Těhotenství a koupání v bazénu

714
30.6.08 14:55

Těhotenství a koupání v bazénu

Hojík holky!
Prosím vás o radu. Jsem ve 30. TT a s přibývajícím vedrem pomýšlím na koupání. Máme doma menší bazének a rychle se v něm kazí voda. Nevíte, jestli bych si do něj mohla dát nějakou chemii aby se mi voda nezkazila? Slyšela jsem že je dobré si před plaváním dát tampon s olivovým olejem jako špuntík před breberkama, ale já bych si pro jistotu do vody něco dala. Andulka je hodně chtěná a tak bych jí v bříšku nerada otravovala mykozama nebo něčím podobným. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1064
30.6.08 15:31

ja bych se koupani spis obavala, specielne,kdyz se vam kazi voda. a nemate tam nekde hadici nebo sprchu?? tim se taky osvezis a mas to bez rizika. jinak na koupaliste,kde maji filtrovanou vodu bych se asi nebala,ale prirodni koupaliste a rybniky radsi nebrat

tampon nemam zkusenost. a chemii ti urcite poradi treba v Mountfieldu. nebo na netu urcite taky neco bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
30.6.08 16:18

Ahojky, ten tampon opravdu funguje. Stačí obyč menstruační tampon namočit do půlky do panenského olivového oleje. Já to používám a co jsem ho zavedla poprvé žádné breberky jsem neměla… Ještě může preventivně použít výplachy Rosalginu. To nám teď radila v kurzu porodní asistentka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2887
30.6.08 17:57

Ahoj,

já plavu cca od čtvrtého měsíce pravidelně 4× týdně. Udržuju se tím v kondici a teď v těch vedrech neznám nic lepšího. Za dva týdny očekáváme příchod prďolky, tak už jsem plavání nechala, kvůli streptokokovi, kdyby náhodou.

Ptala jsem se doktorky, v těhu kurzu, v porodnici.....všude říkají něco jiného. Někdo, že plavat nevadí až do porodu, jiní doporučují právě měsíc před porodem do bazénu už nechodit.

Používala jsem přímo tampony do bazenu (prodávají se po 4 ks za 60 Kč v lékárně). Je ale fakt, že i přes to jsem sem tam měla kvasinky a ty jsem léčila zavedením takových čípků, které mi předepsala doktorka.

Co se týče „domácího“ bazénu, my ho máme u rodičů s přítelem. A asi bych tam nevlezla, protože se nepoužívá tak často a myslím, že tam bude více bakterií než v bazénu pro veřejnost......to je pouze moje doměnka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
30.6.08 19:26

no my máme malý bazén sice 3m ale vody po kolena.. ale má filtraci.. sice jen tu papírovou ale i ta si myslím ok! a ve vodě plave plovák a v něm tabl. co se dává do bazénů je tam chlor a ještě další látky.. voda krásná čistá průsvitná! když dáš tu tab. tak se voda nekazí tak rychle.. jinak taky přemýšlím že bychom jeli na dovolenou, ale kam, abych i já mohla něco z toho mít a mohla se vykoupat.. jedině moře, ale na to není! tak nevím. někdo říkal, že veřejné koupaliště jsou taky dost nebezpečný! a když vidím těch lidí… mám po chuti! no nevím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
1.7.08 18:07

No, právě taky přemýšlím, že bych šla zítra na koupaliště…Ale mám strach, abych tam třeba neporodila :? To by byl mazec..mám to celkem daleko, cca 45 min. pěšky, tak mám i obavu, že tam nedojdu?!
A co vy? Chodíte na koupak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
1.7.08 19:35

Ahoj, tak na koupák bych nešla. Ono jak si představím, že tam chodí nejen lidé s plísněmi a různýma kožníma nemocemi, ale i s vážnějšími infekcemi, tak bych do té vody nevlezla…a nejhorší ze všeho jsou venkovní bazény, kde sice voda je nějak čištěná, ale né tak moc jak vnitřních, většinou to totiž není možné a ten různý bordel co se tam z venku dostane.
Já když chodila i na krytý bazén - veřejný - kde prý ohromně dbají na čistotu vody (Sareza v Ostravě) tak jsem si v 90% přitáhla domů nějaký ten výtok a podobně.

Já chodím plavat do malého bazénu v lázních (Klimkovice), mám tam jistotu, že kromě průběžné filtrace bazén 4× denně kompletně přefiltrují (vím to od kamaráda co tam dělá plavčíka). Každý večer navíc to vypustí a sanují. V těhotenství tam chodím akorát po těch velkých filtracích. Chodím tam už dva roky a za tu dobu žádná infekce, až jsem byla sama překvapená.

Doporučovala bych ti asi něco obdobného…nějaký léčebný bazén - bývá při nemocnicích, rehabilitačních centrech a nebo je přímo určený pro cvičení a plavání těhulek nebo kojenců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.17 14:36

Ahoj holky. Jsem v 19tt, a jak.jsou venku vedra vážně přemýšlím nad tím, že bych zajela někam na umělé koupaliště. Ale podle toho oc občas slýchám, neni to úplně dobrý nápad. Jsem těhotná poprvé a jsem z toho vedra už docela uvařená. Co myslíte vy? :) nerada bych špuntíkovi nějak ublížila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.8.17 14:44

@Andulinka.M Koupu se na koupáku celé léto, mám měsíc do porodu… Vzhledem k tomu, že mám doma další dvě děti, tak nevím, kde jinde bych ty vedra měla přežít, než tam. Zavřít se s nimi doma taky nemohu, takže se zkrátka koupeme. Všechno je v naprostém pořádku a mně ta chladná voda pomáhá na otoky a dělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.17 14:47

Tak to je bezva. :) a chodíte se koupat jen v plavkách nebo používáte tampony? Teď jsem se nedávno dozvěděla že neco takového existuje, tak jestli too vůbec k něčemu je :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
1.8.17 14:53

Taky se normálně koupu celé léto, bazény teda zrovna nemusím, ale v řece se koupu. Dokonce jsme v červenci sjížděli s prckama Sázavu a dalo se to i s pupkem :-D Tampony jsou podle mě k ničemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.17 14:55

Bezva :) moc díky, teď už se nebojím že by se mělo něco stát. Přece jen při prvním těhotenství je o něco víc opatrnější každá žena. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.8.17 14:58
@Andulinka.M píše:
Bezva :) moc díky, teď už se nebojím že by se mělo něco stát. Přece jen při prvním těhotenství je o něco víc opatrnější každá žena. :D

Jo, to je pravda. :mrgreen: Při dalších to potom s dětmi už moc nejde dohromady. :mrgreen:
Jinak já tampony nepoužívala. Ale vím, že je některé ženské používají. Proti gustu… je to spíš o tvém pocitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.8.17 14:59

@Andulinka.M chodila jsem se koupat úplně normálně. Tampony bych si nadávala v žádném případě, nacucají do sebe i tu vodu zvenku, nevidím v tom žádný pozitivní efekt. Když už, dala bych si menstruační kalíšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
1.8.17 15:10

Kupte si tampon specialní pro těhotné do vody… Já teda na koupák nechci.. mám celkem strach z toho že je tam moc lidí atd že mě jako někdo kopne a tak… Máme doma a i tak budu používat tampony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí