Tvrdnutí břicha ve 23tt

158
1.7.08 08:35

TVRDNUTÍ BŘICHA

krásne rano vsem snazilkam,tehulkam i maminkam a obracim se na vas zkusenejsi,jsem ve 23 tydnu a netvrdne mi vubec bricho,coz je asi v poradku,ale nevite nahodou,kdy by stahy mely zacit?a jeste jedna otazka,jak to mate s pohyby ve 23 tydnu?citite je,nebo citily jste je kazdy den?moc vam dekuji a krasny ,slunickovy den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
618
1.7.08 09:18

Ahoj Kaacenko, buď uplně v klidu :! Mně břicho začlo tvrdnout někdy po 25tt, ale jen trochu. Dostala jsem sice magnézko, ale stejně jsem ho brala jen minimálně. Jedné známé prý netvrdlo až do porodu vůbec ( nebo o tom prostě nevěděla).

Předporodní poslíky jsem třeba neměla vůbec.

Pohyby jsem cítila od 17tt, ale vůbec ne pravidelně a každý den. Na předporodním kurzu nás poněkud vystrašila PA, že pokud necítíme mimi víc jak 10 hodin, tak je to špatně ( to bylo někdy kolem 30tt), ale mně se mrňous mlel teda pořádně, ale rozhodně ne nijak pravidelně a někdy ani celý den nekopla. (Počítám, že se mlela v noci, ale to já jsem jaksi spala, takže jsem o tom nevěděla.) Někdy jsem byla taky pěkně vyděšená, že nekope, a když se mi to zdálo už fakt dlouho, tak jsem jí zkusila nělak probudit ( šťouchání apod moc nefungovalo, ale když jsem si lehla na zem,co nejvíc se natáhla a zatnula břišní svaly, tak se většinou aspoň trochu projevila).

Přeju ti krásný zbytek těhu ( i když v těhle vedrech to musí být žůžo 8) a těš se na mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
1.7.08 09:32

Ahoj,
bud v klidu. Me za cele tehotenstvi neztvrdlo bricho ani jednou a ani jsem nemela ani jednoho poslika.
Co se pohybu tyce, tak poradne jsem je zacala citit az docela pozde, mela jsem placentu na predni stene, takze to bylo tlumene. Nejvice okopavani jsem si uzila posledni dva mesice, kdy byl prcek uz pekne usazeny hlavickou dole a okopaval me pod zebrama a v boku :lol:

jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
1.7.08 11:37

Ahoj, mě tvrdlo břicho v 1. i 2. těhu asi tak 3 měsíce před porodem, např. když jsem šla do kopce, do schodů, při luxování nebo při jízdě v autě. Ale nebolestivě a nepravidelně několikrát za den. Pokud je tvrdnutí - kontrakce pravidelné, bolestivé a může mít vliv na otevírání porodních cest,může to vést k předčasnému porodu. Proto bys o tom měla vždycky informovat doktora. Poslíčky se objevují asi tak měsíc před termínem. Někdo je má, někdo ne. Já je neměla a porodní bolesti vypadaly úplně jinak než to tvrdnutí. Spíš jako zesilující menstruační bolest, někdo to zase cítí jako bolest zad v křížové oblasti. Holt každá sme jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
1.7.08 11:42

Jo a pohyby u prvního jsem je měla asi od 20. týdne, a cítila jsem třeba jen 2× za den jemné šťouchnutí. To se postupně zesilovalo a bylo to častější. Pokud přes den něco děláš, nemusíš pohyby vůbec registrovat. Moje děti nejvíc rajtovaly, kdy sem se večer svalila k televizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
1.7.08 14:31

Ahojky,
Buď opravdu ráda, že ti bříško netvrdne..je to nepříjemný, a zbytečný riziko (nemělo by tvrdnout víc jak 10× za den, zvlášť takhle brzy… mě začlo tvrdnout,po 25 tt..je to takové nepříjemné stahování- po kterém je bříško jak kámen..za chvilku většinou přejde..a bříško zase- aspoň částečně změkne- dostala bys na to magnésium (pomáhá i při křečích, bolestech apod.)..

Pohyby jsem začala cítit až v 21tt (podobné prdíkům pod povrchem bříška, praskání bublinek, ťukání apod.)- a byli pak už dost pravidelné- hned jsem si je začala zapisovat (můžu Ti na mail poslat tabulku- co jsem si k tomu stvořila;o))- ale stačí když je začneš sledovat až k 28tt…jinak ano po 28tt by to mělo být min. 10epizod za den- ale když si jich začneš všímat dřív- tak už budeš vědět jaká je tvá (resp. mimískova) norma- takže už tě nevyděsí když 10hodin nekopne- protože třeba budeš vědět, že je to u tebe v normě..;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
1.7.08 15:29

ahoj holky, moc dekuji za odpovedi,ja parve nevedela,jak to s itm vubec je a ted je mi to jasnejsi,takze jeste jednou moc dekuji,pohyby citim kazdy dendocela pravidelne a hlavne kdyz lezim a prave nekdy je mimi asi unavene,ze cely den nic,ale jak pisete do 28 tydne to nejpsis nicemu nevadfi,preji vam krasny den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
1.7.08 15:57

kaacenko..ale stejně se porad s gynekologem- správně by se tě měl příště zeptat jestli cítíš pohyby-a snad ti řekne víc…zatím to sleduj- ať víš jestli je v nich pravidelnost atd…;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
1.7.08 19:08

mohla bych tze poporosit o tu tabulku?muj e mail je kaacenka1@centrum.cz,pro inspiraci,je to dobry napad,byla bys moc hodna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.5.19 21:57

Ahoj chci se zepta… jsem 37 tt a dnes mi tvrdne břicho uz asi dvě hodiny… za hodinu tak 20 krát ale neni to pravidelně nekdy po 5 min. Nekdy az za 12 min… mate někdo zkušenosti??? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí