Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak jsem se konecne dostala k zaregistrovani a snad spravne.. Termin mam 9.1.2009 a v utery jdu na dalsi UZ a dozvim se vysledky prvnich testu. hrozne se bojim. Zatim si zehotenstvi neuzivam, spis jsem stale ve strachu a nebo dokonce zapomenu, ze jsem tehotna.. okoli uz ze me nemuze
snad to prejde a zacnu si tento stav uzivat z plna hrdla..
zatim se mejte krasne, Daniela
Z toho si vážně nic nedělej, já to měla na začátku podobný..velký strach..při prvním screeningovým UZ, jsem tam přes hodinu čekala v čekárně i s přítelem (měla jsem pak mít i zkoušku z biologie, a nebyla si jistá, z čeho jsem víc na nervy- ale bylo to z toho UZ, jakmile bylo povšem- a ve zprávě „bez zjevných vvv“ a vše v normě… tak ze mě ten stres totálně opadl..a dokonce jsem i zkoušku zvládla za jedna, přitom jsem počítala s 3-4;o))
A když pak přišli i příznivý výsledky triple testů- tak jsem si teprv začala těhu opravdu užívat;o)…V tom prvním trimestru se mi taky stávalo, že strach vystřídal pocit, kdy jsem zapomínala že jsem vůbec těhu (ale mě to naštěstí „malá“ neustále připomínala nevolnostmi a zvracením;o))...... ![]()
A tebe čekají výsledky triple testů (16-20tt) , nebo screeningu ve 12tt??(ten já neměla)
ahojky,jsem na tom uplne stejne,jsem 23 tyden a porad mam strach,myslim,ze jer to tim,ze ctu spatne veci tady nebo i jinde na netu a pak si myslim,ze se to stane i me,pokazde se tesim na UTZ jak uvidim toho naseho mimiska a ze je vse v poradku,preji ti pohodove tehotensvti a at vse dopadne tak,jak ma
nevim,proc me to neprihlasilo,takze to neni anonym,ale katka
já také čekám první a mám víc strach než radost.Nejlepší to je když jdu na kontrolu to vidím prcka a jsem v klidu,ale doma mě zase napadá,jestli je všechno v pohodě,jestli to všechno zvládnu a tak pořád dokola.Nejlíp to zvládá přítel,dá si ucho na bříško aa šťouchá do prcka aby se hnul a povídá sis ním
![]()
Taky jsem měla pořád strach a těh. jsem si moc neužívala. Na UZ jsem skoro omdlívala. Na net jsem přestala chodit (to pomahá, doporučuji) a pak jsem vypla i televizi.
Užívat jsem si začala až miminka.
Tak se nenuť „užívat si to“.
Ahojky tak já jsem si první těhu začla užívat asi tak od třetího měsíce,to už je to nejhorší období pryč a nemá cenu si lámat hlavu takovým co kdyby.Jo neměla jsm přístup k netu,takže žádné katastrofální scénáře jsem nečetla.A taď u druhého jsem na netu od začátku,a ten červíček tam hlodal pořád a tak jsem si asi před dvěma měsíci zakázala číst smutné příběhy a už je to lepší.Takže držím pěstíčky aťt vše dopadne dobře a určitě to zvládneš i po porodu,neboj,nic jiného ti totiž nezbívá
.
Ahoj holky,
dekuju za utesujici prispevky - pomaha to.
Ja se ted vratila z dovolene, tak jsem si odpocinula. Pesimisticke myslenky a spatne scenare mam sice stale, ale take se snazim se vyhybat spatnym zpravam na netu. Ono az se mimi bude hybat, tak to bude zase jine.. snazim se mluvit na brisko, ale pripadam si jako cvok
Jinak k tem testum - tripple test me ceka pristi tyden, to budu 15+4 ( v pocitani mam hokej, nevim zda je to 15. ci 16. tyden a navic mi na netu dle data PM vychazi o 2 tydny mene, tak nevim cemu verit, asi MUDr
) ve 12tt jsem mela screening a vse dopadlo dobre, mimisek je trochu obrik, mel 14cm. Jinak ja uz trochu kynu, ale porad se nemuzu rozhoupat jit si koupit vetsi gate
.
Tak se zatim mejte hezky,
Daniela
Ahojky holky,
tak naše dítě bylo chtěné…snažili jsme se 4 měsíce než se povedlo. Vzhledem k tomu, že jsem dis, léčená na deprese a sestra epileptička, v rodině máme cukrovku jak vyšitou (víc jak půlka rodiny + dvě úmrtí). Mamka měla samovolný potrat a rizikové a kdo ví co ještě se nazbíralo, tak jsem první tři měsíce trnula a uklidňovala jsem se jen na ultrazvuku, když jsem viděla malého.
