Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte
Potrebujem poradiť, mám kámošku a je v 13+5 a doktor jej tvrdí, že už je tam vidieť chlapčeka je to možné???
Nemohol sa spliesť ???
![]()
Ešte jedna otázka píta sa či može brať lieky na alergiu???
Ahoj, my jsme se učili na zdržvce, že pohlavní orgány se vytváří ve 4. mšsíci a to až kolem 17 TT ![]()
gabriel:myslím,že to možné je,ale kdo ví,třeba se opravdu spletl a oni by chtěli holčičku,že jsi to podala takovým tragickým stylem
?
davmi píše:
gabriel:myslím,že to mžné není,ale kdo ví a oni by chtěli holčičku?
No chcú, on má dvojčata kluky!!!
gabriel:aha tak to jo,no hold pohlaví si nevybereme,známá má 4 kluky,taky mazec ![]()
Možné to je, my to s doktorem viděli naprosto úžasně ve 12+2tt, pindík na UTZ byl ukázkový
. To se nedalo s ničím splést. Teď ve 20. týdnu mi to opět potvrdili
. Dle mého doktora je možné už takto brzy říct pohlaví, za předpokladu dobrého UTZ a zkušeného doktora a hlavně spolupracujícího miminka, ale kvalitní UTZ a zkušený doktor je důležitý!! U nás se tedy nespletl, ale věřím, že v tomto týdnu uhádnout holčičku je těžší než chlapeček ![]()
me rekl na 12tt, ze by to spis hadal na kluka,ale ze si neni jisty a na 16tt to bylo krasne videt
![]()
Ahojky,
tak nám řekli u kluků, že to budou kluci pokaždé na 100%. Řekli nám to při každém utz. Nevím přesně v kolikátém týdnu , ale ve 20.tt určitě.
Nyní mi doktorka kolem toho 13.týdne říkala, že to vypadá zase na kluka. Pak jsem byla ve 20.tt na genetice na utz a tam mi jejich doktorka řekla, že to bude holčička. Takže jsem byla docela zmatená. Pak jsem tam šla ještě za další 3 týdny (na genetiku) a opět mi sdělili, že to bude holčička. Pak jsem se ještě ptala jiného doktora v poradně asi ve 25.tt a ten mi řekl, že nám to nedokáže na 100% říct. Ale že si myslí, že to bude holčička. Teď jsem byla na posledním utz ve 30.tt a to mi zase jiný doktor řekl, že to bude na 100% holčička.
A co to teda vypovídá? U mě si byli 100% jisti že to budou kluci a u holčičky to bylo takové nejisté. Takže si myslím, že pokud je to chlapeček, tak je to asi líp vidět (i když si to můžou splést s pupeční šňůrou). Ale okolo toho 30.tt už je to prý opravdu dobře viditelné. A hlavně- na pporodním sále se to stejně dozvíme na celých 100%.
Takže je to vlastně jedno, hlavně aby bylo mimčo zdravé.
Tak ahoj a ať jsou všichni zdraví.
Martina a spol
Podle mně a vědců
to možné není… pohlavní orgány tou dobou vypadají v podstatě stejně. Ještě nejsou vyvinuté…
Kamarádce taky její super gynekolog tvrdil ve 13tt, že to bude kluk a byl ještě překvapený jak to jde báječně vidět
…ve 20 tt už bylo jesné, že je to holka a taky je.
Dr. (i každý jiný tvor) má 50% šanci se trefit i před tím, než vůbec otěhotníš… Takže těm co to tak nakonec vyšlo se prostě náhodou trefili.
Myslím, že to spíš svědčí o neprofesionalitě doktora, když si dovolí ve 12 tt určovat pohlaví.
![]()
Leea píše:
Podle mně a vědcůto možné není… pohlavní orgány tou dobou vypadají v podstatě stejně. Ještě nejsou vyvinuté…
Kamarádce taky její super gynekolog tvrdil ve 13tt, že to bude kluk a byl ještě překvapený jak to jde báječně vidět
…ve 20 tt už bylo jesné, že je to holka a taky je.
Dr. (i každý jiný tvor) má 50% šanci se trefit i před tím, než vůbec otěhotníš… Takže těm co to tak nakonec vyšlo se prostě náhodou trefili.
Myslím, že to spíš svědčí o neprofesionalitě doktora, když si dovolí ve 12 tt určovat pohlaví.![]()
![]()
![]()
Tak to je super dík
On už má dvojičky kluky tak chcú holčičku!!!
Budu rozhodně držet palce at jim výjde ta holčička… mně se povedla naštěstí na podruhé…jinak bych šla do třetího… Holčičku jsem moooc chtěla takže vím co to je. Doufejme, že se doktor netrefil… ve 20 týdnu už bude pokud se mimčo předvede jasno…naděje umírá poslední…
Mimochodem…pohádky obvykle začínají…žili byli měli tři syny… a největší frajer byl ten nejmladší… ![]()
Oni to poznávají podle postavení močové trubice a ne podle vzhledu vnějšího… nám to také řekli ve 12tt na tom podrobném screeningu. Kamarádce taky a té dokonce doktorka říkala, že je to na 95%. Musí to být ale opravdu na tom špičkovém uzv a hodně dobře proškolený dr. ![]()