Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
něměla jste některá jako já alergii na ovoce klidně i v úplném začátku těhotenství? Nikdy jsem o tom neslyšela a když jsem byla těhotná se svojí dcerou, tak aniž bych o tom věděla, snědla jsem jablko a za pár hodin mi hrozně otekl krk. Myslela jsem, že je to angína a žila jsem v tom docela dlouho. Až jsem byla o.k, dostala jsem chuť zase na jablko a krk mi otekl znovu. Nemohla jsem pozřít ani sousto jak to hrozně bolelo, zhubla jsem z toho i 5kg a v tom mi to docvaklo, že to je asi z ovoce. Já toho ovoce jinak nic moc nesním, vezmu si nějaké to ovoce tak 1-2 za týden. ![]()
Co jsem se poptávala kámošek, mamky a ostatních, tak nikdo nikdy o žádné alergii na ovoce v těhotenství neslyšel. Ba naopak každý říkal, že se ovoce má jíst co nejvíce, to je jasné, ale jak když ho prostě nemůžu…Tak jsem brala alespoň vitamínky pro těhotné asi jako každá z nás.
Proto by mě zajímali vaše zkušenosti nebo zda někdo o něčem takovém slyšel.
U mne to zaclo u prvniho tehu...........nesmela jsem pozrit jabko, tresne, nektariny, broskve.......cele tehu a pak i do dalsiho tehu- tu dobu. U dalsiho tehu zpocatku porad alergie ale pak jsem cca od 30 tt, mohla jist vsechno az asi do dcerkinych 2 mesicu, a ted opet alergie.....
myslim ze mi to uz zustane.......je to skoda, jabka miluji, ale muzu je snist jen uvarene
ka-tka píše:
U mne to zaclo u prvniho tehu...........nesmela jsem pozrit jabko, tresne, nektariny, broskve.......cele tehu a pak i do dalsiho tehu- tu dobu. U dalsiho tehu zpocatku porad alergie ale pak jsem cca od 30 tt, mohla jist vsechno az asi do dcerkinych 2 mesicu, a ted opet alergie.....myslim ze mi to uz zustane.......je to skoda, jabka miluji, ale muzu je snist jen uvarene
Tak to je teda něco. Takže od toho začátku už vlastně skoro vůbec nejíš ovoce a zůstala si na něho alergická? A byla jsi s tím u nějakého Dr.? A jak ty vitamíny z ovoce nahrazuješ? Vitamínama v tabletkách? Nějak si to neumím představit mít alergii pak už napořád…
To já naštěstí jen přes to těhotenství a pak už v pohodě. Jsem zvědavá jak to budu mít při dalším těhu.
Já neměla alergii na ovoce, ale přítel mi přinesl čínu a do 5 minut mi natekl obličej a krk
Skončila jsem přez noc na Františku na interně
Byla jsem v 16tt.
mě se objevila alergie v 9. týdnu po kyselých jabkách. měla jsem to na celém těle. jiné ovoce mi nevadí.
Ahoj,
tak já to neměla v těhu, ale po porodu. Jo a nebylo to po ovoci.
Pět týdnů po prvním porodu jsem vypila sklenici multivitamínu a příšerně jsem se osypala po celém těle. Zůstalo mi to několik dnů než jsem šla na kožní.
Pak se mi to stalo několik týdnů po druhým porodu a to zase po kyselém lízátku. Holka ho nechtěla, tak jsem ho dojela.
To mi ale do druhého dne zmizelo. A byla jsem v tý době nějaká nemocná, takže asi oslabená imunita, protože pak už jsem si mohla dát lízátko normálně.
Jo a skoro celý obě těhotenství jsem jablka nejedla, i když jsem před tím byla na nich úplnej závislák. Prostě mi přestali chutnat.
Naštěstí mě to vždycky přešlo. ![]()
Ahoj,
já v 1. těhu neměla alergii na ovoce, ale celou druhou půlku těhotenství mi nedělalo dobře mléko, měla jsem po něm průjem. Jakékoliv jiné mléčné výrobky byly bez problémů, ale samotné mléko ne. Po porodu to bylo najednou pryč a já zase mohla mléko pít úplně bez problémů. Těd se blížím do půlky 2. těhotenství a zatím mi vůbec nic nevadí a mléko můžu taky pít v jakémkoliv množství ![]()
Takže to může být i u tebe dočasné a po porodu se to zase napraví.
Ahoj sice to není aktuální, právě hledám jestli jsem nezačala být alergická na ovoce. No a právě - mám to od těhu! Jsem 3 týdny po porodu a pořád nemůžu jablka a broskve - okamžitě se mi v puse udělají takové puchýřky či co (jako afty) ale během pár minut zmizí a taky se mi hůř polyká
právě by mě taky zajímalo jestli se to prostě spustilo tím těhotenstvím či je to jen rozhozená imunita a přejde to…