Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, jak velké jste měly druhorozené děti po porodu? Je pravda, že druhé dítě je vždycky větší (těžší) než to první? Míša měla po porodu 4050g a teď mi dr. říkal, že miminko je taky už teď nadprůměrné, takže bude mít zase něco kolem 4 kil. Stalo se vám některé, že druhé dítě bylo menší?
Díky, A.
Ahoj, tak my jsme ten případ, kdy každé naše dítě bylo o trochu větší… 3,35kg, 3,45 kg, 3,90 kg a 4,15 kg. Takže předpokládám,že naše páté dítko by vyfasovalo rovnou aktovku a mohlo by jít do školy ![]()
Ahoj, prvni 2890g a druhe 3100g, viz metriky. Ale prvni holcicka v brisku moc ke konci neprospivala, byla hooodne zelena plodovka a to jsem dokonce prenasela a stejne mela pod 3kg.
ANDULI - NESTRAŠ
…mám zatím jednoho prcka a ten měl porodní váhu 4480g!!!! tak fakt věřím, že to jsou jen fámy a druhý potomek bude MALIČKEJ!!!!
![]()
Ahoj tak budu asi jedinná která měla druhé dítko menší než to první,říká se že holky jsou menší a že druhé dítko bývá větší,tak u nás byla první holčička 2890g cca14dnů přenášená a druhé chlapeček 2730g cca 14dnů přenášen. Obdivuji vaše miminka „velikány“ ![]()
Ahojky malej měl 3750g a malá 3460, takže také druhé bylo menší…malej byl přenášen jeden den a malá 9dní..
Ahoj,
prvni dcera v terminu 3020g a druha dcera v terminu 2970g- Takze skoro jako podle sablony.
Terik
Ahoj takže muj malý přenášený 5dnu 3750g druhý chlapeček v termínu 3100g:-)
Ahoj!
Mám dva kluky. První byl přenášený asi 10 dní a vážil 4580 g a druhého jsem přenášela asi 5 dní a měl 4270 g. ![]()
(třetí bude doufám zase aspoň o něco menší)
Nepřihlášená Zizalka
ahoj tak Terku jsem prenášela pouhé 2 dny a měla 4330 g a 53 cm a Adámka jsem přenášela 10 dní a měl 3650 g a 51 cm.
Ahoj,
první 14 dní po termínu 3800g a druhá 5 dní před termínem 3960g, takže druhé mimi taky větší.
Šárka
ahojky,
já myslím, že obecně to nelze tvrdit - druhé větší… Záleží na hodně faktorech - kdy rodíš, holčičky jsou v průměru menší než kluci atd. Já teda své první určitě nepřekonám (4770 g), protože teď jsou tam 2 najednou
a holky…
Třeba já a moji sourozenci: 3600, 3500, 3300, 4005 g. Naopak kamarádka první holčička 3300, druhý chlapeček 3005 g, což popírá i tu tezi o menších holkách… Čili je to fakt individuální. Nakonec ale myslím, že pokud se první byť větší dítko „prodralo“, druhé už má cestičku připravenou
Po Matym tam mají holky přímo tobogán
, obávám se ale, že ho nakonec ani nevyužijou, dvojčata se spontánně rodí jen při poloze obě hlavičkou, a to je dost velká klika, když se zadaří. No uvidíme ![]()
Ahoj
První… kluk.....3650g (4 dny po TP)
Druhé…holka …3600g (v den TP)
Třetí.....kluk.....3720g (asi týden před TP)