvního jsem to neměla ani po roce kojení. Tak uvidím, jak to bude dál.
@Billi chci se zeptat, jestli to přešlo. Potýkám se totiž už 14 dní se stejným problémem - strašně mě bolí svaly. Před týdnem jsem si došla k doktorce, ta mi udělala odběry a všechno v pořádku. Čekám teda ještě na výsledky boreliozy, ale to nevidím, jako pravděpodobné. Moje máma mě uklidňuje, že jde o únavu „materiálu“, jelikož poslední skoro tři roky jsem buď těhotná, nebo kojím, případně obojí, ale já nevím. Mladší dceři je půl roku a nikdy dřív jsem nic takového neměla…
@mallinka malému jsou 3 měsíce a pořád to trvá, ale asi to už je lepší, nebo jsem si zvykla. Myslím, že to je jen únava materiálu. Taky posledních několik let jsem těhotná/kojím.
@Billi Díky moc, to jsem chtěla slyšet, protože jsem docela hypochondr a teď už se začínám pozorovat a vyvozuju z toho takový závěry… Snad to bude OK. Držím palce (tobě i sobě), ať to brzy přejde.
Čau holky, připojuji se k diskuzi, stále vám to trvá? mám podobné potíže, dávám si kolečko obvodní, neurolog…většina výsledku ok…už se nemůžu dočkat až to přejde, dělá mi problém i pouhé tlačení kočárku, jak mě pak bolí svaly a jsme unavená…
Ahoj Boudice23, mala som podobné problémy pri prvom dieťati, začalo to asi po 9 mesiacoch kojenia - neurčité bolesti - svaly, kosti, niečo ako pri chrípke, ďalšie mesiace sa to stupňovalo, silná slabosť a únava, začali bolieť kyčle a hlavne kolená tak, že som mnohokrát nevládala ani chodiť. pokračovalo to brnením noh, výsledky krvi dobré, na neurológii tiež negatívny nález. malá sa nakoniec sama odstavila asi v 14 mesiacoch, do 2 mesiacov všetko prešlo. moj záver - príliš často som kojila a telo už nechcelo, plus únava úzkostlivej prvomatky. teraz pri druhej začína to isté, ale dávam si na to pozor - snažím sa kojiť čo najmenej a v noci skúšam vodu namiesto kojenia.
@millefloris díky moc za reakci..já dala dneska na večer podruhé láhev…jinak kojím tak 5× za noc a to je jí 9 měsíců…a přes den asi taky tak 5×…no masakr…u první to bylo taky tak, ale moje tělo to nějak zvládalo…
@Boudice23 jak jsem přestala kojit, tak to přešlo. Teď kojím tak 1-2× denně maximálně 3×, jinak má UM/příkrmy. Je mu 6 měsíců.
@Billi jooo mě moc příkrmy nechce…teprve se začíná rozjídat, jinak pár lžiček…
@Boudice23 to chápu, ale mně začal prcek bojkotovat prsa, když jsem dostala MS, tak přecházíme na UM… Jinak bych kvůli tomu kojení neukončovala.
Ahoj holky, tak u mě to pouze kojenim nebylo. I když jsem to brala jako nepravděpodobné, tak mi nakonec vysla pozitivní borelioza a brala jsem měsíc antibiotika a kojení pro nás skončilo. Přestože už boreliozu nemám a nekojim, pořád jsem unavená a dost často mě bolí nohy. Pevně doufám, že to brzy přejde, že tělo je jen unavený z kojení, těhotenství a boreliozy.
Hm, kojíte teda dosť… 5 x za noc, nezávidím, ja by som už ani nemala toľko mlieka. Dobre, že chce tú láhev, malá ma s práškovým mliekom jednohlasne vyhnala
Naša má tiež skoro 9 mesiacov a kojím za 24 hodín asi 4-5×, v noci vstávam tak 3×. Tiež nechcela dlho príkrmy, nakoniec som prišla na to, že jej chutia kupované (kupujem DMácku značku, cenovo sa to celkom dá). A postupne začína jesť aj domáce. Boreliózu vtedy vylúčila obvodná doktorka, ale tiež nás to napadlo. Prajem, nech bolesti skoro prejdú a nech je to len tým nekončiacim kolotočom…
Pěkné dopoledne,
chtěla jsem se zeptat, jestli jste některá neměla podobný problém. Posledních několik dní mě bolí svaly jak po větší námaze. První dny to bylo hlavně po probuzení a pak jsem se rozhýbala a šlo to. Teď už to je vlastně pořád. Ráno vstávám jak zmlácená. Teď jsem prošla po domě a mám pocit, jak když jsem po delší tůře.
Může to souviset s kojením? Plně kojím 2,5 měsíce.
Měla jste to některá podobně? Jak jste to řešili? Není to nijak hrozná bolest, ale už mě to začíná dost obtěžovat.
Všem děkuji za reakce.