Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přeji hezký den,
chtěla jsem se zeptat na takovou záludnost. Jsem ve 24tt a z prsou mi občas vyteče kapka čiré tekutiny (hlavně z levého prsa). Není to časté, jen občas.Setkal se někdo s něčím podobným? Já vím, že prsa se také mění během těhotenství, ale tohle mě dost překvapilo.
Díky
Yvonne
Ahojky, můžeš být v klidu, já měla podobný problém, ale prý je to normální, tvoři se ti mlezivo. Přeji ti krásné těhotenství a zdravého drobečka.
Souhlasím, mě se začalo tvořit „mléko“ od samého začátku těhotenství. Nejdříve to bylo skoro průhledné a postupně bělejší a bělejší, až opravdu mlíčko. Nevím, jestli se z toho dá usuzovat na dostatek mléka po porodu, ale obě moje děti měly mléko už 2. den po porodu a ustavičně se přepíjely. Starší jsem kojila do roka a půl a mladšího stále (5měs.).
Děkuji moc za odpovědi. Já právě věděla o tom tvořícím se mlezivu, ale netušila jsem, že to občas vyteče ve více kapkách. To mě překvapilo.
Hezký večer
yvn
Yvonne, tak jestli to máš jen občas a kapičku, tak můžu jen závidět
teď jsem 27tt a začlo mi to zhruba v 18tt - napřed taky jen sem tam kapička, poslední měsíc je to už docela síla - neustále mám mokré fleky na tričku (naštěstí to nejsou velké kola, ale i tak je to viditelné) a bez tamponu v podprsence ven už nevylezu… sice se cítím jak exot, ale co se dá dělat
tak si říkám, že pokud by to mělo znamenat, že budu dobře kojit, tak to za to malé trápení stojí ![]()
no tak já jsem taky neměla kapičky, ale zmáčená kola, vůbec jsem nemohla ven bez vložky v podprsence a to od cca 18.tt… na kojení a množství mlíčka to ale prý vliv nemá…