Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
já už čekám druhý miminko! Jsem v 7. týdnu a už mám bolesti třísel, břicha a zad. S prvním miminkem tyto bolesti přišli až s velkým břichem, tak mám teď strach, aby bylo všechno v pořádku, doufám, že ty bolesti už od začátku nebo něco horšího.
ahojky,jsem 36tt a asi 14 dnů mě bolí třísla,stydká kost,hrůůůza při chůzi připadám si jako postižená.Nemůžu se v leže ani pořádně otočit,vystřeluje to ho stehen.A to mám vydržel ještě měsíc???????????????????????
ahoj holky, jsem ve 21.týdnu a dnes pociťuju silnou bolest v pravém třísle, obzvlášť když vstávám nebo dlouho chodím. Je to normální a nevíte o něčem, co by mi od toho odpomohlo ?
Ahojky holky ja budu zitra 37tyden a trisla me trapi uz asi dva mesice. Silene me boli ze je citim i kdyz lezim upkne v klidu. Desny uz abych porodila nebo se zblaznim.
Ahoj holky, mám dotaz, od včerejšího rána mě popichuje podbřišek, ale spíše na stranách k tříslům :/ příjde mi to jako u zácpy
Včera to bylo horší, ale během hodiny to přešlo, spíš to bolí, když jsem v pohybu.. Máte s tím některá zkušenosti? Budu ráda za každou odpověd
Jsem 29+1
Děkuji ![]()
Ahoj
já jsem 34+6. Mě nejdřív šileně bolely kyčle, na to mi zabral vápník. Pak to přešlo do třísel. Bolí to dost, ale přisuzuju to blížícímu se termínu a roztahování pánve. Projde si tím asi každá. Každopádně, pokud máš nějaké pochybnosti, nebo je bolest přiliš silná, určitě kontaktuj svéh ogyndaře, tím nic nezkazíš.
To se ti natahují vazy, je to nepříjemné, ale nic špatného to neznamená. Také jsem to tak měla, přesně jak popisuješ, ale mě to bolelo tak, že jsem skoro nemohla ani chodit a bolelo to i v klidu vleže. Přizpůsobuje se to růstu mimča a pomalu připravuje na budoucí porod. Já s tím jela na chirurgii bo už to místama bylo neúnosné, gynekolog měl dovolenou a já měla strach jestli to není třeba kýla. No, nebyla, jen mi řekli, že to je v těhotenství normální a nic na to ani není, na zklidnění. Doporučili mi jen klid, nic těžkého netahat a že to samo přejde. No přešlo, ale trvalo to skoro 3 týdny v kuse.
Mockrát děkuji
Ne ne chvílema to i úplně přejde… ale nepříjemné to je, to je pravda
Kolkrát mě to jde i přes pupík pod žebra
ale jak říkáš Helii asi ty vazy teda ![]()
Ahoj holky, jsem v 38.tt a posledni 3 dny me silene boli trisla, teda ja je citim uz asi posledni mesic, ale dalo se to, proste jsem je pri chuzi citila…jenze ted, posledni 3 dny je to hrozne, sotva dojdu na zachod…chodim jak kacena, protoze normalne to proste nejde, strasne to boli, az se mi chce brecet…neznate nejake cviky nebo polohy, jak jim ulevit, aby tak nebolely? nebo treba nejakou mast? diky.
@marfra - obávám se, že kdyby něco takového bylo, tak od půlky těhotenství netrpím jak pes
Možná se někdo najde s dobrou radou, ale měla jsem to u všech těhotenství a teď u třetího, mám pocit že je to nejhorší, nemůžu se skoro ani obout. Držím pěsti, abych těch pár dní se dalo ještě vydržet
![]()
Ahoj, mě od včera v třísle píchá. Jen na pravé straně a docela pravidelně a v krátkých intervalech. Vteřinu to bolí a na chvíli zas klid. Je to takový píchnutí a trochu mi to připomíná i ms bolest. Měly jste to tak některá? Není to v podbříšku, ale mezi jak je prostě lem kalhotek, hádám tedy třísla. Díky.
Jsem rada, ze jsem tady narazila na tuhle diskuzi. Me trisla trapi uz asi dva mesice, ted jsem v 37+1TT. Presne jak vsechny popisujete nejhorsi je to v noci, i kdyz jsem moc nepribrala a bricho nemam velike, otocit se je horor a jit v noci na zachod jeste vetsi. Pokud mam behem dne nejake pochuzky, tak o to je to pak v noci horsi. Postupem casu se to zhorsuje, ale trosku mi pomaha to rozmasirovat (manzel masiruje
). Jina rada neni, akorat zatnout zuby a rozchodit to, pri vstavani me ta bolest uplne ochromi a mam pocit, ze se mi propadne cely spodek az na kolena, ale po chvilce se to alespon trochu umoudri.Snad to po porodu rychle odezni
.
@Sarsur píše:
Jsem rada, ze jsem tady narazila na tuhle diskuzi. Me trisla trapi uz asi dva mesice, ted jsem v 37+1TT. Presne jak vsechny popisujete nejhorsi je to v noci, i kdyz jsem moc nepribrala a bricho nemam velike, otocit se je horor a jit v noci na zachod jeste vetsi. Pokud mam behem dne nejake pochuzky, tak o to je to pak v noci horsi. Postupem casu se to zhorsuje, ale trosku mi pomaha to rozmasirovat (manzel masiruje). Jina rada neni, akorat zatnout zuby a rozchodit to, pri vstavani me ta bolest uplne ochromi a mam pocit, ze se mi propadne cely spodek az na kolena, ale po chvilce se to alespon trochu umoudri.Snad to po porodu rychle odezni
.
Mě to právě neboli souvisle, spíš pícha
tos tak měla?
Ahoj holky ![]()
nevím jestli vás to uklidní, ale je to poměrně běžné a hlavně to po porodu odezní
Já to měla i při první, je fakt, že to začalo později, teď mě to bolí už asi dva měsíce a je to hodně nepříjemné. Člověk začne mít ten „kačecí“ krok, protože to trošku ulevuje. Já se řechtám každý den, že jsem jak důchodce, když lezu z postele ![]()
Je to tím, že se rozpíná pánevní dno a tělo se tak připravuje na porod. Prostě se to tam dole roztahuje, aby pak miminko mělo lehčí cestu ven. Aspoň takhle mi to kdysi při první těhotenství vysvětlil doktor ![]()
ahoj holky ,
křečovou žílu co myslíte jsem teprve ve 23 tt není to brzo i když nadvahu řeším celý život .........přes den dobrý ale jen co si lehnu tak nevím jak mám ležet v noci mě ta bolest obcas vzbudí jsem zoufaláá......... 
ted jsem se taky dočetla že bolest můžou způsobovat varixy .....?No tak to jsem z toho teda blázen predstava že mám na pipce