Po triple testech jsem se uklidnila, jestli je mimi v pořádku a začla jsem stresovat ze sebe, jak já budu dobrá máma? Vždyť nezvládnu noční vstávání, a jak mám vychovávat dítě, a co když můj muž, ať se teď tváří jako skvělý otec se po porodu změní atd. No prostě tohle normálně těhulky trápí. Tyhle stavy se mi uklidnili až po 3D ultrazvuku, když jsem zjistila, že je to kluk a viděla manžela, jak se tváří (jako malý Jarda který vidí obrovské lízátko).
Žádná matka není dokonalá, ale vím, že budu dělat vše co budu považovat za správné pro své dítě. Hodně mi pomohlo, číst na netu jen diskuze, řešící problémy tipu " na ultrazvuk v 19tt nebo v 24tt" a podobně. Diskuze řešící problémy prostě vynechávám a čtu je až v případě, že mám ten samý problém.
Jinak co se týče ještě psychiky: nesnáším dětské věci
, prostě kámoška mi posílá odkazy na netu na dupačky a tak, a mě se z toho zvedá žaludek
, ale od druhé kámošky jsem byla uklidněná, že i to se spraví. A je fakt, že už se na malého zase těším.
Takže hlavně klid a z ničeho se nestresovat…drtivá většina těhulek má bezproblémový průběh těhotenství…ale víš jak, o tom se v diskuzích blbě diskutuje ![]()
je to dva týdny co jsem byla na poslední kontrole kde dr.řekl,je to na devadesát procent kluk.Od té doby co to ví přítel jsem já vzduch a bříško je střed světa,aspoň pro něho,jak kluk co dostal vysněné auto ![]()
Ahoj holky,
chci se zeptat, bolel nekterou z Vas podbrisek?? Prijde mi to teda spis jako strevni problem, ale.. jinak se citim dobre.. Jsem hrozna, mela bych se prestat pozorovat ![]()
Dekuju, zatim se mejte krasne!!
PS: Zavidim Vam, ze uz jste tak daleko, uz bych take chtela mit za sebou genetiku a 3D.. byt klidnejsi a zacit nakupovat ![]()
Ahoj měla jsem slabé křeče do podbřišku jako když jsem měla dostat menzes,dr.mi řekl,pokud to je jenom občas tak se nic neděje,ale kdyby to bylo často a sylnější tak mám hned přijít.Mě to přešlo samo.
Ahojky, podbříšek bolel snad všechny, co jsem zjistila. Mě bolel skoro pořád do půlky 4 měsíce, je to normální, jak malý roste tak ty orgány utlačuje. Teď už mám bolesti jen sem tam spíš bodavé a lokace mezi třísly a podbříškem. To doktor říká, že je to z toho, jak se natahují úpony, co drží to břicho vevnitř.
Co se týče těch bolestí v podbříšku, tak byly většinou stejné nebo horší jak menstruační. Pokud to nejsou křeče a nebo nešpiníš, tak je to v pořádku.
Daniela82 píše:
ve 12tt jsem mela screening a vse dopadlo dobre, mimisek je trochu obrik, mel 14cm. Jinak ja uz trochu kynu, ale porad se nemuzu rozhoupat jit si koupit vetsi gate.
Tak se zatim mejte hezky,
Daniela
Ahojky, tak jestli máš za sebou screening ve 12 tt (ten já bohužel neměla:o((..tak už můžeš být naprosto v klidu, je mnohem, mnohem spolehlivější, než triple test..;o)
jinak souhlasím..mě taky hoodně uklidnil 4D UZ..jak tam člověk sám vidí, že je mimi v pořádku, krásný, baculatý..a podle grimas vypadá i spokojeně .. tak to člověka hoodně uklidní;o)
Ahojky holky,já to už sice mám celé za sebou a mám doma krásného 1,5měsíce starého klučinu,ale stále si živě pamatuju ty samé pocity co popisujete.Těhotenství jsem bezproblémový neměla,ale to sem zatahovat nechci.Ale vždy jsem prosila manžela,aby si poslech jestli tam malý v tom bříšku je a když se delší dobu nehýbal,tak jsem do něj pořád šťouchala,aby se pohnul a já věděla,že je v pořádku,takže je to zcela normální,snad to děždá mamina.
A pro zasmání,teď už si teda do břicha nešťouchám,ale pro změnu,když malý delší dobu spí a nehýbe se tam zkoumu jestli dýchá,takže špatná zpráva ono ta přehnaná starostlivost neskončí ani po těhotenství,ale je to krása.